Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2009.10.17 Cserhát, Fel a Naszályra 22 teljesítménytúra
2009/10/19 13:51:50 Küldte: szieva

”Fel a Naszályra 35/22” teljesítménytúra a Cserháti Baráti Társaság szervezésében

táv: 22.7 km; szint:800 m; szintidő: 7 óra; MTSZ 50 pont

 

Zsuzsáva reggel fél 7-kor indultunk a Nyugati pályaudvarról Vácig, és onnan tovább autóbusszal Kosdig. Kosdról 2 kilométeres gyaloglással közelítettük meg a Cselőtepusztai kulcsosháznál lévő startpontot.

Az útvonal: Cselőtepusztai kulcsosház; Vasas-erdő; Nagy-bánya-kő; Naszály-csúcs; Kopasz-tető; Török-rét; Ősagárd; Felsőpetény; Alsópetény.

Végig ködös, borús, esős volt az idő. Az ígért kilátásból semmit nem lehetett látni. Viszont a csúcson már hófoltok voltak, időnként bokáig érő sárban dagonyáztunk, az eső is esett és nagyon hideg volt. Szóval mindent összevetve meg vagyok elégedve magammal, hogy a távot szintidőre teljesítve, épségben, egészségben, fülig sárosan és holtfáradtan este fél 8-ra hazaértem.  Köszönet a fotókért Szabó Zsuzsának.

 

Kultúra:

2009. október 21. szerda

Gödör Klub

Natacha Atlas & The Mazeeka Ensemble

Ana Hina című lemez bemutatója

Natacha Atlas zenei és földrajzi értelemben is igazi vándor. Az angol-egyiptomi származású énekesnő több mint egy évtizedet töltött az elektronikus zene és az észak-afrikai, arab zenék ötvözésével, kapcsolódási pontok után kutatva látszólag homlokegyenest eltérő műfajok között, új hangzásvilágokat tárva fel, együtt dolgozva mindeközben a világ különböző tájairól származó muzsikusokkal.

Címkék: Cserhát Naszály Kopasz-tető Ősagárd Felsőpetény Alsópetény Kultúr





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.