Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Kalandos Vörös-torony memoár.....
2010/09/07 21:28:26 Küldte: remeron

Szia Géza!

Leírhatatlan élményekkel gazdagottunk! Nagyon szép túrákat csináltunk ,valamint a társaság is szuper volt.

................................... A Vörös-torony hágóhoz vezető úton letapasott hó volt. Már ott látható volt, hogy fent nagyobb hó vár ránk. A Téry házban a tulaj közölte, hogy nagyon veszélyes megmászni. Mi akkor sem adtuk fel és megeggyeztünk, hogy elmegyünk az aljáig megnézzük és ott eldöntjük mi legyen. Amikor odaértünk akkor láttuk, hogy előttünk 4 srác nyomul felfelé a már akkorra jó méteres hóban, de nem a láncon hanem a kulloárban. Itt megbeszéltük a lehetőségeket és 3 emberen kívül mindenki úgy döntött, hogy megcsináljuk. A hó tömör volt és nagyon egyhén vizes ami a lábbelik tapadását nagyban segítette és így biztosabbanak láttuk a csúszás mentességet. Mindenki félre téve komolytalanságát maximális koncentrációval és lelkileg felkészülve nekigyűrkőzött a meredélynek. Szép lassan megfontolva haladt a csapat felfelé, létra megmászásához hasonló mozdulatokkal a kezet is használva. Nem mondom, mindenkiben ott volt a babszem, de megcsináltuk és a hágó nyergében 1-2 másodpercre megállva a kilátásban gyönyörködve gondolta mindenki MEGÉRTE! A lefelé vezető út már könnyebben telt, nagyokat szánkázva nevetgélve és vidáman a feszültségtől felszabadúltan haladt a már sok élményt átélt társaság. Mindenkiben volt valamiféle felszabadító érzés ami leírhatatlan. A Rabló házban utolért 4 derék Szlovák srácnak megköszönve, hogy törték az utat koccintottunk a sikerünkre ami ismét a hegyek tiszteletére emlékeztet és nem a legyőzésére...........................................................

Természetesen mindenki 1 kicsit máshogy élte meg a hágó megmászását gondolok az Attiláék gyors haladására a két lány kicsúszására a Kornél cifra beszédére, sokaknak a hágó utáni első lépések irdatlanul nehéz megtételére, az én várakozás miatti idokolatlan türelmetlenségemre valamint a felelőség terhének elviselésére és sorolhatnám a többieket is.

Másrészt mégis együtt egymásért magunkért ugyanazt vállalva teljesíteni a számunkra elsőre lehetetlan vállalkozást. GRATULÁLOK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!     

 http://www.youtube.com/watch?v=4metChd8v0o

Címkék: Remeron





Bejegyzések 1 - 2-ig. Összes bejegyzésed: 2

cztamas
2010/09/07 22:12:29

Amint lehet én is becserkészem a Vörös-torony hágót....

Gratula!!!!!!!



csimpi
2010/09/07 21:41:14




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.