Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Magyarországi források-Pilis
2010/03/27 22:19:07 Küldte: Willy

  Akik hétközben hozzá kényelmesedtek a kellemes tavaszi időhöz, mint én is például, nos ők, (mi) sűrűn olvasgatták/tuk a hétvégi időjárás jelentéseket. Kedves tanárom, Dávid Árpád, szavai jutottak eszembe; ˇMinden idő terepre járó idő." Így félre téve a hezitálást szombat reggel nekivágtunk Csenge barátommal a túrának. Ez volt a létező legjobb döntés. Eső egy csepp se. Hangulat az egekbe. Dobogókő elött a fényben fürdő bükkös erdő kárpáztatott el, Dobogókő után meg én kápráztattam el szerény számú közönségünket egy pazar moha-csókos hanyatt eséssel. Kellett nekem a simára kopott cipőt felvennem! A rendezők, még fel is hívták a figyelmet, hogy a lefelé ereszkedésnél vigyázzunk, de azt már nem tették hozzá, egy helybe állva is el lehet esni. Tény, hogy nem könnyű...de sikerült. Mellesleg a rendezés szinte tökéletesre sikerült. A pontokon végig mindenki nagyon kedves volt ,18km után komoly kis ebéddel vártak minket. Egyetlen pici és nem is túl lényeges hiba a Búbánatvölgynél akadt, ahol szerencsésebb lett volna az itinerben megadni a buszmegállót a P+ kiindulópontjául, de végülis azok sem tévedtek (remélem) el, akik a tó másik oldalán indultak felfelé a völgyön. Sose nagyobb hibát!
A másik nagy élményt a Péntek-forrás utáni szurdok jelentette. Majd pedig fent a Maróti-hegyek gerincén a tölgyfák illata, vagy kilátás a Sas-hegyről, mondhatni spektakulár volt a vjú. Bántam is, hogy a fényképezőt nem hoztam el.
Az csak hab a tortán, hogy nagyon szép jelvényt lehetett kapni a végén. 

Címkék: Teljesítménytúra





Bejegyzések 1 - 2-ig. Összes bejegyzésed: 2

Willy
2010/03/28 20:55:10

Csenikém, bármikor! Vasárnap, hétfő és kedd pedig különösen. :D



Csengebenge
2010/03/27 23:43:53

Örülök, hogy rád mindig lehet számítani és ezen a szombaton is egymás rendelkezésére álltunk...:D Gyönyörűséges idő volt!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.