Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Küzdelem a szélben
2010/03/14 19:12:31 Küldte: easybiker

A vasárnapi napsütés arra késztetett hogy előszedjem a bringát. Gondoltam felhívom Pit barátom, nincs e kedve csatlakozni hozzám, de a telefonhívással megelőzött. Meg is beszéltük a találkozót egy közeli benzínkútnál. Gyorsan kitoltam a versenygépet, és elindultam a találkozó helyszínére. útközben konstatáltam, hogy bizony jól tettem, hogy a szélálló kabát mellett döntöttem. A benzinkútnál már a messziről vigyorgó barátomat pillantottam meg, amint a bringájának kerekét fújja éppen a megfelelő nyomásra. Gyors kupaktanács, hogy merre induljunk el, végül a Balaton felé vettük az irányt, jutunk ameddig jutunk alapon. A viharos szélben gyorsan hagytuk el a várost, hamar elértük a Sárpentelei parkerdőt. Az erdősáv elhagyása után, oldalba kaptuk a szelet, amely rendesen próbára tette egyensúly érzékünket. Úrhida előtt, elfordultunk Sárszentmihályra, miközben szembetalálkoztunk a viharos erejű széllel. Az egész településen végig küzdöttük magunkat a szélviharral amely komoly lökéseket is tartogatott számunkra.  A falu végén megpillantottuk a Bakony hegyvonulatát, és a Sárrét hatalmas összefüggő mezője felöl, kiméletlenül ostromolt a szél minket. Szerencsére az út balra kanyarodott, és a szembeszélből oldalszél lett. Rá is fektettük a bringákat míg el nem értük Sárkeszit. Pit meggyőzött, hogy menjünk be a helyi kocsmába egy gyümölcsteára. A meleg ital elfogyasztása után a bejárat elött állva, megpillantottunk egy kerékpárversenyzőt akit az edzője kisért autóval. Azt hittem hogy egy ismerősöm ezért felkiáltottam: -Kapjuk el!!!

Utána iramodtunk, nem törödve a széllel, de nagyon nehezen sikerült csak a távolságot elfogyasztani kettönk között. A versenyzönk is tolta rendesen. Mikor utolértük, köszöntöttük egymást, váltottunk pár szót, majd hangosan biztatva egymást: -Hajrá hajrá!  ritmust váltottunk  lehagytuk. Elértük Nádasdladányt, és úgy dőntöttünk, hogy most nem megyünk tovább a Balaton felé, mert elég sok erőnket felemésztette már a szél. Lefordultunk Jenő felé, hogy végre hajthassunk egy kicsit hátszélben is. Élveztük a szikrázó napsütést, és ezúttal a szél segitet leküzdeni a falu hoszú húzatós emelkedőjét. Gyér forgalmú úton haladhattunk Polgárdira. Innét visszafordultunk Székesfehérvárra. Kiérve a 7-es főútra, kegyetlen oldalszélben folytattuk a bringázást, amely a a lökéseivel próbált minket az árokba terelni. Az autósok néztek is, mikor látták a két versenybringást akik a szél felé dőlve haladnak, a széllőkéstől néha cikázva. Tisztes távolságban mertek csak elözni. Mi ezt nem bántuk cseppet sem, mert elég forgalmas a főút, és jó időben néhány autós ránk szokta húzni a kormányt...

Fárasztó, és küzdelmes útunk lett hazáig, és bár a Balatont most nem néztük meg, 50 km így is ősszejött a mostoha körülmények dacára is. 

Elöttünk még a tavasz, úgyhogy a Balatont is felkeressük nemsokára!

Címkék: Előtoltuk A Bringákat





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.