Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


Összes Megtekintés: 5242 - Összes Válasz: 2

Bejegyezte: robertbereczki 2013/05/31 10:19:30


Üdv Túratársak!

Tudna valaki segíteni azon kérdés megválaszolásában, hogy mennyire kockázatos túravezető nélkül felmenni a csúcsra? Ez nyilván a legkönnyebben teljesíthető útvonal lenne.A másik kérdésem pedig a menedékházzal kapcsolatos. Július-augusztus környékén kell előre foglalni szállást? (lehetőség szerint hétköznap)

Ha esetleg érdekelne valakit egy ilyen túra kb.3-4 nap és lenne kedve csatlakozni, írjon!

   RobiBejegyezte: LeslieH - 2013/05/31 20:39:14


Szia!

A Venediger minden útja gleccsertúra, ehhez megfelelő felszerelés és némi tapasztalat ( a tájékozódásban is, is rossz időben!) szükséges ha vezető nélkül mész.

Főszezonban hétvégén mindenképp, de hétköznap is célszerű helyet foglani.

Üdv:

Laci

A lap tetejére
Bejegyezte: Angyom - 2013/06/01 00:19:47


Az ilyen egyedüli túrákon én is agyalok, de a gleccser az gleccser, hiába kitaposott utak haladnak rajta, egy lépéssel jobbra a 20centis hó alatt 20méter mély hasadék tátong, ami csak 1m széles, de 40m hosszú... A veszélyt igazán ez jelenti, ez különben mást én sem tudok, ez tart vissza engem is, hogy egyedül ilyesmibe belevágjak. Bár tuti, hogy sokan mennek egyedül is ide, meg más nehezebb terepre is. Hisz ez is egy kihívás. Én azt mondom, inkább csatlakozz valami privát kis csapathoz, biztos lesz, akik mennek majd, a vezetősdi drága, és korlátozott is vagy(dirigálnak). Foglalás mindenképp, tipikus tömeghegy mint a Glockner. Ha embert keresel, olyat akinek van tapasztalata, és meg tud tanítani a gleccseren járás veszélyeinek kivédésére, mentésre. 

--------------------------------------------------------------
Magasra fel!
A lap tetejére
2024/06/14*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.