Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 |
Összes Megtekintés: 10373 - Összes Válasz: 17




Bejegyezte: Zsolt68 - 2010/03/23 19:07:37


Egy nappal később:



Az 1996. évi LV. Törvény 2. § d) bekezdésére hivatkozva a Vértesi

Erdészeti és Faipari Zrt. az általa kezelt vadászterületeken


  • a Csákvár II. FTVK területén a Csákvár, Vértesboglár, Szár, Újbarok, Óbarok, Bicske, Szárliget, Tatabánya, Környe, Várgesztes, Vértessomló, Oroszlány, Bokod, Pusztavám, Gánt községhatárokban,
  • a Vértestolnai FTVK területén a Baj, Bicske, Tarján, Tata-Agostyán, Tatabánya, Vértesszőlős, Vértestolna községhatárokban,
  • a Császári FTVK területén a Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány községhatárokban,
  • valamint a Kisbéri FTVK területén az Ácsteszér, Aka, Bakonysárkány, Bakonyszombathely, Kisbér, Vérteskethely községhatárokban

megtiltja a hullott agancs gyűjtését.
2010.03.11. 11:17




--------------------------------------------------------------
„Tanuljunk meg vágyakozni az után, ami a miénk” (Simone Weil)
A lap tetejére




Bejegyezte: furge - 2010/03/26 18:59:30



Újra járható a piros jelzés Dömös és Szakó-nyereg között




Az erdészeti munkák befejeztével újra járható a Pilisben a piros sáv jelzés Dömös és Szakó-nyereg közötti szakasza.
Fakitermelés miatt ezév januárjában zárta le a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. a Dömös és a Szakó-nyereg közötti piros sáv turistajelzést. Az erdészeti munkák mellett ugyanis a keskeny útszakaszon nem lehetett volna biztonságosan elhaladni.
 
A fakitermelés balesetveszélyes szakaszának befejeztével az erdészet a terveknek megfelelően március 19-ével feloldotta a látogatási tilalmat. A tavaszi kirándulószezonban a kérdéses útszakasz szabadon használható.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.





--------------------------------------------------------------
A túristasághoz nem csak láb kell,hanem lélek is!
A lap tetejére




Bejegyezte: furge - 2010/04/27 18:41:44


Változás az Alföldi Kéktúra útvonalán

Pálmai Vencel


A megépült M6-os autópálya Szekszárd és Bárányfok között kettészelte az Alföldi Kétúra útvonalát. Mivel átjáró nem készült, kisebb útvonalmódosítás vált szükségessé. Az új nyomvonalat a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség aktivistái az elmúlt hétvégén már fel is festették.


A következő linkre kattintva a megváltozott nyomvonal megtekinthető, illetve letölthető.

Alföldi Kéktúra útvonal változás Szekszárd és Bárányfok között





--------------------------------------------------------------
A túristasághoz nem csak láb kell,hanem lélek is!
A lap tetejére




Bejegyezte: furge - 2010/04/28 09:26:48


Figyelem!
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi értékek megóvása okán átmenetileg 2010.04.03-2010.05.24. között az alábbi korlátozásokat lépteti életbe:

  • Háromkő: a Háromkőre fölvezető turistaút a korlátozás miatt minden irányból elkerüli a Háromkőt, az azt megkerülő erdészeti utat kérjük használják. Aki a Felsőtárkányi-medencére nyíló kilátásban szeretne gyönyörködni szíveskedjen a Tar-kőre fölsétálni.
  • Tar-kő: a Tar-kő kilátópontja a Keskeny-rét (Háromkő) valamint az Őserdő irányából megközelíthető; utóbbi irányból a hátsó, a Követ megkerülő ágon. A Tar-kőre fölérve a kihelyezett kötélkordonon belül szíveskedjenek tartózkodni.

    Megértésüket köszönjük!

Részletek ITT





--------------------------------------------------------------
A túristasághoz nem csak láb kell,hanem lélek is!
A lap tetejére




Bejegyezte: furge - 2010/05/16 19:06:20


Vészhelyzetet okoz az esőzés a Pilis erdeiben
2010.05.16. 09:37
Járhtatlan utak, kidőlő fák, megáradt patakok, több ezer köbméter hordalék a hegylábaknál. Az esőzés hatására veszélyes a Pilis, Visegrádi-hegység látogatása. A vasárnap várható viharos szél tovább ronthatja a helyzetet.
Hegyekből lezúduló víz VisegrádonÉletveszélyes a Dunakanyar erdeinek látogatása - hívja fel a figyelmet a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. A hegyekből lezúduló víz több ezer köbméter hulladékot szállít magával. Minden Pilisből induló patak kilépett a medréből, többek között a visegrádi Apátkúti-patak, a pilismaróti Malom-patak, pilisszentkereszten a Dera-patak. A víz elmossa az útjába kerülő hidakat, erdei utakat, az alámosott partoldalból fák dőlnek ki. A hegylábakban a nagy mennyiségű hordalék a településeken és a közutakon rakódik le. Járhatatlanok a belső pilisi aszfaltutak, a hegyvidéki területen átvezető közutakon is nagy mennyiségű hordalék található.
 
A vasárnap napközbenre várható viharos szél tovább ronthatja a helyzetet. A felázott talajból könnyen kifordul a már kilombosodott fák gyökere.
Mindezek miatt a Pilisi Parkerdő Zrt. már most arra kéri a látogatókat, hogy a következő napokban kerüljék el az erdőterület a Pilisben és a Visegrádi-hegységben.
 
A legfrisebb képek a galériában láthatók.





--------------------------------------------------------------
A túristasághoz nem csak láb kell,hanem lélek is!
A lap tetejére




Bejegyezte: furge - 2010/06/08 00:58:23


Lezárt utak a Pilisi Parkerdőben

Életveszélyes helyzet az ítéletidő következtében


A viharkár és az áradások miatt lezárt utak a Pilisi Parkerdő területén
A Pilisi Parkerdő Zrt. a viharkár és az áradások által okozott életveszélyes helyzet miatt a következő útvonalakat zárta le átmenetileg a forgalom elől (térképpel!). A látogatási tilalom a gyalogos kirándulókra is vonatkozik! 
Az erdőtörvény (2009. évi XXXVII. törvény) 94.§ (1) bekezdése alapján a terület látogatásának veszélyessége miatt a következő területekre jelentett be látogatási tilalmat:
 
Visegrádi Erdészet:
 
-Apátkúti völgyben futó aszfaltozott út Visegrád-Paprét között; kerékpározásra kijelölt út - Térkép
- Piros turista jelzés Ördögbánya-Pilisszentlászló között: Apátkúti völgy, Szentlászló völgy (részben Szentendrei Erdészet) - Térkép
 
Pilismaróti Erdészet:
 
- Rám-völgy; zöld sáv turista jelzés - Térkép
- Pilismarót - Hoffmann kunyhó - Két bükkfa-nyereg közötti aszfaltozott út; kerékpározásra kijelölt út - Térkép
- Pilismarót-Királykúti nyereg közötti aszfaltozott út; kerékpározásra kijelölt út - Térkép
 
Szentendrei Erdészet:
 
- Holdvilág-árok - Térkép
- Paprét-Sztaravoda közötti aszfaltozott út; kerékpározásra kijelölt út - Térkép
 
Pilisszentkereszti Erdészet:
 
- Szurdok-völgy Pilisszentkereszt alatt – országos kék jelzés része - Térkép
 
A 2010. május 16-18-i, majd az azt követő június 1-i özönvízszerű esőzés, viharos időjárás következtében a Pilisi Parkerdő Zrt. pilisi erdészeteinek egyes területein élet-, ill. balesetveszélyessé vált a turistaforgalom.
 
Turistautak egyes szakaszai ”tűntek el”, csúsztak le a heves esőzések miatt, ezzel együtt fakidőlések teszik fokozzottan veszélyessé a közlekedést. Azon aszfaltozott feltáró utak, melyeket kerékpáros közlekedésre is kijelöltünk, több helyen szenvedtek olyan súlyos károsodást, mely a pályatest beszakadásával járt, támfalak mosódtak ki. Rajtuk emiatt a kerékpáros közlekedés akár életveszélyes is lehet, valamint a felázott talaj miatt további fadőlések várhatók.
 
A korlátozás visszavonásig érvényes. A látogatási tilalmat a honlapon és a sajtóban folymatosan közzétesszük, az érintett szakaszokon kihelyezett táblák jelzik.
 
A korlátozás megszegőjét az erdészeti hatóság 10.000 Ft bírsággal sújthatja.
 
A korlátozást a Pilisi Parkerdő Zrt. az erdőtörvénynek megfelelően az erdészeti hatóság felé bejelentette.




--------------------------------------------------------------
A túristasághoz nem csak láb kell,hanem lélek is!
A lap tetejére




Bejegyezte: furge - 2010/06/22 14:01:13


Júliusban újraindul a vasúti személyszállítás öt mellékvonalon

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2010. július 4-én öt vasúti mellékvonalon indítja újra a személyforgalmat. A szaktárca döntése alapján első körben a korábban szüneteltetésre ítélt Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét szakaszokon, összesen mintegy 210 kilométeren közlekedhetnek ismét vonatok. Az intézkedéssel a kormány a vidék lakosságmegtartó képességét kívánja erősíteni, az érintett térségeket, településeket a gazdaság vérkeringésében tartani – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a tárca sajtószolgálata.



Tovább...





--------------------------------------------------------------
A túristasághoz nem csak láb kell,hanem lélek is!
A lap tetejére




Bejegyezte: furge - 2011/02/26 13:15:37


A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2011.02.18.-i közleménye

Bükkben gyalogtúrázók figyelmébe
Garadnay Sándor, 2011-02-22 18:03


A látogatás kiemelt ellenőrzése egyes fokozottan védett területeinken
A Pes-kő, Három-kő, Tar-kő, Dédesi Kisvár-szikla fokozottan védett területein a turistautakról letérni tilos, és a szabályok betartását a Természetvédelmi Őrszolgálat a 2011.02.20. és 2011.06.31. közötti időszakban kiemelten ellenőrzi.

Felhívjuk a látogatók figyelmét arra, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság fokozottan védett természetvédelmi értékek megóvása érdekében a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 40.§. alapján érvényben levő jogszabályok betartását 2011.02.20. és 2011.06.31. között kiemelten ellenőrzi az alábbi helyszíneken:
  • Pes-kő fokozottan védett területen: a K-jelzésű turistaút Pes-kő szikla fölött vezető szakaszáról letérni, ott megállni, huzamosabb ideig tartózkodni tilos;
  • Három-kő fokozottan védett területen: a Három-kőre fölvezető jelzett turistaútról letérni, a Három-kő sziklagyepén tartózkodni tilos!
  • Tar-kő fokozottan védett területen: a Tar-kő kilátópontja a Keskeny-rét (Háromkő) valamint az Őserdő irányából jelzett turistaúton megközelíthető. A jelzett turistaútról letérni tilos! Az Őserdő felől érkezők a sziklaperemhez vezető kitaposott, „rövidítő” nyomot nem használhatják azt a helyszínen szalagozással lezárjuk. A Tar-kőre fölérve a kijelölt területen belül szíveskedjenek tartózkodni.
  • Dédesi Kisvár-szikla fokozottan védett területen: a szikla mellett elhaladó S és KL jelzésekről letérni, a sziklára felmenni tilos!
Tilos a védett növényfajok egyedeinek veszélyeztetése, engedély nélküli elpusztítása, károsítása, élőhelyeinek veszélyeztetése, károsítása.
Tilos a védett állatfajok egyedének zavarása, károsítása, kínzása, elpusztítása, szaporodásának és más élettevékenységének veszélyeztetése, lakó-, élő-, táplálkozó-, költő-, pihenő- vagy búvóhelyeinek lerombolása, károsítása.
A fenti előírások betartását a Természetvédelmi Őrszolgálat ellenőrzi.
A látogatóforgalom kiemelt ellenőrzése fokozottan védett fajok élő- és szaporodó helyeinek megóvása érdekében szükséges.
Megértésüket köszönjük!




--------------------------------------------------------------
A túristasághoz nem csak láb kell,hanem lélek is!
A lap tetejére
2024/03/19
<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 |



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.