Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Csehország, Vranov nad Dyjí, a kastély, SzG3
2011/01/17 18:59:37 Küldte: szalay3

Sziasztok, Gábor vagyok. Most Dél-Csehországba látogatunk el, Vranov nad Dyjí-be. A község a Dyje folyó partján helyezkedik el. Maga a község nem egy nagy látnivaló, azonban három olyan dolog is van, amiért érdemes ide látogatni: 1. a várkastély, 2. a Vranovi tó, 3. a Dyje Nemzeti Park. Most az elsővel fogunk foglalkozni:
A kastély egy sziklaormon helyezkedik el, igen látványos képet nyújt. Gyalog is fel lehet menni, de aki nem akar felfelé kirándulni, annak ott a mikrobusz. A város főterén is van egy megállója. A mikrobuszról azt kell tudni, hogy a község két fontos pontja között ingázik: ezek a kastély, ill.a Vranovi tó, áthaladva a községen. Ha tehát feljutottunk a kastélyhoz, akkor itt is jegyet kell venni, amit szokás szerint számítógéppel állítanak ki. Egy adott csoportba csak az előírt létszám kerülhet be. A kastély belseje gyönyörű, be van rendezve és azon kevés helyek közé tartozott, ahol legálisan lehetett fényképezni. A kastély elhelyezkedéséből adódóan kitünő kilátásban gyönyörködhetünk. Ha végeztünk a kastély látogatással, akkor mikrobusszal el tudunk jutni a Vranovi tó-i hajóállomáshoz, vagy egy kellemes sétra is van lehetőség a függőhídon keresztül az üdülő övezetbe (erről majd ott).
További fotók találhatóak még itt:

http://www.panoramio.com/user/314207/tags/Vranov

Virtual tour:

http://www.virtualtravelglobe.com/czech-republic/vranov-nad-dyji/chateau-vranov-nad-dyji/town-panorama.html

További információk itt:

http://utazasok-svajc.blogspot.com/2010/09/csehorszag-varak-kastelyok-i.html


Csehország, Vranov nad Dyjí (Frain), SzG3

Csehország, Vranov nad Dyjí (Frain), a régi várfal, SzG3

Csehország, Vranov nad Dyjí (Frain), SzG3

Csehország, Vranov nad Dyjí (Frain), a kastély egyik terme, SzG3

Címkék: Csehország Vranov Nad Dyji Kastély





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.