Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Eleséseim
2010/04/27 10:35:30 Küldte: dcr8

Willy-nek köszönhetem, hogy eszembe jutottak. Mind jó volt valamire.


Egy szekszárdi olimpiai ötpróba kerékpáros befutója előtt pár kilóméterrel nagyon megörültem, mikor egy felüljáró tetejéről elkezdhettem a gurulást lefelé. Jutalom a nap végén,  gondoltam. Igen ám de a lejtő alján meglepetés várt. Többszörösen is. Először is csak derékszögű kanyarral lehetett folytatni az utat. A kanyarodás helye macskakő burkolatú volt. Ez a kövezet sóderrel volt szórva. Tökéletes helyszín. Egy jó nagy bukásra feltétlenül. Amikor a kanyar bevételével mégis megpróbálkoztam, egy pillanat alatt kicsúszott alólam a bringa. Ekkor, mint egy szánkón, alattam a bringával száguldottam a szegély irányába. Ilyen esetekben szoktuk hallani, hogy egy pillanat alatt lejátszódik az ember előtt élete filmje. Nekem ebben a kiváltságban ugyan nem volt részem, mert éppen a mozigépész valami mással lehetett elfoglalva. Na meg Jancsó Miklós sem ért rá a filmet megrendezni.

Mindenesetre egy pillanat alatt számott vetettem, hogy „lehet, ennyi volt az élet”. A járdaszegély megadta a választ. Az első kerék egy szépséges mőbiuszra emlékeztető formát vett fel, és ezzel elnyelte az összes energiát. Igaz én azt akkor nem annyira díjaztam. Egyébként meg egy karcolás nélkül megúsztam.

Végül is kaptam egy lehetőséget a folytatásra. Hogy ezzel mennyire sikerül élni, majd a végső elszámolásnál kiderül.


Egy unaloműző edzésen Bajáról Bonyhádra menet a mőcsényi vasúti alagút feletti meredeken felfelé láttam egy olajfoltot a másik sávban. Gondoltam ezt most megjegyzem és a bonyhádi forduló után hazafelé majd okosan lassítok, mielőtt elérem a foltot. Így is történt, de ez is kevés volt. Talán gyalogos tempóban haladtam mégis kicsúszott alólam a bringa. Le kellett volna szállni és gyalog átkelni a folton vagy azon a pár méteren nem fékezni. Mindenesetre itt is bebizonyosodott, nem lehet eléggé vigyázni. Itt nem selejteződött le a bringa, csak tovább indulás előtt a villát ki kellett egyengetni. És mivel első villáról volt szó mihamarabb ki kellett cserélni. Azzal nem játszunk.


A Vöröskőn voltam egy nagy csapat rakoncátlan gyerkőccel. Fölfelé nem volt gond, mert biztonság szempontjáből az a könnyebb. Lefelé viszont a tapasztalatlan csapatot csak  egy hatalmas eséssel sikerült jobb belátásra bírni. Frissen szerzett látványos, de nem veszélyes horzsolásommal. Onnantól nem volt gond a csapat egyben tartása.


Közel harminc év alatt szerintem ennyi belefér az élmények nemszeretem gyűjteményébe. Sőt talán még dicsekedni is lehet velük, mint háborús veteránnak sebesüléseivel.


És természetesen tanulni is érdemes belőlük.






Bejegyzések 1 - 4-ig. Összes bejegyzésed: 4

dcr8
2010/08/30 18:14:32


easybiker írta:

Tanulságos történetek! Aki komolyan tapossa a pedált, az is esik néha, hiába a sok év tapasztalat! Remélem ezek az élmények jó sokáig elkerülnek!!!



Nekem ez volt a legutóbbi "leszállásom": 



A pontozó bírák hogy értékelték ezt az akrobatikus elemet? Én a maximális pontszámot adnám rá.



easybiker
2010/08/29 22:32:12

Tanulságos történetek! Aki komolyan tapossa a pedált, az is esik néha, hiába a sok év tapasztalat! Remélem ezek az élmények jó sokáig elkerülnek!!!


Nekem ez volt a legutóbbi "leszállásom": 




dcr8
2010/05/27 17:57:15

Azt az egyet megjegyeztem, hogy átjáróban síneken azokra merőlegesen kell áthajtani. Pünkösdi túrámon elég nagy utat jártam be és találkozhattam olyan vasúti átjárókkal, amelyek nem derékszögben kersztezték az úttestet. Menet közben körül nézve meggyőződtem róla, hogy manőveremmel nem zavarom a forgalmat és ennél fogva nem veszélyeztetem saját testi épségemet sem. Így az úttest széle felől középre másik esetben közepéről széle felé úgy helyezkedtem,  hogy a sínek kersztezésekor az áthajtás a legjobban közelítse a merőlegest. Árkon kell ferdén áthajtani. Ezzel a két dologgal eddig nem volt baj.


Amúgy részvétem. Volt már sok veszteségem nekem is. Nagyszülők, apám, nevelő apám, barátok... Én még előtte állok annak amin te már túl vagy. Pünkösdi túráim is arról szóltak, hogy idős édesanyámat látogattam. Ilyenkor egy kicsit együtt örülünk az életnek és beszerzem neki, amire éppen szüksége van.


Rebeca írta:


Villamos síneken nem szoktál hajtani? Én már próbáltam, csúsztam, estem, vasoszlopot kaptam el a kezemmel... á, mondom ez semmi, felpattantam, mentem tovább. Hazafelé már csak egy lábbal tekertem...




Rebeca
2010/05/26 22:20:28

Villamos síneken nem szoktál hajtani? Én már próbáltam, csúsztam, estem, vasoszlopot kaptam el a kezemmel... á, mondom ez semmi, felpattantam, mentem tovább. Hazafelé már csak egy lábbal tekertem...




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.