Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Várakozás
2011/09/07 21:59:45 Küldte: dalos

    A nyáron nem voltam túrázni. Munkahelyemen minden szabadságomat őszre, télre írattam. Utoljára egy hosszú hétvégén jártam a kéket párommal. De már vágom a centit. Szeptember 24-től két hét szabadság vár rám. Szeretem a munkám, de ez a majd’ négy hónap egy huzamban kiszívta az agyam. De ez volt a cél. Vibrálok, reszketek, nézem a naptárt és mosolygok. Vár rám a következő lépcsőfok, egy soknaposra tervezett egyedüli természetjárás. Újra a kéken, az erőmet itt mérem. De nem csak puszta erőpróba lesz ez. Nagyon jó gondolatokat olvastam az egyedül túrázásról az elmúlt napokban itt a TT-n. Ezt várom már én is. A lehetőséget, elvonulni, csendben lenni, tanulni. A természettől, mindenről és magamról.

    Remek dolog ez a közösségi oldal. Nemrég készülő túrámhoz kértem segítséget a fórumban. Megkeresett egy túratárs, aki kísérő után kutatodott. Nem tudtam neki segíteni, ő még a nyáron indulni készült.  Aztán kaptam tőle a megnyugtató hírt, hogy talált társakat, és rögtön egy linket is küldött.

Az élet így úgy hozta, hogy megismertem két kedves kis emberkét, akik 44 nap alatt járták végig az OKT útvonalát. Bár ez a fajta „sietség” tőlem távol áll, kettejük céljai, és megnyerő személyük, valamint hogy egy kicsit részese, segítője lehettem útjuknak, sokat adott nekem.

    Nem csak kallódó ifjúság van, Ők mindketten a természettel foglalkozó, azt megóvni kívánó hivatásra készülnek az egyetemen. Sok sikert kívánok hozzá!


    Érdemes meglátogatni blogjukat: http://ketvandor.blog.hu/


Itt pedig egy cikk fotógalériáját találjátok, melyet egy újságíró ismerősőm segítségével sikerült létrehozni:   http://kepek.vasnepe.hu/cgi-bin/kepek/index.cgi?view=galeria&gID=16832


    És hát nagy öröm volt a fentebb említett túratárs megkeresése is, ilyen helyzetben még nem voltam életem során. Nem vagyok a legkedvezőbben szocializált emberke, és hát szívet melengető volt hogy egy ismeretlen számítana rám. Lehet ostobaság, az érzések már csak ilyenek.


    És sokat segítenek az aktívan, vagy kevésbé aktívan blogoló tagok, érdekes, vicces, megható, szép képekkel illuszrált írásai, hogy míg nem hajthatom fejem álomra odakinnt, addig is élményekkel gazdagodjak. Köszönöm a túratársak hozzászólásait,melyeket képeimhez, kommentárjaimhoz, vagy egyszerűen csak közvetlen kedvességből írtak, sok boldogságot szerezve ezzel.


    Az előbb egy könnyű esti sétát tettem otthonom – Sárvár utcáin. A lemenő nap által színezett felhők, az ősz üzenetét hordozó hűvös szél; tücsök ciripelése egy fal repedésében. Mind erősítették a boldog várakozást, hogy hamarosan újra úton leszek, fizikálisan és spirituálisan egyaránt.


    Párom a fejét csóválja, a hátizsák, benne néhány holmival, már két hete az ágy mellett  áll.

Gyerek vagyok...

Címkék: Dalos Várakozás Túra Blog





Bejegyzések 1 - 7-ig. Összes bejegyzésed: 7

dalos
2011/09/08 19:46:43


megyula írta:



Én magam is gyermek vagyok és nem is akarok felnőni! Maradj te is az örökre és sohasem fogsz megöregedni.




Őszintén csodálom a türelmed, vasárnap este leteszem a zsákom, hétfőn átpakolom a következő túrára és egész héten azt várom, mikor vehetem fel újra. Nem bírnám egy hónapig sem.




Remélem abból a boldog várakozásból testet, lelket megtisztító és feltöltő túra kerekedik. Mindannyian kíváncsian várjuk a beszámolót!




Jó utat! 

Nagyon köszönöm kedves MEGYULA! Meglesz a böjtöm jutalma, biztosan... És köszönöm egyedi hangvételű, remek blogjaid!



dalos
2011/09/08 15:54:42


bereznaij írta:

Te Dalos! Beléd annyi lélek szorult.....

feszít rendesen!



bereznaij
2011/09/08 13:53:53

Te Dalos! Beléd annyi lélek szorult.....



dalos
2011/09/08 12:13:35

Nagyon köszönöm hozzászólásaitokat! Jó érzés kitárulkozni...


repeics: ezzel az egy szóval, és a mosollyal minden jót megadtál


Futrinka22: csak hasonló jókat kívánhatok Neked is! Mottód hozzám is közel álló Gandhi idézet...


levendula64: nőies melegséggel áradó kedvességet még így a kibertéren át is átsugárzik!


petour: Nagyon köszönöm a verset, telibetalált. Bár nem ismertem de már az első soroknál tudtam hogy Áprily-től olvasok, annyira sajátja minden szófordulat. Nagyon szép, pont ezt érzem.


Köszönöm! Remélem nem túlzó érzelgősségem!  Nem szégyen az...


 



petour
2011/09/08 07:07:45

Az őszre várj


Nyáron ne járj az erdőn. Őszre várj,
mikor fel nem verik turista-szók,
arany ruhába öltözik a táj
s a magasból megjő a halk pirók.

Szél jár feletted, hosszú sóhajú,
bágyadt sugár becézi vén szived,
s a bronz erdő, a Tizian-hajú,
füledbe súgja: Most vagyok tied.

(Áprily Lajos)



Futrinka22
2011/09/07 22:34:57

Az örömteli várakozás kiteljesedéséhez, szép, napsugaras időt, szinesedő erdőt, élménydús helyzeteket, meditatív állapotot, boldog pillanatokat, órákat kívánok Neked:)



repeics
2011/09/07 22:05:25

Szép...




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.