Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 Segítség kérés barlang felújításhoz
2010/09/07 11:28:21 Küldte: mantra

Néhány hete - sok év kihagyás után - rövid túrát (1 napos "ottalvósat") szerveztünk 4 fővel az Odvaskői -barlanghoz. A csapat tagjai: egy 7 és egy 4 éves fiúgyermek (unokatesók) és a két apuka. Remekül szedték apró lábaikat az újdonsült túrázók. Gyorsan felértünk Mályinkáról a barlang "feljáratáig", ahol már gyanús jeleket láttunk. Ismerős kályha és füstcső darabok a patakmederben.....A baralanghoz felérve jöttek az újabb "civilizációs" nyomok. A barlangszállás priccseinek egy részét, és az ott lévő asztal egy darabját feltüzelték, a kályhát és a rögzítését kitépték a barlang falából,majd ledobták a patakmederbe, az ajtóból is faragtak egy kicsit, hogy legyen mivel begyújtani....stb.stb..

Ezt látva úgy döntöttünk, hogy a gyerekekkel kint alszunk a barlang előtti "teraszon", az legalább rendes, és viszonylag szemétmentes. Ránk esteledett, és a hálózsákból figyeltük a csillagokat, amikor vendégek érkeztek.

Bükkisámán(Bukkisaman) volt egy barátjával és annak kisfiával.

Gyors bemutatkozás után elpanaszoltuk egymásnak a barlang állagáról tapasztaltakat. Csak úgy feldobtam témaként, hogy ismét lakhatóvá kellene tenni....

Bükkisámán pár napja írt, hogy szerzett kályhát, meg egy csomó raklapot. Egy-két hét múlva szeretné elkezdeni a felújítást.

Ez a gyorsaság egy kicsit meglepett, mert valamikor október vége felé gondoltam, hogy elkezdenénk a munkálatokat.

Most jön a nagy kérés / kérdés:

Ti, akik olvassátok ezt a felhívást, össze tudunk-e/tudtok-e fogni, hogy minél gyorsabban sikerüljön az új fekhelyek beépítése, a kályha "felélesztése", és újra barlangszállásra alakítása, mert megérdemelné.

Nem baj ha szabó, suszter, bakter, esetleg kőműves, programozó, "manager", esetleg csillagász, "verseny sherpa" vagy. Legyen sok szorgos, lelkes, ötletet, javaslatot adó és kivitelező ügyeskező ember, aki tud segíteni.

Minden segítség jól jönne, már ha lesz közös akarat az újjáépítéshez. (mi, akik 150 km-re lakunk a barlangtól,már egyszer felújítottuk,)

Úgy gondolom, hogy ha tudtok valamiben segíteni, Bükkisámánt vegyétek fel a barátok közé, és így gyorsabban tudja az információkat eljuttatni hozzánk, hozzátok.(pl.a munka várható kezdő időpontjáról, stb.)

(erről a felvetésemről még nem tud, de remélem nem lesz ellenére...:-))))))

Lehet, hogy felmerül bennetek az a kérdés, hogy minek csináljuk ezt az egészet, úgyis szétverik,...lehet.

De azért megpróbáljuk hátha sikerül, és néhány évig megint használható lenne, sok túratársnak örömet és "tervezhető" szálláshelyet jelentene.


Jó túrázást!


Mantra

ui. a szálláson lévő felső és alsó priccsek a becsöpögő víztől elgombásodtak. Ötleteket is várunk, hogyan tehetnénk vízmentessé ezt a területet, legolcsóbban, legszállíthatóbban, hiszen oda mindent kézben, vagy háton kell felvinni.

Friss info:

Terepjáró szállítójárművet már beszervezett a szállításhoz Bukkisaman.


Címkék: Barlangszállás Szállás

Bejegyzések 21 - 21-ig. Összes bejegyzésed: 21


<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 | 3 |

Viane
2010/09/07 16:23:47

Jó kezdeményezés! Csak nem tudja az ember, hogy fogjon a pártolásához. Az idő egy elég szűk keresztmetszet, de aztért biztos lehetne valamennyit szakítani rá. Tehát szeptember hónapban szívesen ajánlok fel munkaerőt (nem illik lekicsinyelni!) De mindenképpen kellene előbb egy hozzáértő arc, meg egy terv. Mármint gondolom, a szigeteléssel kellene kezdeni, aztán jöhet a többi. Konkrétan meg kellene határozni, hogy milyen anyagokra van szükség, pl ennyi meg ennyi ilyen meg ilyen léc, ésatöbbi. Akkor biztosan több reakció jönne. Lehet, hogy topic-ot is érdemes lenne indítani a forumon.
<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 | 3 |


*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.