Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Széljegyzet egy könyv margójára...
2010/03/06 13:42:27 Küldte: monalisa

...hozzászoktunk, hogy a világban nincsenek elérhetetlen helyek, eljuthatunk bárhová. Meg sem lepődünk, ha valaki az Andokba vagy akár Francia Polinéziába repül. Azon viszont elcsodálkozunk, ha egyes emberek nem mindennapi módon jutnak el egy-egy földrajzi helyre. Ilyen, nem hétköznapi utazásra vállalkozott egy nagyon jó ismerősöm (akit aztán örömmel fedeztem fel a túratárs oldalon Blues néven) és társa, akik fejükbe vették, hogy eltekernek biciklivel Kínába. Mindezt tették két évvel ezelőtt a 2008-as olimpia évében. A kalandokkal teli 124 napos útról napló is készült, mely megjelent könyv és dvd formájában is. Garantáltan kellemes időtöltést ígér és elhiteti velünk, hogy mindenhonnan van kiút.

Álljon itt kedv csinálónak egy részlet:

"Pista a földön aludt, én bevállaltam az ágyat, vesztemre. A nyakamról az ágyékomig U alakban meghajlott a testem. Ennyi erővel aludhattam volna üstben is. Hajnalban Pista szólt, hogy hallom-e azt a kopogást az ajtó mellett. Megoldottuk a rejtélyt, egy lámpával. Éjszaka esőt kaptunk, és a néni lavórba gyűjtötte a vizet, az kopogott. Még ezt is tudom überelni a vécével. Pistát reggel figyelmeztettem, hogy léghűtéses a vécé, kabrióra volt összeácsolva, mert teteje az nem volt, viszont hívhatjuk nyugodtan a látványt toalettnek is, mert meg volt hajolva 45 fokos szögben. Két évet  kellett volna töltenem a fővárosi nagycirkuszban, hogy biztonságosan tudjak egyensúlyozni az ülőkén. Az ezen való budizást nyugodtan közvetíthetné a tévé, mert akkora mutatvány. Summa summarum, kezdenek az események kalandossá válni." 

Címkék: Könyvajánló





Bejegyzések 1 - 5-ig. Összes bejegyzésed: 5

katesz
2010/03/06 21:29:03

Ez a könyv az életszerűségtől hiteles és érdekes, feltárul egy álmát valóra váltó elszánt, de végtelen szeretettel és egyszerűséggel tele ember arca.Nem gondolnám Bluest erőszakosnak, inkább ötletesnek, merésznek, mert mer álmodni és azt beteljesíteni.Sohse szabad attól fájni ha valaki erősebb egyéniséggel rendelkezik, és több jó gondolta megfordúl a fejében, ha lehet tisztelni is. Én- és még ahogy látom, sokan mások is- inkább az utóbbit választom. Álmodj helyettem is Léna és légy kitartó.

-katesz-



blues
2010/03/06 21:19:10

Nincs bennem harag, tehát teljesen ingyen szeretnék neked küldeni egy példányt, hogy te döntsd el az olvasók könyv jellemzéseit! Az elsőböl is adnék,de hála azt nagyon hamar elkapkodták! Nem akarom senkire ráerőszakolni, de tényleg tetszik mindenkinek! Én csak egy más világot akarok bemutatni azoknak az embereknek akik tényleg mennének , csak több okból kifolyólag nem bírják ezt megoldani! Ezek az emberek örömmel veszik a kezükbe az ilyen stílusú könyveket,  amúgy meg ez hiánypótló,mert szinte nincs is a palettán ilyen stílusú könyv! Azért vizuális látványnak sem utolsó a könyvben lévő dvd! Hidd el jól jársz vele! Tehát ingyen ,csak írj egy pontos címet! Írigy ember a magyar ,de van aki ezen túl bír lépni, ezt megtanultam a 30év vándorlása során! www.eleterzes.hu Baráti Üdvözlet Krisztina! 



monalisa
2010/03/06 20:47:15

Krisztina!

Gyakorló könyvtárosként és tanárként tudom, hogy egy-egy mű elolvasásához nem csak a könyv megvásárlásán keresztül vezet az út!

Tisztelt barátod/ismerősöd nem győzi reklámozni eme túráját, könyvét, dvd-jét körünkben.



Most Te is.



Elgondolkodtam vajon miért teszi ezt...



Ennyire nem veszik/viszik a kiadványait?



Vannak a tv-ben bizonyos reklámok... Azok is azért, hogy felfigyeljenek rá az emberek és vigyék...ezzel pénzt hoznak a forgalmazó konyhájára. Mindegy, hogy a termék jó-e vagy rossz. Csak vigyék...

[/quote]



Czinandi
2010/03/06 20:47:09

Léna azért írt könyvet mert volt miről írnia.Lehet követni a példáját és akkor majd kiderül melyik a jó és melyik kevésbé.Az én véleményem pozitív.




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.