Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


Összes Megtekintés: 7234 - Összes Válasz: 8

Bejegyezte: Dalmicsek 2015/02/17 15:04:56


Sziasztok, tanácsra lenne szükségem, hogy hogyan szervezzem meg magunknak a Szlovák Paradicsomba tervezett túrát? Szállást néztem, útvonal kb megvan. Térképet veszek a jövő héten, de nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet saját kútfőből nekilátni. Tudtok tanácsot adni, hogy mire figyeljek a tervezésnél?

Köszönöm





Bejegyezte: Tibeg - 2015/02/17 20:42:06


Szia Dalmicsek!


Ősszel voltam egy csapattal, és mindannyiunknak nagyon tetszett. Ha gondolod, írj vissza, szívesen adok ötleteket, javaslatokat.

Tibi

A lap tetejére




Bejegyezte: Dalmicsek - 2015/02/17 21:54:29


Szia Tibi,

Köszi a gyors választ! Igazából minden érdekel, hogy hol érdemes biztosítást kötni, van-e szállás amit ajánlanál, érdemes-e nekivágni úgy, hogy nincs tapasztalatunk? Eddig könyebb túrákat csináltunk főleg Angliában, Peak Districk, Lake District.

Köszi a hasznos infót!

Dalma


A lap tetejére




Bejegyezte: Tibeg - 2015/02/18 22:19:28


Szia!

Szerintem nem gond nekiindulni akkor sem, ha még nem voltál ott, ha azért van némi túratapasztalatod, és nincs túl erős tériszony, kisebb nem probléma. Családok is szoktak ott kirándulni. De létrázáshoz a bátrabb gyerekek menjenek inkább csak.

Egyébként mikorra tervezitek?

Gyerekkel vagy csak felnőttek?

Ez volt az őszi túránk:

http://www.turatars.com/events/view/eid_7808/

 

Szállás: Hrabusice - Peter Repka panzió

http://szallas.hu/penzion-repka-hrabusice?checkin=2014-09-06&checkout=2014-09-07&adults=6&search=repka%3B1

Nagyon jó, tiszta hely 9-10 Euro/éj/fő 1km-re a Sucha Bela szurdoktól. Közös étkező, viszont mosdó, zuhany szobánként. Ár-érték arány kitűnő. 

Peterrel németül el lehet boldogulni esetleg kis szláv tudás nem árt. De anélkül is ok, barátságos házaspár. Ha mégis kell segítség, szólj. Nagy pingpong rajongó, lehet játszani az udvaron.


Hétvégén voltunk. Szombaton húzósabb terv, kb. 5 kanyont bejártunk. Az utolsót sötétben lámpával. Most 1-2 helyen már máshogyan mennék.

 

1. nap 

Szállást elfoglaltuk reggel, majd átmentünk Cingovba (Smizany-tól DNY-ra) autóval parkoló néhány Euro (kb.5)

Cél a Sokolia dolina szurdok (itt vannak a legmagasabb vízesések és létrák.)

Jelzések: Sárga- majd Kék-Biely potok felé. Innen a zöldön érdemes tovább a völgyben maradni, amíg a sárgát el nem éred. Sokolia dolina ustie: itt fel a szurdokba. a Sok.dol. záver-nél el kell dönteni balra (szabályosan) karsz lemenni és ugyanabban a völgyvben vissza, vagy jobbra (nem szabályosan) azaz másik szurdokon a Velky kisel-en lefelé. Ez az egyirányú forgalom miatt van, hogy ne legyen torlódás ,úgy mint a Rám-szakadékban. De du., estefelé már nem jellemző, hogy megy felfelé azaz szembe jön valaki ezeken a helyeken, de ha jön el kell engedni. Mi szombaton szép időben nyáron sem találkoztunk ebben az időben (16.00 körül) már felfelé jövőkkel. Persze ez akkor is saját felelősségre megy. 

Itta zöld j.-en leérve a völgybe, majd kék jelzésen fel Klastorisko felé vissza Cingovba. Szép kilátás a hegyen.

térkép: http://mapy.hiking.sk/

 

2. nap Vasárnap könnyebb túra:

Podlesokból (Hrabusicétől 1-2km) Sucha Bela szurdokban zöld j.-en fel, majd a vége előtt jobbra kimentünk a völgyből és egy kellemes (elején kb. 400 m aszfalt de utána) erdei úton lefelé.

-      Kicsit hosszabb verzió:

Zöldön fel egészen a Sucha Bela záverig,

onnan sárgán tovább ÉK felé, majd piroson le Podlesokba.

-      Még hosszabb verzió és + egy szép szurdok, a nevezetes Hernád-áttörés.

Útvonal: Sucha Bela závernál kéken tovább  a Maly Kisel-en K-ÉK irányban Klastoriskoba szép rét, jó piknikező hely (itt akár hegyi rollert lehet bérelni és legurulni Podlesokba),

gyalog pedig a sárgán (remélem jól emlékszem, mert a zöld egyirányú, helyzet ua., mint fent leírva), le a Hernád-völgybe, ott a kéken vissza Podlesokba.

További leírások, tudnivalók:

http://www.turazzvelunk.hu/szlovak-paradicsom-turaajanlatok-szurdokturak

Ha van kérdés írj.

Üdv,

T.

A lap tetejére




Bejegyezte: Tibeg - 2015/02/18 22:31:20


Biztosítás bármelyik ut. irodánál, banknál lehet. Én az otp-nál vagyok ez ide irányított. Viszonylag jó áron 2 napra.

https://www.groupamadirekt.hu/wps/portal/utas-online

Csináltattam még egy EU-s egészségbiztosítási kártyát is az hosszabb időre jó. Az OEP adja ki.

T.


A lap tetejére




Bejegyezte: amatorp - 2015/03/04 00:33:49



Dalmicsek írta:

Sziasztok, tanácsra lenne szükségem, hogy hogyan szervezzem meg magunknak a Szlovák Paradicsomba tervezett túrát? Szállást néztem, útvonal kb megvan. Térképet veszek a jövő héten, de nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet saját kútfőből nekilátni. Tudtok tanácsot adni, hogy mire figyeljek a tervezésnél?

Köszönöm

Üdvözletem! Csak bíztatni tudlak, nagyon jól kiépített a hely, én térképet is a netröl töltöttem le, aztán fekete fehérben kinyomtattam. A Zejmárral kezdtem szakadó esőben (még a jegyszedő sem volt ott) A vízesések viszont csodálatosak! Az iskolánál parkoltam 50 perc alatt fenn voltam a Gervyn a lovaknál. Visszafelé 40 perc volt, igaz egyirányú, de 2 pár turistával találkoztam. Este 8-kor értem Hrabusicébe, de 10 perc alatt találtam jó szállást 8 euró-ért. Innen könnyen elérhető bármelyik szurdok, kivéve a Sokolina Dolinát, az már elég húzós, de csodálatos. Vízálló Bakancs kell, tériszonyt otthon hagyni.... Idén is megyek!

A lap tetejére




Bejegyezte: Dalmicsek - 2015/03/05 13:12:15


Sziasztok,

Köszönöm a sok jó tanácsot! Április elején, Húsvét után megyünk...már kell valami kaland :-) Egyenlőre a férjemmel ketten, a barátaink nem vállalkoznak.... szóval ha valaki szeretne csatlakozni ( esetleg ha van már a helyen tapasztalata ) szóljon bátran! Pécsről indulunk, az időpontban rugalmas vagyok.


Térképet keresek, tériszony nincs!!! :-D


A lap tetejére




Bejegyezte: szvetozar - 2015/03/06 09:25:24


Szia!


Térkép a Cartographia web-shopjában kapható. 1.890 Ft + kiszállítás.

http://www.cartographia.hu/hm3-szlovak-paradicsom.html

A lap tetejére




Bejegyezte: Dalmicsek - 2015/03/06 14:23:17


Köszi a tippet!

A lap tetejére
2024/04/16



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.