Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2009.10.24 Zalai-dombság, Deák 20 teljesítménytúra
2009/10/30 06:35:19 Küldte: szieva

”Deák 70/55/40/30/20” teljesítménytúra a Söjtöri Természetjáró Klub szervezésében

táv: 19.74 km; szint:300 m; szintidő: 6 óra; MTSZ 33.5 pont

 

Zsuzsával reggel 5-kor indultunk Budapestről. A Teljesítménytúrázók Társaságának elnöke vitt le minket autóval Zalába. Sikerült az ország legesősebb, szelesebb és sárosabb zugát kiválasztanunk a mai túrázásra. Az út elején még épp hogy csak szitált az eső, de ahogy közeledtünk úticélunk felé, a szél egyre erősebb lett és az eső is rendesen rázendített.

 

Eredetileg a 30 kilométeres távra neveztünk be, de sikerült rögtön az út elején, az első ellenőrzőpont után úgy eltévednünk, hogy két óra elteltével és kb. 10 kilométer megtétele után, a harmadik ellenőrzőpont közelében keveredtünk újra az eredeti útvonalra. Innen fordultunk vissza, és tettük meg meglehetősen rohanós tempóban az iszonyatosan sáros utat oda-vissza a második ellenőrzőponthoz, hogy meg legyen minden, az út megtételét igazoló pecsétünk. Végül a zord körülményekre és a nagy időveszteségre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy a 30-as táv helyett csak a 20-ast teljesítjük.

 

Az útvonal: Söjtör; Deák-forrás; Vas-völgy; Mogyorósi-erdő; Pusztaszentlászló; Válicka-part; Söjtör

Ez alkalommal a természetben nem sokat gyönyörködhettünk, szemünket az útra szegezve, végig a sárral küszködtünk, viszont nagy örömöt szerzett a szervezők és helyi lakosok kedves vendéglátása. A túra után átöltözve, a sárból kimosakodva, megnéztük Deák Ferenc szülőházát, amit kifejezetten a túrázók számára tartottak meghosszabbítva nyitva ezen a napon Söjtörön.  Köszönet a fotókért Szabó Zsuzsának.

 

Kultúra:

2009. október 25. vasárnap

Olasz Kultúrintézet

Budapesti Fesztiválzenekar

Joseph Haydn: Esz-dúr ("A filozófus") szimfónia

Felix Mendelssohn: d-moll koncertdarab klarinétra, basszetkürtre és zenekarra

Felix Mendelssohn: III. a-moll ("Skót") szimfónia

Vezényelt: Douglas Boyd

Klarinét: Ács Ákos

Basszetkürt: Csalló Roland

 

Címkék: Zalai-dombság Söjtör Deák Ferenc Kultúra





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.