Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


Összes Megtekintés: 4414 - Összes Válasz: 7

Bejegyezte: remeron 2011/04/19 12:44:05






Bejegyezte: remeron - 2011/04/19 12:44:31


A lap tetejére




Bejegyezte: remeron - 2011/04/19 12:45:00


A lap tetejére




Bejegyezte: remeron - 2011/04/19 12:45:36


Küldte: hegiagi Dátum: 2011/04/18



Helló!


Íme pár csemegéznivaló:

Üdv:Á


https://picasaweb.google.com/hegiagi/Irottko_OKT_11_04_15_17?authkey=Gv1sRgCK7ou7GanJnGrwE#


A lap tetejére




Bejegyezte: remeron - 2011/04/19 12:46:13


Kőszegen van trambulin

2011/04/17 21:33:52 Küldte: Paya

No, ezt a hétvégi túrát megénekelem, amíg friss az élmény.

Az útvonal nagy vonalakban Írott-kőtől Szelestéig, a kéken. Szépen kialakult társaság hajtotta ezt végre, mivelhogy valaki jószokásához híven, ügyesen összeszervezte. 6-66 év közötti korosztály, mindkét nemet képviselve, valamint egy kutya, aki a faunát képviselte.

Pénteken elvergődtünk Velembe, ahonnan indult az Írott-kő megmászása. Ezzel le is tudtuk három napra a szintemelkedést. Onnan leballagtunk Kőszegre, a szállásra. Az udvaron van egy trambulin, majd később visszatérek a szerepére. 

Este ismerkedési és újratalálkozási, zsírégető-testsúlycsökkentő nyársalást tartottunk. Hogy miért is zsírégető? Elmondom az egyszerű biológiai mechanizmust.

A nyárson sütött szalonnában legyengülnek a tűz hatására a zsírsejtek. A szalonnát és csurgatott kenyeret hagymával (paradicsommal, paprikával, kinek-kinek ízlés szerint) kell elfogyasztani. Az emberi immunrendszer zsírfaló sejtjei meg tudnak birkózni a tűzön legyengített zsírsejtekkel, sőt azokon megerősödnek és a szervezetben található többi zsírsejtet (lásd sörhas, toka, úszógumi stb) is jóízűen elfogyasztja és bekövetkezik a karcsúság. Hát erre törekedtünk ezen az estén. Hatása mindenkin látható volt már másnap.

 

A következő napon Tömörd-Kőszeg részt abszolváltuk. Igen technikás szakasz, szükség van jól tájékozódó emberekre, leleményre és kitartásra. Ráadásul itt történt meg az, hogy tér-idő kontinuumban meghajlott az erdő. Próbáltunk a dózerútról letérve, a fák között haladni, de egy félórás kitérő után ugyanoda értünk vissza, ahonnan elindultunk. Ártatlanul nézegettük egy darabig a bárányfelhőket, majd elindultunk a jó úton.

A kis kitérőn történt az, hogy az ifjonc szederindákban meg-megakadt a lábunk. Az előttem haladó túratársnő el is hasalt. Remek helyzetfelismerő képességről és bámulnivaló reflexekről tanúskodik az, hogy a két kezét maga elé tette, mielőtt talajt fogott. Hiszen landolhatott volna a szederbokorban arccal is. Mikor segítő kezet nyújtottunk a földön fekvő hölgynek, „Jaj-jaj ne segíts!” volt a válasz. Ugyanis a kérges férfikéz csak beljebb tolta volna a kiálló tüskéket a tenyerébe. Így hát otthagytuk, ne zavarjuk a tüskék piszkálgatásában.

Délután jól megnéztük Kőszeget, míg egyesek bográcsban készítették a vacsorát. Ezúton köszönet a két bakszakácsnak a remek kajáért és a hölgyeknek a bogrács és egyebek elmosásáért.

No, most már jön a trambulin. Vacsora előtt, testnevelésben jártas túratársunk mutatott be hátraszaltókat, miközben a fia is a trambulinon volt. Azt tippelgettük, hogy az apa melyik szőnyegbe való becsapódásánál fog a kis srác kirepülni a domboldalra. De ez szerencsére nem történt meg.

Viszont leszállt az est. A trambulint birtokba vették a felnőttek. A sötétben csak a sikítozást hallottuk, de nem láttuk, hogy mi történik a tornaszeren. Ezért az egyik lányt megkértük, hogy vegyen fel az ugráláshoz egy fejlámpát. Ez igen mókás volt, de egy idő után azt láttuk, hogy a fejlámpa csak 20-30 centire mozog el a szőnyegtől, de továbbra is sikongatás hallatszik. Valaki meg odasomfordált fényképezni (volt ám vaku is). A következő párbeszéd zajlott két bölcs túratárs között, miközben sasolták az eseményeket:

 

-          Úgy látom, hogy Kovi filmet forgat.

-          Ki az a Kovi?

-          Hát ő egy nagy kéktúrás.

 

Egy idő után csak elfáradtak és elhagyták a trambulint. Kiderült, hogy mindent félreértettünk odakinn és erről bizonyító erejű fényképek is készültek. De azért jó volt ábrándozni.

Ezek után mindenki vérmérsékletének megfelelően elaludt. Mivel éjfél lett.

 

Vasárnapra maradt a Tömörd-Szeleste szakasz. Ez is hasonló volt a tegnapihoz, de itt már észen voltunk és figyelembe vettük, hogy a bonyolult útvonal mellett bekövetkezhetnek dimenzióváltások is. Gyakorlatban ez azt jelentette, hogy 4,5 óra alatt legyalogoltuk a 20 km-et.

 

Ezúton gratuláció a legifjabb és a legidősebb résztvevőnek, akik zokszó nélkül nyomták 3 napig a nem kifejezetten lassú tempót.

 

Janinak és mindenkinek, aki ott volt: köszönet a hétvégéért, ismét fel vagyok töltődve energiával.

A lap tetejére




Bejegyezte: remeron - 2011/04/19 16:48:23


Sziasztok!

Én is köszönöm, nagyon jól éreztem magam, csodálatos helyeken jártunk és sok szimpatikus embert ismertem meg, remélem legközelebb is lesz lehetőség hasonlóra! A képeket, amiket én követtem el, itt találjátok:

https://picasaweb.google.com/115843392831340838297/KoszegiHegysegKoszeg201104151702#

Kérlek továbbítsátok azoknak, akik esetleg nem kapják meg ezúton! Köszi!

Jó pihenést!

Chris
A lap tetejére




Bejegyezte: remeron - 2011/04/19 22:01:44


Köszi a remek hétvégét.

Képeim:

https://picasaweb.google.com/ozoboki/Koszeg2011041517?authkey=Gv1sRgCOXCu7D9paaLtgE#

A lap tetejére




Bejegyezte: Marcell - 2011/04/27 14:52:41


Néhány fotográfia tőlem:

Kőszeg meg a többi

Marci






--------------------------------------------------------------
Ne makacskodj. Forogj együtt a földdel.
A lap tetejére
2024/03/19



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.