Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Kirándulás 2010. 08.27. Dobogókő
2010/08/31 15:02:12 Küldte: szabpet


Egy rövid pénteki kirándulásra vállalkoztunk a párommal, Hajnival. Nem akartunk korán kelni, este pedig programunk volt, úgyhogy autóval vágtunk neki a Pilisnek. Felkocsikáztunk Dobogókőre, hogy a Prédikálószék és a Rám-szakadék érintésével tegyünk egy kört.
Dobogókőről tudtam, hogy drága hely és a parkolásért is kell fizetni. De azért az óránkénti 200 forintot túlzásnak, sőt pofátlanságnak tartom. Naív kérdésemre a "parkolóőr" elmondta, hogy egész Dobogókő területén fizetni kell a parkolásért és a parkolók nem örzöttek. Egy kedvelt kirándulóhelyen, ahova sokan egész napos túra  céljából érkeznek ezt lehúzásnak tartom. Legközelebb busszal megyünk.
Reggeli kis mérgelődésem okán egy kávéval vígasztaltam magam, aztán nekivágtunk az útnak. A piros háromszög néhány kilóméteren keresztül a kék sávval együtt ereszkedik le a Dobogókő keleti oldalán. A Sikáros felé tartó kék még mindig el van terelve. A kiírás szerint 3-4 éves időtartamról van szó, de emlékeim szerint ez már a negyedik év. Egy másik helyen is azt olvastam, hogy 2010-ig tart az útvonalváltoztatás. Remélem nem felejtik el visszaállítani.
A Prédikálószék kaptatója megizzasztotta elkényelmesedet testünket, de a gyönyörű panoráma mellett elfogyasztott ebéd kárpótolt minket. Lefelé menet a másik oldalon is szenvedtünk egy kicsit a sziklás nehezen járható út miatt. Ezután a Vadálló-kövek látványa és a völgyben a forrás friss vize derített jobb kedvre. A Szentfa kápolnánál a táltosok szép pihenőt alakítottak ki.
Miután feltöltöttük a vízkészletünket elindultunk a zöld sávon a Rám-szakadék felé. Az árnyékos szurdok mindig izgalmas és elfeledteti, hogy fölfelé megyünk. Péntek lévén olyan sok emberrel sem találkoztunk. A "szakadék" után még visszakapaszkodtunk a Dogogókő gerincére. Ott az utolsó másfél kilóméter már csak egy levezető séta volt.

Címkék: Dobogókő Pilis





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

dcr8
2010/09/01 19:00:13

200 ft/óra. Úgy látszik ott ennyi az ára a kényelemnek. Lehet, hogy meglepetésként ér. Én még nem voltam a Dobogókőn autóval, csak kerékpárral. Ha nem szeretsz kerékpározni, van olyan túraútvonal, ami nem a hegytetőről indul, de ha akarod áthalad rajta.

Túra Veled! És ne haragudj az okoskodásért!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.