Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2010.09.26. Extrém túra a Pilisben
2010/09/28 20:20:13 Küldte: liliom

Egy szép vasárnapom krónikája....
Két Tiszaujvárosi lányhoz csatlakoztam, akiket itt leltem ezen az oldalon. Kedvünk volt erdőt járni, bárhogyan alakul is...  Három elvetemült Perszóna.. :-)  
Nem a Rám szakadékba mentünk, ahogy korábban terveztük, hanem a mellette lévő völgybe....   A Szőke forrás völgye méltatlanul keveset látogatott hely a Rám szakadék mellett. Az út biztonságos, gyerekekkel is járható, és olykor mintha repülőről nézné az ember lánya a patakot a zúgókkal, kövekkel és kidöntött fatörzsekkel. A tavaszi esők hozadéka volt a több helyen összerakott uszadékfa, de a patakmedret megtisztították, és csodás volt az erdő. 
Láttunk nagy fehér tölcsérgombát, meg egy csomó másfajtát... Zöldborsógomba is volt...   :-)
Én nem ismerek csak pár gombát, azokon kívül nem nyúlok egyikhez sem.  Találkozásunkkor elkezdett esni az a jó kis áztatós eső, de nem tántorított el bennünket. A fák különben is ernyőként óvtak bennünket. Jó hagulaban, egy korty cujkával begyújtva éveztük a színeket, az illatokat és a patak zúgását. Jó magasra felgyalogoltunk...  Amikor azt hittük eláll az eső, vett egy nagy levegőt és úgy elkezdett esni hogy a fák törzsén is folyt a víz... Én még ilyet nem láttam. Vissza is fordultunk, hiszen már három órája bóklásztunk a hegyen.  Az erdő átalakulása elképesztő volt. Az ösvények patakocskákká váltak, mindenütt kis vízesések jelentek meg... Vízországban találtuk magunkat, Skócia jutott eszembe.... Volt hát lefelé is bámészkodni való látvány...

Amikor leértünk a Rám szakadék bejáratához, elcsábultunk egy pillantásra.  Átmentünk az első két átkelőn (patak), hogy bekukkantsunk a sziklák közé. Én már végigmentem rajta télen is, nyáron is, de a lányok még nem látták. A víz a sok esőtől felduzzadt, és a sáros tejeskávé rohanva hozta le az eső vizét a hegyről. Szinte a szemünk láttára emelkedett. Dübörgő zajra lettünk figyelmesek, ami nem a vonat zakatolása volt bizony: a köveket mozgatta a víz a patakmederben...  Hallottuk hát a dobogó köveket Dobogókőtől pár kilométerre.    Visszaindultunk, hiszen a  Rám szakadék veszélyes ilyen időben.. Száraz lábbal már nem is tudtunk átkelni a patakon, olyan gyorsan duzzadt a vize.  Az eső elállt, az ég lassan kitisztulva búcsúzott tőlünk. A kocsiban várt a meleg tea és a száraz cipő, hogy még tökéletesebbé tegye a kedvünket...

Visszajövünk még....

Címkék: Pilis Erdő





Bejegyzések 1 - 6-ig. Összes bejegyzésed: 6

apidanair
2010/10/07 21:51:26

nagyon szép irás, grat

:)



LGabi
2010/10/01 13:15:33

Itt vagyok én is!!! Bevallom egy szavam sem volt máig. Én is leírtam a saját blogomban, hogy éltem meg a túrát. Szuper volt "lányok" (ha már Sierra Nevada idézőjelbe tette, hát legyen)! Úgy látom nagyon aktív a két csaj, az egyik barlangászkodik a hétvégén, a másik Holdvilág...  Holdról jut eszembe! Múlt héten pénteken csillagászkodtam . Megnéztem a Holdat is többek között és a Jupitert is, mert most nagyon közel van a földhöz. Azt mondják, az ősi Kínában az öt elem eredetileg az öt bolygót
jelképezte: Jupiter-fa, Mars-tűz, Szaturnusz-föld, Vénusz-fém,
Merkúr-víz. Jupiter a fa, a fa pedig a játékos kedv, a kreativitás, a
teremtő erő, a szabadság utáni vágy jelképe,
színe a természet eleven zöldje. Ha most a Jupiter ilyen "közel" van,
elképzelhető, hogy az emberekben ezeket a jellemzőket erősíti? :-)
Hirtelen mindenki zavartalan gyermekkorát éli újra, őrült kalandos
ötletekkel rukkol elő, szabadság utáni vágyát a természetben
keresi...? Én biztos. Rám lehet, hogy a
Jupiter volt ilyen hatással, mikor elmentem szakadó esőbe hegyi túrázni?



liliom
2010/09/30 21:36:35

Hííííííííresek leszünk, de ami ennél fontosabb, remekül éreztük magunkat...... Én szombaton a Holdvilág árokba megyek.... Varázslatos hely minden szempontból...    Izgatottan várom a fellépéseteket.... És: drukkolok Nektek..



Zahir
2010/09/30 20:59:31

Itt vagyok, itt vagyok már.......:))))) az egyik tiszaújvárosi.....:)))))) vagyis az egyik Gabi.....:)))))

Mit is mondhatnék, én sem írhattam volna le szebben! Azok a hasonlatok: tejeskávé, stb......jóóóóóó!!!!

Mivel Te megírtad a blogodban, ezért mi más módját választjuk élményeink megosztását, bár elég szűk kör lesz, de megéri. Szóval mi a Rádió35-ben élőadásban fogjuk ilyen ízesen lefesten ezt az élményt.  

Facebook-on fogod látni......azért világgá kürtöljük a pontos időpontot!!!

Sierra!!!!! köszönjük a meghívást, rajtad lesz a szemünk merre jársz és ha úgy van csatlakozunk.

Most szombaton én barlangászkodni megyek a Létrási-vizesbarlangba, de nem hiszem, hogy ott találkozni fogunk.

Túra legyen veletek!!!!! 



Sierra
2010/09/29 16:59:45

Ha nagyon szeretnél valami hozzászólást, hát legyen:

Személy szerint roppant mód örülök, hogy más is olyan elvetemült, hogy kimegy esős időben is túrázni, pláne Tiszaújvárosból, Dobógókőig meg a Rám szakadékig. Dorogról már nem is beszélve! Legközelebb ha túrázni van kedved/tek üzenjetek, szinte minden hétvégén megyünk valahová a Bükkben. A "lányoknak" közelebb van, Neked pedig nagyobb kaland. További kellemes túrákat!



liliom
2010/09/29 15:38:31

Senki nem szól hozzá? Egy szavatok sincsen?




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.