Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

kerékpártúrák kezdőknek
2009/09/30 16:45:29 Küldte: Tivadar

Szeretném népszerűsíteni a kerékpáros túrázást. Röviden leírnám két utóbbi utamat: 1./ Balatonfelvidék - Kis-Balaton: első nap utazás vonattal a Déliből Ajkáig, innen bicajjal Padragkút - Pula - Kapolcs - Diszel - Salföld - Ábrahámhegy, könnyű 40 km-es  út, kevés emelkedővel. Második nap: Badacsonytomaj - Keszthely - Fenékpuszta, végig a Balaton Körút kerékpárúton 40 km. Tovább még 2 km Balatonszentgyörgyig, onnan vonattal haza. Kitérő: Fenékpuszta - Zalavár - Kis-Balaton, Kányavári-sziget - Zalakomár: kb.35km. 2./ Sopron - Melk - Bécs - Pozsony: első nap utazás Sopronig vonattal, aztán Eisenstadt - Ebenfurth - Hirtenbergig közúton, majd az Alsó-Ausztriát behálózó - a folyók vonalát követő és azok nevét viselő - kerékpárutakon haladva Kaumbergig. Itt a jónevű Paradicsomkert kempingben 9 euróért sátoroztam, kb.70 km után. Második nap a Triestingtal, a Gölsental és a Traisental kerékpárutakon, Haienfeld és St.Pölten érintésével a Duna melletti Melkig mentem, kb 80 km-t megtéve. Harmedik nap: Melk - Wachau - Krems - Klosterneuburg, végig a 6.sz Duna kerékpárúton valamivel kevesebb mint 100 km. Az út első fele csodálatos, ezt mindenkinek látni kéne, de csak kerékpárral az igazi, a második felén viszont nagyon lehet haladni. Negyedik nap: Bécs - Hainburg - Pozsony - Rajka (kb 80-as) aztán vonattal haza. Remélem nem volt megterhelő így elolvasva, mert mindig attól félek, hogy nem tőlem fognak kedvet kapni a biciklis túrázáshoz.

Tivadar


Címkék: Túra Balaton Külföld





Bejegyzések 1 - 2-ig. Összes bejegyzésed: 2

kozak
2009/12/12 19:38:36

Szerbusz kedves Tivadar!


Ha ez kezdőknek szól, akkor én nagyon-nagyon kezdő lennék. Leghosszabb bicajos utam a Tisza tó körül volt, két nap alatt. Egy ilyen röpke túra tetszene.


 


Üdv. Kozák Ica



kerfer
2009/10/02 20:01:34

Szia Tivadar!


Azt megtudod mondani, hogy a többi helyen mennyi volt a szállás?


Üdv:kerfer




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.