Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 


montenegro
2010/08/16 14:51:42 Küldte: kanyesz

ha szerbián keresztül utaznátok montenegroba, ügyeljetek ezekre:

a szabadka-újvidék-belgrád közötti szakaszon az autópályaépítés miatt forgalomkorlátozás,
az ibari főúton több szakaszon terelés, illetve forgalomkorlátozás van érvényben útépítések miatt,
montenegroban nem divat a települések irányát mutató táblákat kihelyezni útkereszteződésekben,
a még nem javított szakaszokon sok a kátyú, én kicsorbítottam a felnimet de egy közeli vulkanizőr 1100 dinárért megjavította,
a szűk, kanyargós hegyi utakon is mindig jön szembe valaki, általában nagy bátorsággal, ezért ha el akador kerülni a frontális ütközést, érdemes minden beláthatatlan kanyar előtt dudálni egy rendeset (nekem bejött, 3x mentett meg)

két jó kempinget ajánlok:

1. a tengerparton Sveti Stefan gyönyörű szigetével szemben a Crvena Glavica (sátor: 2€, felnőtt: 2.5€, parkolás: 3€, 10 év alatt ingyenes, vizes blokk csak hideg vízzel, pottyantós vécével)

2. Žabljak (Zsábják) településen a Razvršje autókemping: http://www.durmitor.atw.hu/ GPS I: N 43° 08' 40.5", E 19°06' 47.3"

Címkék: Crvena Glavica Durmitor

Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

kanyesz
2010/08/16 20:32:07

persze, a balkánon a jövőbeli szolgáltatások árát előre meg kell fizetni ;-)


a táj lenyűgöző, éppen ezért a kockázatok ellenére is érdemes kisebb jelentőségű helyi utakat választani, mert ott aztán tényleg van látnivaló: nem csak a hegyek-völgyek és az apró hegyi falvak, a szegénység, és 20-30-40 évvel vissza az időben...
*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.