Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


Összes Megtekintés: 4736 - Összes Válasz: 4

Bejegyezte: varjuhaj 2010/11/26 19:55:19


friss hírek, információk topikja mindenféle gyakori túracélpontnak, túrázással kapcsolatos dolgoknak.





Bejegyezte: varjuhaj - 2010/11/26 19:59:45


kedden, szerdán az Alacsony-Tátrában jártunk, Tangroska-Chopok-Gyömbér-Tangroska. a tél már megjött. 1200 m-től túra síelésre is alkalmas hó. a pályákat lent szerda hajnaltól hóágyuzták. fent 30-40 cm hó, néhol többmint 1 m, -7 fok, és persze szél.

A lap tetejére




Bejegyezte: varjuhaj - 2010/11/26 20:30:35


THE NORTH FACE REEL ROCK FESZTIVÁL
alcím
sziklamászó és freeride filmek a Toldi moziban
időpont:
December 8-9. 
Toldi mozi
1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.
19.00-tól 
jegyár:
800 Ft

PROGRAM
December 8. Toldi mozi

19.00 

Origins: The Hulk 
alpesi mászás
Peter Croft és Lisa Rands szabadon másszák át az USA egyik klasszikus alpesi falát, a Sierrákban lévő Hulk Wall-t. Az ötvenes éveiben járó Peter Croftot guruként tisztelik, ő kezdte el a Yosemite völgy mesterséges útjainak szabad átmászását, amivel máig ható iskolát teremtett. Lisa Rands egyike a legjobb bouldereseknek – az alpesi tereppel most ismerkedik.

First Round First Minute 
sportmászás
Heroikus küzdelem Katalóniában - ebből a filmből megtudjuk, Chris Sharma hogyan mászta meg a világ legnehezebb sziklaútját, az 5.15d-re értékelt First Round First Minute-ot. A sportmászás legnagyobbja ezzel az úttal saját rekordját fejelte meg, 2008-ban pakolta fel a kaliforniai Clark hegység egyik sziklafalára 5.15b nehézségű Jumbo Love-ot. A Climbing magazin erről azt írta, hogy jelentősége az Action Directe-hez mérhető. Azóta még feljebb került a léc.

The Swiss Machine 
alpesi mászás
A svájci Ueli Steck elsősorban kombinált mászásairól valamint a Himalájában és az Eigerein felállított sebességi rekordjairól híres. A film az Alpokban, a Himalájában és a Yosemite völgyben készült, Steck nem csak a legendás mászások történetét mondja el, hanem a modern alpinizmus ideológiáját is összefoglalja.

Alone On The Wall
big wall
Alex Honnold napjaink első számú szólómászója. Ebben a filmben az USA két emblematikus nagyafalas útját nyomja le kötél nélkül. Az első a Zion parkban lévő Moonlight Butress, ez 5.12 d nehézségű és 400 méter magas, a második egy Yosemite klasszikus –a Half Dome-on a Regular Northwest Face. Ez 23 kötélhossz, nehézsége 5.12a. 

20.30
Down and Out, and Under 
sportmászás
A film hősei Tasmánia tengerből kiálló szikatornyain és Ausztráliában másznak új utakat. Saját bevallásuk szerint ilyen kalandot az embernek életében egyszer be kell vállalnia, többször nem!

The Hardest Moves 
boulder
Daniel Woods és Paul Robinson turnéja a világ legnehezebb boulder kunsztjain. A két mászó hihetetlen edzésprogrammal készül fel a néhány mozdulatból álló boulder problémák megoldására – a napi 100 egykezes húzódzkodás itt csak a belépő.

Fly or Die 
alpesi és sportmászás +BASE
A film főszerepében Dean Potter, korunk legizgalmasabb sziklamászó személyisége. Újabban BASE ernyővel a hátán szólózik olyan utakat, mint az Eiger északi falán a Deep Blue Sea (IX-). Ha szólózás közben valami gikszer adódik, néhány másodperc zuhanás után kinyitja az ejtőernyőt és biztonságosan földet ér. Észbontó felvételek a totális szabadságról.

Yosemite varázs - '10
big wall
Pajor István filmje a Yosemite völgyről. Az 1991-ben készült felvételeken olyan emblematikus magyar sziklamászók bukkannak fel, mint Rácz Zsolt, Nádasdi Oszkár és Berecz Gábor. Hőseink A4-et tolnak a Leaning Toweren. 

December 9
Sí és snowboard freeride filmek
19.00 

TEN- A Cameraman’s Tale 
freeride 
Guido Perrini a világ elsőszámú freeride operatőre. Kedvenc felvételeiből összerakott egy filmet – ami számos rangos elismerést söpört be. A vásznon a műfaj legnagyobbjai - Henrik henrik Windstedt, Xavier de la Rue, Geraldine Fastnacht és Jeremy Jones veretik lefelé szűzhavas lejtőkön. A mozi olyan ügyeket feszeget, mint snowboard és a sízés fejlődése az utóbbi 20 évben, emellett láthatunk néhány olyan lavinát amitől a jeges víz veri az ember hátát. 

Free Radicals – 11- The Unpublished
freestyle sí 
A Free Radicals nevet viselő svéd freeride csapat a kilencvenes évek elején jött létre. A síző srácok járják a világot és legdurvább dolgokat művelik amit lehet. Felvételek Alaszkától az öreg kontinensen át Japánig. 

20.30

Mount St. Elias – 2 óra

Két osztrák és egy amerikai síalpinista heroikus küzdelme az elemekkel az Alaszkában lévő Mount St.Elias hegyen. Bár a csúcs "csak" 5489 méter magas, megmászása kemény küldetés. A sarkkörön vagyunk, ahol amúgy sem baráti az időjárás, pláne nagy magasságban. Axel Naglich, Peter Resmann és John Johston célja hogy a csúcsról a tengerszintig síeljenek. Ezen a hegyen lehet beadni a legnagyobb csúszást - ezt angolul biggest ski descentnek mondják. Az előbb említett uraknak nem jön össze a kaland. Két részletben csússzák meg az 5489 métert. A trió 2007-ben májusában nem tudott feljutni a csúcsra, de azért 4500 méterről lecsúsztak a tengerig. Augusztusban aztán visszatértek, borzalmas körülmények közt felmásztak a hegy tetejére és lesíeltek addig amíg lehetett. A film átismétli, kik és hogyan próbálkoztak a heggyel illetve a kísérletek során hányan vesztek oda.


A lap tetejére




Bejegyezte: Gandika - 2012/08/14 22:06:13



varjuhaj írta:

friss hírek, információk topikja mindenféle gyakori túracélpontnak, túrázással kapcsolatos dolgoknak.

7 év után csütörtökön újra megyek a Pádisra. Hallottam olyan híreket, hogy a Mócok Templomának közelében, már nem lehet vadkempingezni. Ha valaki tud róla valamit kérem írjon.

Köszönöm Gandika

A lap tetejére




Bejegyezte: Aggie - 2012/08/17 07:03:40


Kedves Túratársak !
 
Szeretném felhívni a figyelmeteket egy új teljesítménytúrára !
Már második alkalomból kerül megrendezésre a Dunakeszi illetőségű,
Lakótelepi Piknik nevű minifesztivál mely a szokásos programok ( bográcsozás, koncertek,
vásár stb ) mellett most  - remélhetőleg hagyományteremtő módon -
egy teljesítménytúrát  is indítunk Dunakeszi körül.
A túra természeti adottságainál fogva, nem szintkülönbségek legyőzésére épül, hanem elsősorban
a terület történelmi és különleges természeti környezetét kívánja bemutatni.
A nagy kör 21 km, a kis kör 8 km
Érinti a Duna árterét, Dunakeszi emlékhelyeket, a lóversenypályát, az alagi repülőteret,
két ápádkori templomromot és páratlan kilátást nyújt a Széchényi-hegytől a Vörös-kőig
a Budai-Pilis hegységre. És egy egyedülálló különlegesség a bátraknak:
egy 4 perces vitorlázógépes repülési lehetőség a túra közben !
A túra idén, a tapasztalat szerző nulladik évben, még nem időre megy, de ajándék, oklevél, itiner, ellenörzőpontok
azaz minden ami ilyenkor szokás, lesz.
Kérlek benneteket, hogy részvételetekkel tiszteljetek meg minket, illetve adjátok a hírt tovább más túrázoknak is !
 
 
Kérlek jelezzetek vissza, ha jönnétek, hogy kb hány főre számíthatunk !
 
Lakótelepi Piknik Túra
2012 szeptember 1. szombat
Dunakeszi Barátság úti lakótelep
indítás reggel 8 és 9 óra között !
 
info és kérdés esetén
06-70-565-5325
 
 
üdvözlettel:
 
Tolmácsi János
Lakótelepi Piknik szervezés
Dunakeszi. Barátság útja 41
A lap tetejére
2024/03/19



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.