Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


Összes Megtekintés: 2968 - Összes Válasz: 0

Bejegyezte: utazo 2010/09/02 12:59:45


Az augusztus 22-re hirdetett túránk igen jól sikerült, bár menet közben rövidítettünk a távon: Káptalantótiban jelöltük meg a célállomást. Szenbékálla és a badacsonyi kéktúra szakasz további részei még várnak ránk. A badacsonyi vasútállomásról a szőlők között felsétáltunk a Szegedi Róza házhoz majd innen a Rózsakő érintésével a piroson felkaptató lépcsőkön fel a platóra. Gyönyörű, tiszta idő volt igy a Ranolder kereszttől a Balaton egyszerűen fantasztikus látványt nyújtott.

A leereszkedés a hegyről a bazalt kövek között szintén nagy élmény volt. A balatonfelvidéki panorámát is megcsodáltuk a Gulács és a Csobánc valamint a Tóti hegyekkel. A Gulács oldalában már nem volt olyan rendezett az erdő, de a kék jelzés végig jól látható és járható. Bélyegezni Káptalantótiban rögtön a "kék" belépője után a büfébe tértünk be. Közvetlen mellette van a buszállomás, ahonnan vissza indultunk a vasuthoz.

Szentbékálla innen - az útjelző tábla szerint - 10,5 km + Csobánc vára. Legközelebb ezt célozzuk meg. Képeket tettem fel a galériába néhány balatoni hangulatképpel együtt.

Üdv, Utazó

2024/04/18



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.