Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Elmaradt képek pótlása
2019/09/17 23:15:17 Küldte: maglic

Május 20.-án írtam egy élménybeszámolót a Szerbia Bulgária határán húzódó Stara planina hegységről. Hiányoltátok a képeket. Ezeket most, utólag pótolom. Rövid szöveget azért írok mindegyik képhez.

A hegység központi részén a jól megközelíthetően,de kissé túlcivilizált környezetben látványos sziklaalakzatok láthatók. Ez a Babin zub, szabad fordításban "Banyafog". A sziklaoszlopokat homokklő alkotja, mely a hegységre általában jellemző. 








jA Stara planina határhegység Szerbia és Bulgária között. A két ország elsó világháborúban hadban állt egymással. Erre emékeztetnek a számtalan helyen látható egykori lövészárkok. A határt most is jól karban tartott kőoszlopok jelzik. Ezek mellől gyönyörű a kilátás.

A főgerinc észak-nyugat  dél-keleti irányú. Sokat kanyarog, ezért túra közben egyik pontról jól át lehet látni a másikra.A legmagasabb csúcs a Midzor. Ottjártunkkor lenn a völgyekben már zölldeltek a fák, de a csúcson igazi tél fogadott.

Címkék: Stara Planina Hegység





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.