Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


Összes Megtekintés: 7368 - Összes Válasz: 6

Bejegyezte: gabbi 2012/04/15 20:34:44


Sziasztok!

Többször előfordult már, hogy túrák alkalmával bedagadnak a kezeim. Érdekes, hogy csak akkor, máskor nem fordult még elő. Hazaérkezés után viszonylag hamar enyhül, másnap reggelre teljesen elmúlik.

Szerintetek mi okozhatja?





Bejegyezte: Nora - 2012/04/16 09:41:24


szia,

egy kis zavar a keringésben, mivel egész nap lóg a kezed.

Nekem is szokott néha dagadni, de ha bottal megyek, akkor nem. Mozog a kar és ez segíti a vénás visszaáramlást. próbáld ki


A lap tetejére




Bejegyezte: Funtineli - 2012/04/16 18:18:20


Kedves Gabbi!


Nézz utána a neten, mert pontosan sajnos nem tudom idézni (kémiából gyenge voltam :) Én is jártam így, akkor néztem utána.

Ha jól emlékszem a só-, vízháztartás zavara okozza. Kevés só, ásványi só marad a szervezetben, mert kiizzadod, esetleg - főleg nyáron - túl sok vizet iszol. Nekem 40, 50 km-es túra közben volt, egyszer-kétszer. Figyelj, hogy sós dolgokat is egyél, pl. ropit. Esetleg izotóniás ital és kevesebb édesség.

Üdv,

Adri

A lap tetejére




Bejegyezte: gabbi - 2012/04/16 19:38:04


Köszönöm szépen a válaszokat, majd igyekszem megfogadni a jó tanácsokat.

Arra én is gyanankodtam, hogy köze lehet a só,vízháztartáshoz, mert ha kimelegszem és izzadok, sokkal erősebben jelentkezik. 

A lap tetejére




Bejegyezte: Games - 2012/04/17 01:06:38



gabbi írta:

Köszönöm szépen a válaszokat, majd igyekszem megfogadni a jó tanácsokat.

Arra én is gyanankodtam, hogy köze lehet a só,vízháztartáshoz, mert ha kimelegszem és izzadok, sokkal erősebben jelentkezik. 

Nem kell túlmagyarázni, hacsak nincs valami szervi bajod akkor Nórának van igaza. Főleg hátizsák viselése esetén nehezebb a kézfejek felől a vér visszaáramlása. Ha van lehetőséged ledobni a zsákot mozgasd meg a kezedet, emeld fel és pumpálj az öklöddel, ha nincs akkor túra közben fogd meg a válladon a zsák pántját, esetleg hüvelykujjal el is emelheted azt. 

A lap tetejére




Bejegyezte: gabbi - 2012/04/23 20:55:47


Köszönöm mégegyszer a válaszokat. Közben volt alkalmam kipróbálni, a "pumpálás" tényleg segített, sokkal enyhébbek voltak a tünetek. :)

A lap tetejére




Bejegyezte: muxia - 2012/11/29 20:14:49


Lehet hogy már megoldódott a problámád azóta. 

Én azt tanácsolom hogy használj túrabotot, nem fog bedagadni a kezed. Régebben az 1 botos módszer mellett voltam, de mióta el volt törve a kezem, ez nem jó megoldás. 2 bot, a felső kar legyen derékszögben. Nekem nagyon bevált, már nem tudnék e nélkül menni, és a kezem sem dagad be.  

A lap tetejére
2024/04/20



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.