Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Bemutatkozás
2018/11/07 12:26:52 Küldte: egyikember

Bemutatkozás

 

Először is, köszönöm, hogy itt lehetek, ha belépek egy társaságba úgy illik, hogy bemutatkozzam.

Mostanában egyre többször jutott eszembe, hogy újra el kellene indulni túrázgatni, minden komolyabb szándék nélkül csak úgy mint régen.

 Anno, legtöbbször nem volt semmi cél, csak úgy mentünk amerre jól esett, hegyen – völgyön keresztül.  Nem zavart, hogy sokszor fogalmunk se volt merre járunk, nem tudtunk, vagy csak nem foglalkoztunk vele, hogy mennyi mindentől kéne félni. Eltévedés, baleset, állatok, emberek…és valahogy mindig haza jutottunk, legtöbbször „toronyirányt”, sokszor tényleg összekarmolva, vagy bőrig ázva, gyakran csak  másnap mikor már láttuk, hogy merre kell menni. Megedződtünk rendesen, nem sok teljesítménytúrázó tudta volna tartani a lépést, persze sosem csináltunk verseny, mert egyszerűen nem az volt a cél.

Ahogy teltek-múltak az évek megváltoztam, változott a világ, változtunk vele mi is, változtam vele én is. Egyre kevesebb idő jutott túrázni, de igazából bármi más szórakozásra is, mindig volt fontosabb.

Úgy hozta a sors, hogy újra van lehetőségem, és igyekszem időt is szakítani rá. Persze közben elmaradtak sokan mellőlem, vagy inkább más irányba mentek.

Most sem keresek túratársat, pláne nem túravezetőt, számomra a természetjárás nem arról szól, hogy egy túravető mondja meg merre menjek, mit nézzek meg, mit kell látnom. Sokan kimennek a természetbe, hogy maguk mögött hagyják a mindennapok gondját, hogy kiszabaduljanak kicsit a napi mókuskerékből, és pont azt csinálják, mint ott.  Fogják a GPS-t, keresnek egy túravezetőt, aki perce pontosan megmondja mikor hol kell lenni, merre kell menni, mit kell lefényképezni.

Pont ezért alig, látnak valamit, a nagy csörtetésben, jobb esetben észre sem veszik, de sokszor le is tapossák a kökörcsint vagy a kankalint, az állatokról nem is beszélve, és csak szemetet hagynak maguk után. Túrázás közben is a teljesítmény a lényeg, a hatékonyság…Pedig, szerintem pont fordítva kellene: a természet, békéjéből, nyugalmából magunkkal vinni valami, a mindennapok rohanásába.

Persze tiszteletem a túravezetőknek, hogy időt, energiát fektetnek abba, hogy másoknak élményt szerezzenek, általában csak jófejségből, nem ellenük szól e röpke szösszenet.

Szívesen ismerkedem olyan emberekkel. akik nem a csorda után akarnak menni. „ Aki folyton a csorda után megy, mindig sz@ros füvet legel.”

Köszönet, ha valaki elolvasta.

 

 

 

 

 

 






Bejegyzések 1 - 4-ig. Összes bejegyzésed: 4

egyikember
2018/11/10 21:57:45

Szia,
kedves Ági! Köszönöm.



Szia, kedves Enikőanna!



 Az is érdekes, ahogy te látod. „A természetben
is az embert keressük” … Szavaid nem vettem bántásnak, pláne, hogy nem is tudod
milyen közel jártál az igazsághoz az elején. Te se vedd annak! Szerintem, azt a
többletet, amit a vadregényes természet ad, egy rendezett parkhoz képest pont
nem mi visszük oda. Az ott van, és ha szerencsénk van, és kellően
elcsendesedünk, akkor a természet megmutat magából valamit. Akkor bújnak elő az
állatok és először csak figyelnek téged, majd lassan megnyugodva teszik a
dolgukat, esznek, isznak, udvarolnak, a kicsik iskolába, a nagyok dolgozni
mennek, akkor látod a csodákat…Értem én, hogy te nem pont erre gondolsz. de
értsd te is miről írok. A természet közelsége, csendje tesszi jobbá,
nyugodtabbá, barátságosabbá az embereket, és nem fordítva sajnos. Miért van,
hogy az erdőjáró emberek tudnak köszönni egymásnak…?  



Szia, kedves Lonely



Örülök, hogy érted, és köszönöm, hogy válaszoltál. Igen,
egyedül sokkal több mindent látni, jobban tudsz figyelni magadra és közben
élvezni a szépséget. És igen, ennél már csak ez a jobb, ha ezt van kivel
megosztani.




lonely
2018/11/10 14:25:29

Kedves Egyikember!Pontosan értem amit írsz.Én is egyedül túrázok és közben elmélyülök a saját gondolataimban.Néha azért jó lenne, ha meg tudnám mutatni másnak is, ami nekem tetszik!




enikoanna
2018/11/09 18:54:38

Kedves Egyikember! Nagyon érdekes, amiket írsz. Biztosan jókat bolyongtatok annak idején erdőn-mezőn át, szalmakazalban aludtatok, harmatot ittatok, sánta nyúlfióka volt a vacsora.... viccelek,  nem bántalak, jó világ volt, rengeteg lehetőséggel. Mostanában, ha újra elkezdesz túrázni, és nem egyedül teszed, tapasztalni fogod, hogy mindenféle ember megfordul a hegyekben, biztosan megtalálod majd azt a csapatot, akikkel a legeslegjobban érzed magad. A természet, a hegyek a régiek, minden mást mi viszünk bele. Ha úgy akarod, letaposott virágokat látsz és szemetet. Ha úgy akarod, sok-sok embert, mindenfélét, de mindegyik keres valamit, valamit, amit a város betontengerében nem talál meg. Olyasmit, ami több annál, mint egy szép rendezett parkban eltöltött pár perc, és ezt a többletet mi visszük oda, te is meg én is meg mindenki más, a kis lelkét, amit lassan enged meglátni és lassan rálát a többiekére. Lesz benne sok nevetés, sok kedves perc, sok rácsodálkozás mások gondolataira, sok "aha" érzés, sok bosszúság is meg fájó láb, meg mindenmás. Szóval a természetben is az embert keressük.



szAgi
2018/11/09 10:13:23

Mindenképpen gondolatébresztő írás  




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.