Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Mit lehet erre írni???
2011/03/07 11:02:56 Küldte: domi

Túravezetői pályafutásom alatt találkoztam már pár érdekes emberrel. A legutolsót megosztom  veletek.

Barátom hívta fel a figyelmem egy túrára, jelentkezzünk. Így is tettünk hárman bejelentkeztünk, fórumba írtunk mint ahogy mindig szoktunk. Barátom felhívta a telefonszámot érdeklődni a túra iránt, kapott egy másik számot meg infót, más fogja vezetni a túrát mert a túravezető nem ér rá.

Jót nevettünk ezen majd maradtunk a tervnél, mi megyünk ha ügyes a túravető ha nem. Mivel mindannyian rendszeresen járjuk a Pilist nem fogunk kétségbe esni hogyan jutunk haza. Nos vártuk a hétvégét... gyanús kezdett lenni h válasz nem érkezeik a kérdésekre, a fórumba csak mi írtunk. Közben kaptunk egy másik csábító túraajánlatot. Nos bevallom nem szép dolog de hamár ilyen a hozzáállás, szuvenér jogunk átjelentkezni. Így is tettünk. Ne érje szó a ház elejét kiírtuk forumba mégsem megyünk. Teljesen normálisan.

Szombaton én végül sehova sem mentem. Megfázással küzdöttem. Egyik barátomnak dolgoznia kellett, a harmadik végül egyedül ment két barátjával. Nos, szombaton kaptam egy levelet, a tisztelt túravezetőtől.

"hello úgy látom jol elszórakoztál,sebaj amugy a túra elmaradt,igy nem maradtatok le semmiről"

Erre nem válaszoltam, nem volt időm, gondoltam később írok pár sort. Megelőzött!

Vasárnap túrát vezettem, hazaérve egy levél várt a postafiókomban.

Idézem:

"üdv még annyit szeretnék neked mondani, hogy legközelebb remélem nemjelentkezel egyik túrámra sem, sem az üzenőfalon sem a valóságban.köszönöm"

Skacok!!! Mit lehet erre írni???


Címkék: Túravezető Túravezetés





Bejegyzések 1 - 10-ig. Összes bejegyzésed: 18


Oldal:  1 | 2 | Következő >  Utolsó >>

repeics
2011/03/15 22:05:38

'Azonban nem mindenki alkalmas erre a feladatra. Bár tanulással nagyon
nagy eredmény érhető el. Bárki álhat egy csapat élére, mehet elől, de
igazi vezetővé csak kevesen válnak. Ez kiderül a kényes szituációkban.'
    -----    Igen... és ezt ki is lehet terjeszteni mindenféle körökre, legyen az iskola, vagy városvezetés, vagy még följebb... sajnos lehet egy tanárnak is lexikális tudása annyi, mint a tenger, és mégis képtelen bármire megtanítani a gyerekeket, egy túravezetőnél is így lehet... ha valaki az emberekkel nem tud bánni, nem tud szót érteni, és ennyire mimóza, sértődékeny lélek, az ne vállaljon ilyen tevékenységet... és hogy mit lehet válaszolni? :) ... badumbadum, badumbadum, badumbadum, ba-dum-ba-dum.... vmi ilyesmit :)))



domi
2011/03/11 10:42:48

Nem hiszem, h pazarolnám az ilyen esetekre fordított időmet. Tanulok ezekből.

A probléma megoldó képességemet fejlesztem. 

Sokat szervezek, ez a tudás hasznos! Kis szocio....

A kilométerek pörögnek! Menni kell tovább...



Angyom
2011/03/10 23:23:46

ilyenekre 1 másodpercet se pazarolj



walla
2011/03/08 21:04:39

Tovább kell lépni a dolgon, és darálni a kilométereket, ahogy eddig, ennyi... :)



bjudit
2011/03/08 18:18:27

Szerintem mindenképp el kell menned az összes túrájára! Valahogy sírd vissza magad! ;)

:D:D:D



domi
2011/03/08 13:23:00

Nagyi osztom a gondolataid! Örülök, hogy leírtad. Túravezető viselkedése példa értékű a túratársak számára. Kiemelten érvényes ez a kezdők, és a fiatalok felé. Ők példaképet látnak bennünk. Tehát nekünk túravezetőknek jó példát kell mutatni. Egy tanfolyam kevés ehhez, de mutat egy irányt, amit folyamatos önképzéssel lehet, és szükséges is fejleszteni. Erre szükség is van! A jelvény csillogása megfakul, csiszolni, ápolni kell. 

Azonban nem mindenki alkalmas erre a feladatra. Bár tanulással nagyon nagy eredmény érhető el. Bárki álhat egy csapat élére, mehet elől, de igazi vezetővé csak kevesen válnak. Ez kiderül a kényes szituációkban.

Nos, amire fel szerettem volna hívni a figyelmet az megér egy másik blogot, de most elégedjetek meg ennyivel.

Figyeljetek oda amikor bejelentkeztek egy túrára. Nézzétek meg ki a túravezető, hogyan zizeg, hogy pörög a fórum, hogyan van leírva túraútvonal. Ha hiányos gondok lehetnek a túrán. Nem mindegy, h 16km 400m szintet kell menni vagy 20km 900-at.

Egy kis figyelmet érdemes rászánni.



Carrie
2011/03/08 09:58:24

Talán azt kéne írnod rá: EZEK UTÁN ESZEM ÁGÁBAN SINCS ELMENNI EGYIK TÚRÁDRA SEM... :/ Egyébként nagyon sokféle ember van, vannak linkek és vannak becsületesek....csak épp a linkek is meg vannak győződve arról, hogy ők csinálják jól. hát kb.ennyi :) Az idő majd igazol téged!  Másik gondolatom: lehet, hogy valamelyikőtök valamit nagyon félreértett vagy nem olvasott el vagy egy üzit nem kapott meg...?!



nagyi
2011/03/07 23:36:10

Én szerencsésnek mondhatom magam, hogy első szervezett túrautamon kiválló csapat és egy nagyon jó túravezetővel találkoztam. Ebből adódóan nekem pozítív volt az élmény. Ha én szerveznék túrát és nem jönne el senki elgondolkoznék, hogy mi az oka. Lehet influenza járvány van, vagy hó vége, csak simán a rossz időjárás, vagy esetleg nem kíváncsiak rám. Nem hiszem, hogy a másikat kell hibáztatni. Én sem kelnék fel lázasan, mert megígértem, hogy elmegyek.


Nyilván azért regisztrálok egy túrára, mert el akarok menni. Váratlan dolgok pedig mindig vannak, több embernél több a lehetőség is. Nem tudom mennyire jó 1-2 emberre építeni egy kirándulást.


Ha pedig nem jöttek össze a dolgok, legyen már valakiben annyi tartás, hogy nem sírja tele a másik postafiókját. Majd legközelebb. Ha akkor sem akkor könyvelje el az illetőt / illetőket, hogy bizonytalan tipusú ember(ek).


És mégvalami, akár megbízhatatlan valaki, akár elfoglalt, vagy csak gyakran változik a hangulata, akkor is tiszteljük meg egymást a normális hangnemmel szerintem.



szilaci
2011/03/07 20:50:37

Ismeretlenekkel túrázni olyan mintha lottóznál. Vagy egy kicsit vesztel (a napodat), vagy nagyot nyersz (barátokat). Most nem a te számaidat húzták. Felejtsd el mit írt, és jegyezd meg a nevét.



Sierra
2011/03/07 20:10:37

Kicsit a másik oldalt képviselve - mert olyannak is kell lennie valakinek - hozzáteszem az előttem szólók megjegyzéseihez, hogy azért ne együk olyan forrón az elítélő nyilatkozatokat. Sajnos a hétvégén én is úgy jártam, hogy mindenki lemondta a megbeszélt túrán való részvételt... Kicsit gondoljatok bele, kedves hozzászólók, hogy milyen érzés az, amikor senki nem kíváncsi rád, hogy elmenjen veled az általad - lehet, hogy - nagyon várt közös kirándulásra, mert "szuverén" joga, hogy máshová menjen, mást válasszon... De, attól még piszok rosszul tud esni az embernek...

Persze - az olvasottakból kiderül - , a Domi által leírt történés nem teljesen olyan volt, mint a saját példám, azonban, hogy egy híres írótól idézzek: ".. ne ítélj, könnyedén, mivel sosem tudhatod, hogy mi lakik a másik ember gondolataiban..." (WA.)

ui: magam, nem így kommunikáltam le az érzéseimet és a lelkiállapotomat és el is mentem a túrára, és felvidultam a látott hóvirágoktól, a talált félig lerágott őzlábtól, a mellettünk 5 méterre elrobogó vadkantól - na, jó attól inkább becsináltam -, meg a hótól, naptól, erdőtől... Béke Veletek!




Oldal:  1 | 2 | Következő >  Utolsó >>


*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.