Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 






Címkék: Tirol

Blog megtekintése 1 - 5 ennyiből: 9.
Oldal:  1 | 2 | Következő >  Utolsó >>

Fanes királyságban
2019/02/28 19:58:32 Küldte: pavluxek

Ladin saga (ősi, valószínűleg bronzkori eredetű mondák) szerint a Fanes népe a mormotákkal élt szövetségben, talán tőlük is származott. Amikor azonban a Fanes királynője feleségül ment egy kapzsi, idegen királyhoz, végeszakadt az addigi békének. A király szövetségre lépett a sassal – a mormoták ellenségével – és a pénzért, hatalomért népe, „a déli embe... Még több



Piz Rasaß hótalppal
2019/02/25 14:15:05 Küldte: pavluxek


Különösen szeretem Dél-Tirolt. A Dolomitok vagy a Venosta-völgy hegyei (az Ötztali- Zillertali-, Räti- és Ortler-Alpok) mindig elbűvölnek. Az emberek szerények, az osztrák és olasz konyha találkozása pedig külön élmény. Ezúttal a Räti-Alpokba megyünk, azon belül is a Sesvenna-csoportba egy kis februári hótalpazásra, a svájci-olasz-osztrák hármas határ olasz szektorába. Sokszor... Még több



Tébolyító dimenziók, avagy az ezeregyedik Glockner-blog
2012/07/17 20:40:42 Küldte: pavluxek

Tébolyító dimenziók hatnak az emberre. A távlat, a magasság, a hegyek koszorújának látványa, a Föld görbületének érzete. Ezért csinálom és ez után sóvárgok, amikor nem lehetek ott, valami nagy hegyen.

Amikor barátaim egyesít... Még több



Csavargás Tirolban
2011/11/17 00:06:31 Küldte: Angyom

Fél 8. Szemezek vele, miközben haladok feltartóztathatatlanul felé. Ő rám mered mind a 2,2 km-es relatív magasságával. Orcáját már fehéresre festette a Nap. "Őfelsége", Grosser-Bettelwurf a Karwendel 4. legmagasabb pontja a  2726 méterével. Habár 4., de csak 23 méternyi hátránya van az elsőtől.

... Még több



Kreuzspitze, mindenkinek!
2011/09/07 17:24:03 Küldte: pavluxek

Rágják a fülemet, hogy ha már emlegettem – pl. a Glockner-blogban – akkor írjam is meg a Kreuzspitzét, mert megérdemli. Szabadkoztam ugyan, hogy élményeim nem egészen frissek, hiszen legutóbb 1989 augusztusában jártam ott, de a lelkes kapacitáló azt írta: „szerintem az időszerűség sem képez akadályt abban, hogy átlényegüljünk, fényképes beszámolóid alapján.”

... Még több



Oldal:  1 | 2 | Következő >  Utolsó >>



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.