Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 






Címkék: Népszokás

Blog megtekintése 1 - 3 ennyiből: 3.


Szilveszteri-újévi népszokások
2012/12/30 09:10:04 Küldte: petour

Csak pár száz éve kezdődik az év decemberben, a téli napforduló idején. Korábban az őszi, illetve a tavaszi napéjegyenlőség (március idusa) volt az év eleje.

Nézzünk néhányat a változatos szilveszteri - újévi népszokásokból! Mindnek az a közös célja, hogy a következő évre egészséget, bőséget, szerencsét, boldogságot varázsolj... Még több



"Luca, Luca, szemünk fénye..."
2012/12/13 14:07:26 Küldte: petour

A magyar néphagyomány kétféle Lucát ismer: a jóságost és a boszorkányost.

Az e napon ünnepelt szentet az egyház legendabéli alaknak nyilvánította és a szentek közül is kiebrudalta. A legenda szerint Lucia akkor lett keresztény, mikor ez még elég életveszélyes vállalkozás volt. Főleg, hogy közölte pogány vőlegényével:  nem megy hozzá, mert apáca életet akar élni. A kikosarazott fiatalem... Még több



Szentiván éjszakája
2011/06/19 20:17:23 Küldte: petour

Országjáró túráink során ezekben a napokban többfelé találkozhatunk Szentiván-naphoz (június 24.) fűződő népszokásokkal.

Az ősi ünnep egy csillagászati eseményhez kapcsolódik:

Minden esztendő június 21-én a leghosszabb... Még több






*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.