Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Budai 30-50
2016/05/26 20:11:02 Küldte: Lapsang

Múlt hét szombatjára esett az a nap, amikor is úgy éreztem magam, hogy nagyon jól esne egy kis testmozgás a hetek óta tartó monoton munkát megtörvén. 

A reggel első sugarai az ágyam mellé kikészített pohár vízre hullottak, mint angyalok apró kis szárnytollai a végtelenségből, mire észbe kaptam, már a Szépjuhászné gyerekvasút-állomásnál keringtem a kocsival parkolóhelyet keresve.

A rajtnál őrjöngő tömegbe ütköztem, és kemény könyökcsata után tudtam csak odakeveredni az összehajtható kempingasztalok mögött golyóálló mellényben üldögélő rendező-nénikhez.

A tollakért folytatott harc után, keserves kínok között kitöltött 8Km-es nevezési lappal a kezemben akartam benevezni a 30Km-es túrára, ezt gyorsan korrigáltam.

A tömeg egyre csak nőtt, ahogy elhagytam a rajtot, figyelmeztető lövésekkel kellett kordában tartani a lassan tíz főre duzzadt áradatot!

Az erdő csendjében megtapasztaltam az inov cipőm lerongyosodott kopottságát, óvatosan lépkedtem az éles kövekkel tűzdelt ösvényeken.

A túra alatt egyetlen hölggyel találkoztam, aki statisztikus, és nem ipari turizmusos pólót viselt. Almát és csokit hiába kínáltam neki, így miután megtaláltuk az utat a vitorlázórepülőtérnél, eklöszöntem tőle és előrefutottam.

Egy ideig követtem a fehér inges, szalmakalapos urat, aki frissen galoppozva vette a lejtőket.

Majd Máriaremeténél nem az árok felé kanyarodtam, hanem banánt ettem inkább a földről, mert véletlenül kiesett a táskámból, és punnyadttá tapodtam. 

Az árok után meg felmásztam félig egy hegyre a OKT után, szerencsére már visszafelé jött onnan egy testes úr, akivel megtárgyaltuk a részleteket, és megegyeztünk, hogy a pataknál vétettük el az irányt.

Néha futottam, de legtöbbször sétáltam, nagyon kellemes idő volt, és a virágzó bodza illata lengett be mindent.

A cél ugyanott volt, mint a rajt, pecsétek bemutatása után kaptam két pofont, oszt jó napot!

 

Címkék: Ttt Budai30





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.