Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


Összes Megtekintés: 4681 - Összes Válasz: 1

Bejegyezte: Rtibi 2010/05/14 16:51:26


Sziasztok,


Volt valaki az idei szendrői vitézlőn? Én az 50-es távon indultam, életem első 50-ese volt :) Meglehetősen tapasztalós élmény volt, de megérte.. 

Ha valaki volt, légyszíves írjon! 





Bejegyezte: Rtibi - 2010/05/15 17:42:21


Nekem nagyon tetszett a túra. Az 50es táv nagyon jól ki volt találva idén. Az első két ellenőrzőpont annyira nem volt vészes. A második után viszont az Ördög-gát következett, a magas vízállás plusz kalandot jelentett, és leírhatattlan élményt. Ez volt az egyik legnehezebb szakasz szamomra. Az nagyon tetszett hogy 2 lakott települést is érintett a menet, Perkupán nagyon jól esett egy kis pihenő illetve egy fagyi meg normális kávé.. Utánna újjult erővel tud neki vágni az ember a legmeredekebb szakasznak. Itt volt kb. a táv fele, így gyakorlatilag mindenki beiktatott itt egy hosszabb pihenőt.. A kolostor rom után viszont már-már sok volt az aszfalt útból. Oké hogy lehet rajta haladni, de sokkal jobban igénybe veszi az ember lábát..

Kifutottam a szintidőből, mert a végére már nagyon fájtak a lábaim, így a teljes táv teljesítéséhez 14órára volt szükségem, a 12 helyett. Bár annyira ez nem érdekelt hogy mikorra érek be. A végén (utolsó 10-12 km) nagyon nyomasztó volt, aszfalt út, plusz sötétedett és egyedül voltam, a fáradtság és a fájdalom már-már majdnem legyűrt. Több kocsi is megállt mellettem, hogy felvegyen.. Csábító volt a gondolat hogy elvigyenek a célba (mert már nagyon fájtak a térdeim és combom is kidörzsölődött), de ha éltem volna ezzel akkor bizonyosan nem élhettem volna át azt az élményt amikor beéertem a célba.

Lassan vánszorogtam be az iskolába, izadtan, koszosan, büdösen, kicsit talán még dühösen is (amikor az ember tehetettlen), de amikor beértem akkor mindez elszállt.. Jól éreztem magam, hiába fájt mindenem és többen is felajálották, hogy elvisznek.. Nem adtam fel, végig csináltam! Nagyon jó érzés volt. Utánna zuhany hideg vizben, majd egy hatalmas hamburgerrel és egy sörrel jutalmaztam magam. 

A lap tetejére
2024/03/19



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.