Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Egy naplemente és napfelkelte a Bihari-hegységben
2016/08/11 18:56:50 Küldte: Talpfaszamlalo

Túrázásaim és kerékpározásaim során is azokat a perceket szeretem a legjobban, amikor a lemenő Nap vöröslő fénye festi meg a tájat. A hegyekben ez a látvány még inkáb képes elbűvölni, viszont alföldi gyerekként sajnos nem sok lehetőségem van benne a magasból gyönyörködni. Nővéremmel viszont elterveztük, hogy felmegyünk a Bihari hegyekbe és megpróbálunk egy olyan magaslatot találni, amely autóval is megközelíthető és a naplementét, valamint a napfelkeltét is meg tudjuk nézni róla. Hát, többé-kevésbé sikerült a dolog.

Rövid nyomozás után azt az információt kaptam, hogy a Csodaforrás felől valószínűleg fel lehet menni a Mező-havasra autóval. Ez tökéletes is lett volna, hiszen kellően kimagasodik a környezetéből, jártunk is már ott és a környékére is el tudtunk volna menni egy kicsit szétnézni. A feltételes módból viszont már kitalálhatjátok, hogy nem jött össze a dolog. Légvonalban már nem is voltunk tőle olyan messze, amikor egy helybéli nagy magabiztossággal győzködött minket, hogy átlag személygépkocsival (Toyota Corolla) az utolsó szakaszra már nem lehet felmenni. A fazonban ugyan már volt egy-két atmoszféra nyomás, de mivel a megfordulás a keskeny hegyi utakon nem egyszerű, csak úgy, mint a tolatva visszaereszkedés, ezért nem mertünk végig felmenni. A csúcs alatt egy bő km-rel tettük végül le a kocsit és gyalog mentünk fel. A táv nem volt nagy, a szintkülönbség sem, hiszen 20 perc alatt fel, illetve le lehetett érni. Nővéremet viszont nagyon (talán túlságosan is) aggasztotta a gyors sötétedés, továbbá a sátor sem volt még felállítva, így idő előtt lejöttünk és egy sokkal alacsonyabb pontról néztük meg a naplementét. Pedig vittem fejlámpákat is, de áhh... Hagyjuk. Nem kritizálódok, mert tesóm is olvassa a blogot! :) Az éjszakát így néhány Szilágy megyei csapat mellett töltöttük, nem kis hangzavar mellett.

Másnap kora hajnalban összepakoltunk és átmentünk a Kis-havasra. Pontosabban egy kicsit az előtt tettük le az autót, mert nem akartuk a békésen legelésző teheneket megzavarni. A napfelkelte hihetetlenül látványos volt. Egyetlen probléma vele, hogy még mindig nehéz normálisan lefotózni :) Ezt követően még megálltunk a Csodaforrásnál, majd koccoltunk haza, mert este újra munka volt :(


Fotók:

http://talpfaszamlalo.blog.hu/9999/12/31/egy_naplemente_es_napfelkelte_a_bihari-hegysegben

Címkék: Bihari Hegység Naplemente Napfelkelte





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.