Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Elcsábítva és elhagyatva...
2011/09/13 21:42:47 Küldte: Gejza

Te is kaptál levelet az Árkon-Bokron oldaltól?  No, és mit szólsz hozzá?  Gondolkozzunk  egy kicsit együtt! Hogy is van ez? Hogyan is kezdődött mind ez?

2009. nyár közepén indult útjára a TúraTárs. Valamikor augusztus végén találtam rá- Bejelentkezésemet követően rövidesen értesítéseket kaptam, hogy már 3.000-en, már 5.000-en, már 6.500-an jelentkeztek be rá. Előbb csak nézelődtem, ismerkedtem a lehetőségekkel, kitöltöttem saját oldalamat, aztán beneveztem a szilveszteri túrára.

Számos jól működő túracsapat talált itt egymásra. Voltak persze, akik csak ismerkedni akartak. Sokan bejelentkeztek. Szinte semmit sem árultak el magukról, körbe néztek a csajok, vagy éppen a pasik között, aztán többet nem is hallottunk róluk. Mások partnerre, vagy túratársakra akadva szintén elmaradtak az oldalról.  Közben a túrafotók és blogok is szépen gyűltek, és a túrakiírások között megjelentek az utazási vállalkozások fizetős útjai is. Az is elő fordult, hogy valamire rákattintottam, de helyette egy kéretlen reklám jelent meg a képernyőn.

Az egy éves fordulóra Fürge megszervezte a Mátrában, Sás-tóra az első TúraTárs találkozót. Később néhányan az oldal tovább fejlesztésében is „besegítettek”. Aztán idén nyár elején kaptam egy e-mailt, hogy egy új, hasonló, de a TúraTársnál sokkal színvonalasabb oldal kezdi meg – egyelőre csak próba üzemben – működését. Kíváncsi voltam rá, bejelentkeztem oda is, de itteni tagságomat sem szüntettem meg. (Gondolom, többen hasonlóan tettetek ti is.)

Tudom, vannak más, ehhez hasonló oldalak is. Azt gondolom nekünk, túrázóknak az a jó, ha több ilyen jellegű oldal választékából  mazsolázhatunk. De az sem jó, ha túl sok van, mert az már szétforgácsolja az erőket. Tudom voltak, (vannak) akik túráikat, vagy blogjaikat a TúraTárson és a Séta-fikán is megjelentették. Mások az Adventúrára esküdtek.

Az azonban látni való volt, hogy a hasonló célú honlapok között nincs átjárási lehetőség. A reklámokra rá lehet klikkelni, de az egyéb túra oldalakat egyik sem hirdeti. Tehát konkurenseknek tekintik egymást.

Nem vagyok jártas az ámítógépek világában. Nem tudom, hogyan lehet ilyen oldalt létrehozni, tovább fejleszteni. Az az érzésem, hogy a hasonló honlapoknak az lenne az érdekük, hogy minél kevesebb ilyen működjön. Tehát minél több látogató és tag jelentkezzen be hozzájuk. Minél többen olvassák a náluk megjelenő hirdetéseket. Minél többen hirdessenek az ő oldalukon.

Az utazási irodákkal szemben az ingyenes túrázás, és az ismerkedés mézesmadzagjával csábítják magukhoz az újabb tagokat. Azt is látnunk kell, hogy egyesek azon mesterkednek, hogy megpróbálják szétbomlasztani az egyéb szerveződéseket. Úgy gondolom, hogy az Árkon-bokron oldalt is külső erők sugallatára hozták létre. Azzal a céllal, hogy így a TúraTársat meggyengítve saját malmukra hajtsák a vizet.

Valahogy olyan lehet ez, mint mikor egy nagyvállalat vezetősége egy erős szakszervezetet apró ágazati egységekre igyekszik bomlasztani, hogy aztán egymással szembeállítva kijátszák a dolgozókat.  Itt is valami hasonló történt, történik. Egy konkurens oldal néhány az ámítógépekben jártas TúraTársat rávett, hogy hozzon létre egy új oldalt. Vigye át oda a TúraTársról az aktív tagságot, beígérve, hogy majd ő segít benne. Aztán, mikor elérte célját, magukra hagyta őket. Vagy éppen gátolja további működésüket.

Épp tegnap kaptam tőlük egy e-mailt, mi szerint a túrákat úgy is meg lehet hirdetni, hogy azt valamennyi tag megkapja. Ez az én olvasatomban azt jelent, hogy annyira kevés a bejelentkezettek száma, hogy csak így van esély a túrák megszervezésére. Tehát nincsenek újabb tagok. Megbukott az oldal.

 

Nem állítom, hogy mind ez valóban így van. Ezek csak az én gondolataim. Éppen ezért örömmel veszem, ha valaki megcáfol,  vagy egyetértőleg hozzászól.  Előre is köszönet érte!

Címkék: TúraTárs Árkon-bokron Sétafika





Bejegyzések 11 - 14-ig. Összes bejegyzésed: 14


<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 |

furge
2011/09/14 23:11:55
Egyszerűen...csak
Egyazon barikád két

oldalán harcolunk

közös ég alatt

egy talpalatnyi földért

mely már előttünk itt volt

s halálunk után is itt marad.

Mondd mire hát

a vita, hogy kié.

Hol sárral dobálnak

ott hontalanná

válik a remény,

miért kell folyton

elmagyaráznom magam,

hisz ugyanazt hisszük

csak másként gondolunk.

Úgyis együtt törjük

fel a földet

nem ihatnánk-e közösen

a hegy levét.

Lehetnénk búsan szűkszavúak

mint egykoron dédapáink

vagy mulathatnánk

részegen hajnalig ha

szomorúság emészt,

ha nem csak beszélnénk

de értenénk is a közös nyelvet

s egymás szemében is

látnánk a holnapot.

Ne vezess

mellettem gyere és

úgy mutasd az irányt

vagy támaszkodj rám

ha én jobban tudnám az utat

Hazafele.

Mert élni itt akarok

s nem pusztán túl

lennék újra

emelt fővel

egyszerűen csak

Magyar.
 Valecsik Ákos


Tomm
2011/09/14 23:11:49

A
másik három oldal szerintem hasonló, bár más elveken, stílusban működnek, de
alapvetően az a lényegük, hogy túrákat tesznek fel túravezetők , amikre
el lehet menni . Ez amúgy tök jó, én is gyakran megyek. Ott inkább a
túravezetőket látni csak, és köréjük szerveződnek az emberek.Szerintem a
Túratárs speciális oldal, itt mindenki "jelen van", nekem pont ez
tetszik benne. Igazi közösségi oldal, olyan mint az iwiw, tagok
felteszik magukat, adatokat magukról, és lehet hasonló érdeklődésű
embereket keresni. Mindenkit látok, mindenki fent van adatlappal. Kicsit
" mellérendeltséget" érzek, bárki lehet túravezető, tag, túratárs. A
szó pozitív értelmében amatőrséget. Ha van egy jó ötleted, felteszed.

Ezért nekem különösen tetszik az oldal, és én annak örülnék inkább, ha még inkább "felfutna".




kallaipisti
2011/09/14 17:34:38

A közösségi oldalakat alapvetően (a hasznos funkciók és egyszerű kezelhetőség mellett) a minél több tagot számláló közösség teszi értékessé - és most semmi újat nem mondtam. Valószínűnek tartom, hogy idővel ezek a túrázós témájú oldalak mind el fognak sorvadni, és egy jól megírt FB alkalmazás fogja átvenni a helyüket, ha versengenek egymással, ha nem. Ha már van is ilyen, a tudatlanságom is csak azt mutatja, hogy csak itt vagyok tag túrázós témában :) Lényeg: kár a gőzért, ne versengjetek, sajnos a nagyok (FB, Google) eddig mindent vittek, ahova egy kicsit is betörtek.



easybiker
2011/09/14 13:40:38

Én magam részéről nem merek messzemenő következtetést levonni az itt felsorolt tényekkel kapcsolatban. Azért nem, mert nem ismerem az okát  egy-egy ilyen túrázós tematikájú közösségi oldal létrejöttének. Valóban konkurensei kell hogy legyenek egymásnak? Én nem örülnék ennek ha igy lenne!


Én több, az itt felsorolt helyen is tag vagyok. Nem óhajtok pálcát törni egyik portál felett sem. Na és nem gondolom hogy küzdeni harcolni kellene egymással hovatartozás függvényében mint a futball drukkerek. Ha így lesz, akkor törlöm magam az összes helyről! Inkább túrázok, gyalog és kétkeréken, egyedül vagy társaságban, mindegy csak úton legyek...




<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 |


*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.