Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Cél a Rosslochhöhlen-klettersteig
2010/08/22 21:34:36 Küldte: trainux

Kicsit későn indultunk Győrből, fél 10-kor sikerült autóba ülnünk, a határ után elkavarodtunk, az A2-n dugóba kerültünk, az S6-on meg elterelés volt, így délután 2-re érkeztünk meg az Eisenerz utáni Leopoldsteiner tóhoz. Kicsit későn, de úgy voltunk vele, hogy addig megyünk ameddig biztosan visszaérünk sötétedés előtt.

Már maga a tó is gyönyörű, főleg így hogy ezek az óriási hegyek veszik körül. Sok kocsi volt a parkolóban, de szerencsére nem volt a hegyen tömeg. Valószínűleg a tóhoz jöttek. Ha jól láttam, a másik oldalon lehet strandolni, de ez nem biztos.

Ketten mentünk, de csak én másztam, ezért nem a Kaiser-Franz-Josef klettersteigen mentünk, fel a hegyre, hanem kerülőúton. Kb 1000m szintet kellett leküzdeni, meredek, köves csúszós úton. A kilátás viszont kárpótolt.

A tó félútról nézve


Kilátás a Hochblaser csúcs felé menet

Az út végig a piros jelzésen halad, és jól ki is van táblázva mi merre található. 5 óra körül elértük a beszállási pontot. Ez az első mászásom, amiben van E-s nehézség, ráadásul lent a barlangban van egy függőhíd is. (Részletek)

Az út lefelé indul, majd egy barlangba visz be. Innen gyönyörű kilátás nyílík a környező hegyekre, és az alattunk lévő tóra. A barlangban keresztül egy függőhídon kell átmenni, majd egy kürtőn keresztül jutunk vissza a felszínre, pár métterrel odébb, mint ahol elindultunk.

Lefelé izgalmas volt a mászás, sokszor nem nagyon volt lépés és a kezet is erősen igénybe vette. Pedig nem nagy szint, 70m. Leérve a barlangba kellemes hűvös fogadott, fejem felett a függőhíddal. Ez lesz az első :) Kissebb pihenés után nekivágtam az adrenalinszintem növelésének. A hídon nem is volt veszélyes átkelni, ami már nehezebb volt, az a fölfelé úton az E-s szakasz. Ráadásul vizes volt a szikla is, úgyhogy minden úgyességemet és erőmet be kellett vetni, hogy feljussak. Kb 1 órás volt az egész út, de rendesen elfáradtam.

Kifelé a barlangból

Egy mások által készített videó jól bemutatja az utat az elején a Kaiser-Franz-Josef, a végén a Rosslochhöhlen-klettersteigel.

Sajnos a csúcs elmaradt, negyed 7-kor indultunk lefelé, éppen leértünk sötétedés előtt.

Útvonaltérkép Túratérkép


Koordináták:

 - parkoló: N47 34.329 E14 51.119
 - Rosslochhöhlen-klettersteig: N47 35.018 E14 51.062

Címkék: Rosslochhöhlen Klettersteig Alpok Via Ferrata





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.