Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


Összes Megtekintés: 7297 - Összes Válasz: 2

Bejegyezte: gwynturin 2014/11/10 13:10:40


Az első ilyen rejtélyes hely, amelyről írni szeretnék, annyira titokzatos, hogy még írni sem tudok róla semmit. Illetve csak annyit, amennyit a Börzsönnyel foglalkozó könyvek felfedtek belőle.

Diósjenőről a zöld sáv jelzésen az Ételhordó-útját követve 2 óra járásnyira, ott ahol a kék négyzet becsatlakozik a zöldbe és egy darabon együtt folytatódik 50 méter után jobbra a Málna-hegy oldalában, még ma is látható a Hárombarát névre keresztelt egykori vadászház romja.

A három barát akiről a vadászház és a nyereg is a nevét kapta feltehetően: Br. Groote Kálmán, Falkenhausen Ernő és Br. Amássy Ede voltak.

Itt merül fel egy sor kérdés, melyekre a mai napig még nem találtam meg a választ. Ezért kérem a segítségeteket, ha valaki tud, vagy hallott erről valamit, vagy tudja, hogy hol találom meg a válaszokat, írja le vagy küldje el e-mailben a gwynturin@citromail.hu ra.

Mi volt az eredeti neve a vadászháznak? Ki és mikor építette? Hogyan nézhetet ki és meddig örizte meg eredeti állapotát? Ki és mikor adhata neki a mostani nevét? Ki, mikor és miért rombolta le? 

A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!





Bejegyezte: ranger - 2014/12/01 19:09:04


Szia!

Kérdéseid egy részére választ ad egy ismertető tábla (fénykép is van a vadászházról), amely a zöld jelzés mentén található: Csehvárat elhagyva a Gál rét szélén.

A lap tetejére




Bejegyezte: ranger - 2014/12/01 19:11:36


Bár most, hogy belegondolok, lehet, hogy a Nyír-réti kastélyról szól az ismertetőtábla. Na majd legközelebb ha arra járok megnézem :)



ranger írta:

Szia!

Kérdéseid egy részére választ ad egy ismertető tábla (fénykép is van a vadászházról), amely a zöld jelzés mentén található: Csehvárat elhagyva a Gál rét szélén.

A lap tetejére
2024/03/29



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.