Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

ÚJRA SZERVEZÉS
2020/03/19 22:03:57 Küldte: Gejza


A hétvégén még azon poénkodtunk, hogy a darut nem azért nem szabad megenni, mert védett madár, hanem, mert koronás! A palacsintáról is le kell fújni a porcukrot, mert az is koronás! Továbbá Visegrádra és a Füzérre se szervezzünk mostanában túrát, mert ezekben a várakban őrizték egykor a koronát…

Arról is beszélgettünk, hogy minket nem érint a koronavírus, hiszen a túrázás olyan tömegrendezvény, amit a szabadban végzünk. Oda meg nem jön utánunk a kórság.

Máskor a túrán teljes volt a kikapcsolódás, most még is megmérgezték a légkört az okos telefonokon folyamatosan érkező hírek. A túra végén a szokásos mancsolás sem volt meg.  Helyette felemelt ökölbe szorított kezünkkel jeleztük, hogy most elmarad a szokásos búcsúzkodás.

Irigykedve hallgattam, hogy Imiék és Ancsáék ezen a hétvégén a Balaton-felvidéken fogják járni az OKT-t, ahová én hétfői szájműtétem miatt nem mehetek.

-----------------                --------------

Itthon aztán elárasztottak a hírek. Már a vízcsapból is az folyt. Itthon a TV-t még átkapcsolhatom a reklámoknál, de a Metró hangosbemondóját nekem is végig kellett hallgatnom minden megállóban. Mert a kézmosás természetes, de hogy ne nyúljunk a szánkhoz, orrunkhoz, szemünkhöz – ez a tiltás új!

Csak most döbbenek rá, amikor a már mozduló kezemet meg kell állítanom, mert igazat adok a felszólításnak!

A közértben legalább egy méter távolságot kell tartanunk egymástól. Beszéd közben kettő métert, de ha nevetünk, tüsszentünk, köhögünk, akkor az 5-6 méter is kevés! Ma délben 73 fertőzöttről tudtak a hírekben. És akikről nem tudnak? Azok akár több tízezren is lehetnek… Lehet, hogy én is hordozom a vírust? Foghúzás után persze, hogy fáj a fejem, meg rosszul alszom, de csak az miatt?

Tegnap úgy gondoltam, hogy messze van a húsvéti túra, addig még sok minden változ6. Ráérek szólni a többieknek, ha végül úgy döntenék, hogy még sem megyünk. Mert a túravezetés nem csak szállásfoglalásból, meg tájékozódásból áll. Sok kicsi, apró, egyenként jelentéktelennek látszó részletből tevődik össze az eredmény. A túratársak közül jó páran segítenek a rész feladatok megoldásában, de a döntéseket nekem kell meghoznom.

Bele telt néhány nap, mire felfogtam, hogy nekem is alaposan át kell szerveznem az életemet! Mert az erdőben valóban nem gond a járvány, de oda el is kell jutni. Ha egy  autóban 3-4 fő együtt utazik néhány órát, azok nem tudják betartani az előírt távolságokat! Csak egyikőnk legyen vírus hordozó, óhatatlan a fertőződés. Fiatalok vagyunk? Nekünk nem árt? 6-8 nap alatt ugyan úgy kiheverjük, mint a többi influenzát? Talán igen, de közben másokat meg tovább fertőzünk…

Volt már néhány nehéz döntésem, amikor pár száz méterre a csúcs alatt visszafordultam, mert fel tudtam volna ugyan menni, de nem biztos, hogy le is jöttem volna, vagy mindenkit le tudtam volna hozni!?

 Igen, most is hivatkozhatnék arra, hogy mindenki saját felelősségére túrázik… Vessen magára, ha eljött! Csak, hogy ez nem így működik! Mert a saját lelkiismeretem elől nem bújhatok el.

Egy hónapja valaki megkérdezte:

-         Biztos, hogy meg lesz tartva a húsvéti túra?

Akkor nagy arccal azt feleltem, amit máskor is:

-         Olyan már volt, hogy valahonnan visszafordultam, de olyan még nem, hogy el sem indultam volna!

És most még is így lesz!

Pontosabban, ahogy a kedves női hang a GPS-ben mondja:


ÚJRA SZERVEZÉS!


Én már el is kezdtem: Kerékpárral  mentem a városba. Egy óra oda, egy másik vissza. Nagyjából ugyan annyi, mint a Metró pótló busz és az átszállások.

Ha a varratokat kiszedik a számból, irány a tanya! A szőlő-hegyen messze vannak a szomszédok, és Tapolcán elég hetente egyszer bevásárolnom.


Az ÚJRA SZERVEZÉS természetesen a túrákra is vonatkozik!


A járvány várhatólag 80-100 nap alatt lecseng! Tehát úgy gondolom, hogy július végén mehetünk az EKE-táborba. Augusztusra pedig tervezhetünk evezést és magas-hegyi túrákat.

 

A húsvéti és május elsejei DDK-túráim sem maradnak el, csak a járvány miatt áthelyezem őket az alábbi őszi hétvégékre:

 

IX. 24 csütörtök du. – 27 vasárnap. (Egy nap szabival)

25. p. Nemesvid – Zalakaros 19,8 km.

26. sz. Zalakaros – Palin 21,6 km.

27. v. Palin – Valkonya 21,2 km.

 

X. 22. csütörtök du. – 25 vasárnap (Nem kell hozzá szabi!)

23. p. Valkonya – Bázakeretye 16,2 km.

24. sz. Bázakeretye – Szentpéterfölde 18,8 km.

25. v. Szentpéterfölde – Petrikeresztúr 18,1 km

 

XI. 12. csütörtök du. – 15. vasárnap (Egy nap szabival)

Ezen a túrán a napi távok a szállás függvényében felcserélődhetnek!

13. p. Zalalövő – Alsószenterzsébet 18,3 km.

14. sz. Kustánszeg – Zalalövő 17,3 km

15. v. Petrikeresztúr – Kustánszeg 14,2 km

 

XII. 03 csütörtök du. – 06. vasárnap (Egy nap szabival)

04. p. Alsószenterzsébet – Gödörháza kb. 16 km.

05. sz. Gödörháza – Dávidháza Kb. 17 km.

06. v. Dávidháza – Szalafő kb. 15 km.

 

XII. 31. csütörtök du. – 2021. I. 03. vasárnap (Nem kell hozzá szabi!)

Remélem sikerül még elérhető áron szállást foglalni ehhez a túrához!

01.p. Ivánc – Halogy 11 km.

02. sz. Szalafő – Ivánc 19,3 km.

03. v. Halogy – Döröske kb. 16 km.


Barátsággal:

Sz-K. Gejza

 



Címkék: Koronavírus Karantén DDK Otthonmaradok





Bejegyzések 1 - 3-ig. Összes bejegyzésed: 3

Gejza
2020/05/10 22:15:33

Irigyellek Jani!

Bár nálunk az időben meghozott intérkedések miatt sokkal szelidebb a járvány, mint más országokban, itt Budapesten és környékén még eb-zárlat van. Pedig már nekem is nagyon  mehetnékem van!



tura
2020/05/10 21:08:16

Sajnos. Sem július végén, sem augusztus elején nem lesz EKE tábor, DE én már tervezem, hogy május 16-án menek az Ordaskőre medvehagymát szedni/zabálni 



Gejza
2020/03/20 08:11:59

A tegnapi Kormány infóból az derült ki számomra, ha NEM tartjuk be az utasításokat, akkor a kínai viszonyokhoz hasonlóan gyorsan fog terjedni a járvány és nyár végére valóban lecseng. Ez azonban azt is jelenti, hogy a járvány csúcsán az egészségügy nem biztos,  hogy mindenkit megfelelő szinten tud ellátni. Nagy számú lesz a munkanélküliség és hosszú időbe kerül, mire rendeződik az életünk.

Tehát, lassítsuk a kórság terjedését! Tartsuk be az utasításokat! MINDENKI MARADJON OTTHON! 

Ez egy elhúzódó járványt eredményez, ami akár egy évig is eltarthat, de nem roppan bele az ország. Mindnkit el tudnak látni megfelelő szinten az orvosok. A munkahelyek többsége megmarad. Így, amikor véget ér, gyorsan helyre tud állni a gazdaság.

A 8-10 fős, vagy annál nagyobb létszámú túrák tehát jó darabig szünetelni fognak, de egyénileg, vagy 2-3 fővel továbbra is járhatjuk a hegyeket, és  kerékpároz6unk. Járjuk is, mert az egészség megőrzésnek ez is része!

G.




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.