Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Délutáni portya
2018/09/30 19:46:12 Küldte: Zoli7573

Jó kis délutáni portyán vettünk részt a Visegrádi-hegységben. Igen kis létszámú csapattal vágtunk neki a 8 km-es távnak. Búbánatvölgy parkolójából elindulva,  Hideg-kút érintésével felkapaszkodtunk a Hideglelős-keresztehez. Az eredeti keresztet 1784-ben emeltette Nagy Mihály esztergomi gazda, mert családját elkerülte a dühöngő járvány. A napos időben szuper kilátásban volt részünk. Kis szusszanás után tovább kapaszkodtunk (néha szó szerint) a Sas-hegyig, ahonnan még messzebbre láthattunk. Jól esett megint pihenni egy kicsit. Elfogyasztottunk egy csúcscsokit, és tovább indultunk. Innen már csak egy kis sétának tűnt a maradék 5 km. Szép tölgyerdőben, a szépen felújított jelzések vezettek utunkon. A Savó-kúti-tisztástól a tölgyest felváltotta a bükkös. Ez ki is tarrott egészen a Majális-forrásig. A forrás víze megint felfrissülést nyújtott. - Szeretem ezt a helyet!

Ez után már csak egy kis séta volt hátra a Fári-kúti útig, El a horgásztó mellett és vissza a parkolóba. 8 Km egészen jól esett így délutánra.

Néhány fotó található a túráról a galériámban.

Címkék: Kirándulás





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.