Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Galócás tojás
2010/11/04 15:37:04 Küldte: easybiker

Az elmúlt hétvégén úgy adódott hogy sikerült csinálnom egy kétnapos kiruccanást ezútal gyalog. Gondoltam jó lesz, mert hát ki kell használni ezt a hosszú hétvégét is. Ezt rosszul hittem...

Jártuk az erdőt, kis csapatommal barangolva szállásunk felé, mikor észrevettem egy kis csoport laskagombát. Ennek nagyon megörültem, mivel sajnos vacsorára csak konzerv állt rendelkezésre, úgy gondoltam készítek valami friss ételt. Ez önmagában még kevés volt, így utam során végig az erdőt fürkésztem. A laskagomba mellé került pár  megkésett piruló galóca, és egy csokor árvégű fülőke is, némi judásfüle gombával. Na igy már elég lett a mennyiség. Útközben egy kisboltba betérve a hagyma mellé vásároltam pár tojást, így már rendelkezésre állt az alapanyag.

Mikor szállásunkat átvettük, gyorsan a konyhában teremtem és a  gombát  tisztogattam. Egyik társam a galócát látva kiakadt mi szerint én mérges gombát akarok enni.  (bizonyára csak a légyölő galócát ismeri, azt is felületesen)

-Nem baj! Úgysem látszik meg rajtam! Jegyeztem meg viccesen

Ezt követően ki akata dobni alkalmi utitársam a gombát amit, persze nem engedtem. Tovább mérgesítve a helyzetet.

Elkészült az étel, persze hála ennek a társnak, a többiek sem kértek. Nem bíztak bennem, pedig bizosra megyek, sosem kockáztatok. Én sem vágyom a mérgezésre, ha valami nem biztos ott hagyom inkább.

Igy elfogyasztottam egyedül, és mivel fáradt voltam eltüntem aludni a szobában. Társaim hajnalig kártyáztak a társalgóban. Közülük valaki jól feltekerte a fűtést, igy arra ébredtem hogy levert a víz.

Kimentem a csipet csapathoz a társalgóba,  a kint felejtett ásványvizemhez és jó nagyokat ittam az üvegből, miközben társaim végig engem szemléltek ijedt fejjel. A társaság hangadója kitalálta, biztosan mérgezésem van.  ( még gombamérgezést nem szimuláltam)Nem tudtam most sírjak, vagy nevessek?! 

Sajnos a többiekre is átragadt a hülyeség. ezért orvost akartak hívni! Megint parázs hangulat alakult ki, és mivel én nem vitatkozni jöttem hanem túrázni, visszavonultam a szobába.

Közben a megalakult a "válság stáb" és rajtam kívül senki sem mert aludni. Éjjel arra ébredtem egyik társam örködik az ágyamnál, vigyázó szemeire lettem figyelmes.

-Köszi hogy aggódtok, de ami sok a sok! Miért nem bíztok meg bennem?! -kelltem ki magamból

-Hiszen eltévedés nélkül elhoztalak titeket ide! Akkor miért bíztatok meg bennem?!Tényleg ennyire felelőtlennek tünnék?!

-A gombászást komolyan veszem, és nem kockáztatok egy picit sem! Csak ha 100% akkor szedem le!

Hát ezzel zártam a kialakult vitát, és kiköltöztem az erdőbe aludni. Nagyon elegem lett az egészből.

Minden lehetséges technikai öltőzékem és a hálózsákom társaságában töltöttem reggelig azt a maradék pár órát. Mire nap felkelt, teljes nyugalomban tértem vissza a házba.

Reggel a társaimmal aztán pár sör társaságában átbeszéltük a dolgot, jót nevettünk rajta. Sajnos a hangadó közülük kicsit megsértődött, még mindig engemet hibáztatott. Ő nem ismert engemet alaposan, a többiek meg azt hitték tisztában van azzal amit mond és ért hozzá. 

Érdekes tapasztalat volt ez! sosem gondoltam volna hogy pár szem gomba így el tudja rontani egy túra hangulatát...

Címkék: Easybiker Kalandjai





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.