Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Elcsábítva és elhagyatva...
2011/09/13 21:42:47 Küldte: Gejza

Te is kaptál levelet az Árkon-Bokron oldaltól?  No, és mit szólsz hozzá?  Gondolkozzunk  egy kicsit együtt! Hogy is van ez? Hogyan is kezdődött mind ez?

2009. nyár közepén indult útjára a TúraTárs. Valamikor augusztus végén találtam rá- Bejelentkezésemet követően rövidesen értesítéseket kaptam, hogy már 3.000-en, már 5.000-en, már 6.500-an jelentkeztek be rá. Előbb csak nézelődtem, ismerkedtem a lehetőségekkel, kitöltöttem saját oldalamat, aztán beneveztem a szilveszteri túrára.

Számos jól működő túracsapat talált itt egymásra. Voltak persze, akik csak ismerkedni akartak. Sokan bejelentkeztek. Szinte semmit sem árultak el magukról, körbe néztek a csajok, vagy éppen a pasik között, aztán többet nem is hallottunk róluk. Mások partnerre, vagy túratársakra akadva szintén elmaradtak az oldalról.  Közben a túrafotók és blogok is szépen gyűltek, és a túrakiírások között megjelentek az utazási vállalkozások fizetős útjai is. Az is elő fordult, hogy valamire rákattintottam, de helyette egy kéretlen reklám jelent meg a képernyőn.

Az egy éves fordulóra Fürge megszervezte a Mátrában, Sás-tóra az első TúraTárs találkozót. Később néhányan az oldal tovább fejlesztésében is „besegítettek”. Aztán idén nyár elején kaptam egy e-mailt, hogy egy új, hasonló, de a TúraTársnál sokkal színvonalasabb oldal kezdi meg – egyelőre csak próba üzemben – működését. Kíváncsi voltam rá, bejelentkeztem oda is, de itteni tagságomat sem szüntettem meg. (Gondolom, többen hasonlóan tettetek ti is.)

Tudom, vannak más, ehhez hasonló oldalak is. Azt gondolom nekünk, túrázóknak az a jó, ha több ilyen jellegű oldal választékából  mazsolázhatunk. De az sem jó, ha túl sok van, mert az már szétforgácsolja az erőket. Tudom voltak, (vannak) akik túráikat, vagy blogjaikat a TúraTárson és a Séta-fikán is megjelentették. Mások az Adventúrára esküdtek.

Az azonban látni való volt, hogy a hasonló célú honlapok között nincs átjárási lehetőség. A reklámokra rá lehet klikkelni, de az egyéb túra oldalakat egyik sem hirdeti. Tehát konkurenseknek tekintik egymást.

Nem vagyok jártas az ámítógépek világában. Nem tudom, hogyan lehet ilyen oldalt létrehozni, tovább fejleszteni. Az az érzésem, hogy a hasonló honlapoknak az lenne az érdekük, hogy minél kevesebb ilyen működjön. Tehát minél több látogató és tag jelentkezzen be hozzájuk. Minél többen olvassák a náluk megjelenő hirdetéseket. Minél többen hirdessenek az ő oldalukon.

Az utazási irodákkal szemben az ingyenes túrázás, és az ismerkedés mézesmadzagjával csábítják magukhoz az újabb tagokat. Azt is látnunk kell, hogy egyesek azon mesterkednek, hogy megpróbálják szétbomlasztani az egyéb szerveződéseket. Úgy gondolom, hogy az Árkon-bokron oldalt is külső erők sugallatára hozták létre. Azzal a céllal, hogy így a TúraTársat meggyengítve saját malmukra hajtsák a vizet.

Valahogy olyan lehet ez, mint mikor egy nagyvállalat vezetősége egy erős szakszervezetet apró ágazati egységekre igyekszik bomlasztani, hogy aztán egymással szembeállítva kijátszák a dolgozókat.  Itt is valami hasonló történt, történik. Egy konkurens oldal néhány az ámítógépekben jártas TúraTársat rávett, hogy hozzon létre egy új oldalt. Vigye át oda a TúraTársról az aktív tagságot, beígérve, hogy majd ő segít benne. Aztán, mikor elérte célját, magukra hagyta őket. Vagy éppen gátolja további működésüket.

Épp tegnap kaptam tőlük egy e-mailt, mi szerint a túrákat úgy is meg lehet hirdetni, hogy azt valamennyi tag megkapja. Ez az én olvasatomban azt jelent, hogy annyira kevés a bejelentkezettek száma, hogy csak így van esély a túrák megszervezésére. Tehát nincsenek újabb tagok. Megbukott az oldal.

 

Nem állítom, hogy mind ez valóban így van. Ezek csak az én gondolataim. Éppen ezért örömmel veszem, ha valaki megcáfol,  vagy egyetértőleg hozzászól.  Előre is köszönet érte!

Címkék: TúraTárs Árkon-bokron Sétafika





Bejegyzések 1 - 10-ig. Összes bejegyzésed: 14


Oldal:  1 | 2 | Következő >  Utolsó >>

Gejza
2011/10/04 22:55:06

Én is benéztem több helyre. Volt, ahol regisztráltam is. A Túratársnak az a fő előnye, hogy itt a teljes magyarság jelen van. Kanadától, Ausztráliáig. Erdélytől, a Felvidéken át a Vajdaságig. S ha épp a Balaton-felvidékre szervezek túrát, hát ott is találok hozzá Túratársakat.



Gejza
2011/09/18 22:14:14

Kaptam egy magán e-mailt az Árkon-bokronról a bloggal kapcsolatban. Azt írta, hogy a levél egy részét ide is feltehetem. Nos, ha ő akarja, majd felteszi. De felteheti az Árkon-bokronra is. Akit érdekel, ott is megtalálja.


Az is kiderült a levélből, hogy kb. 45-50 regisztrált tagjuk van. S mivel csak az léphet be oda, akit ők hívnak meg, nem is gyarapszik a létszám. Papírforma szerint ott is regisztráltam, idúőnként küldenek is ezt-azt. De hiába ütöm be a Gejzát és a jelszómat, nem enged a rendszerük belépni Ennél fogva most már nem is forszírozom a dolgot.


Ugyan akkor nagyon sajnálom, hogy nem tudták békében a túratárson belül megoldani az általuk megálmodott újításokat. De ez már legyen az ő dolguk! A szilveszteri túrájukra akkor is elmegyek...



liliom
2011/09/18 20:25:59

Én is benéztem máshová korábban, de ez az elsőként megtalált oldal volt számomra a legklasszabb. Mert hasonló elvetemültek vannak itt.... Persze van aki elvetemültebb mint én természetjárásban, és van aki kevésbé. De elmehettem egyedül a túrákra, vihettem a barátnőimet, és ismerkedhettem nagyszerű túratársakkal. Lehet nézegetni hogy kiket látok viszont, és kit nem ismerek még a jelentkezők között. Bár nem ezért regisztráltam, de teljesen örömömre szolgál hogy itt leltem meg a páromat is. Mind a ketten hűségesek maradtunk az oldalhoz, ami közösség is kicsit. Ez így is marad, és rendületlenül népszerűsítem az oldalt, mert szeretem ezt az oldalt.   És ugye nem gondolja senki hogy hagyom magamat eltéríteni a túrázástól, bringázástól, kenuzástól az itt megismert barátaimmal és ismerőseimmel? Találkozunk a következő alkalommal?



dcr8
2011/09/18 08:19:58

Amit vártam ettől az oldaltól már megkaptam. Életem nagy kerékpártúrájához innen kaptam túratársat.

Azért vagyok még itt, mert a hála itt tart. És a nagy túra beszámolóját is itt szeretném közölni. Már írogatom.

Nekem az iwiw fórumozásra való egészen más tárgyban. A guglit csak böngészésre használom. Az FB-hez már nincs energiám, inkább brigázom helyette. Megyek is, már nyerít a bringa.



repeics
2011/09/18 06:30:45



Gejza
2011/09/18 05:55:00

Kedves Repics! Már miért ne törölje magát szegény Gyula? Ő rendszeresen mágmártja az ország egyik "legszebb férfi testét" jeges patakokban, tengerszemekben és hóban. Ha nem törölheti magát, még tüdőlötyögést kapna!



Gejza
2011/09/18 05:51:50

Örömmel látom, hogy a hozzászólók a háborúzás helyett a túrázást választották. Én is körülnéztem a többi oldalakon. Volt, ahol regisztráltam is, de legaktívabb továbbra is itt maradtam. Teljesen egyetértek Tommal, aki ezt így írta le:


"A Túratárs speciális oldal, itt mindenki "jelen van", nekem pont ez
tetszik benne. Igazi közösségi oldal, olyan mint az iwiw, tagok
felteszik magukat, adatokat magukról, és lehet hasonló érdeklődésű
embereket keresni. Mindenkit látok, mindenki fent van adatlappal. Kicsit
" mellérendeltséget" érzek, bárki lehet túravezető, tag, túratárs. A
szó pozitív értelmében amatőrséget. Ha van egy jó ötleted, felteszed."


S mivel én is a békés egymásmellett élés mellett vagyok, nem teszem fel az Árkon-bokron levelét ide. Egyébként is az élet halad. Ha valahol megáll a fejlődés, az a leépülés kezdete. Bizonyátra nem véletlen, hogy ma is a Túratárs a legnépesebb ilyen oldal!



repeics
2011/09/15 15:04:21

Gyula, az Isten szerelmére, nehogy töröld magad! :) ... nekem sem sok hasznomat veszi senki ezen az oldalon, viszont én nagyon sok hasznos információval, gondolattal és tudással gazdagodtam, mióta fent vagyok, akár a blogok, akár a fényképek által, amiket mások írnak és felraknak... olyan lényegtelen, hogy ki miért hoz létre ilyen oldalakat... ha a cél a természet közelebbé hozatala újra az emberekhez, akkor nem lehet elég ilyen oldalt létrehozni... bár én csak ezen vagyok fent... ha ezek az oldalak nem tesznek mást, csak az embereket picit visszaviszik, közelebb viszik a természethez, azokat is, akik cél és társ híján otthon lógázzák a lábukat, mert bátortalanok egyedül menni, vagy ötletet adnak, hogy hová és miért érdemes, akkor már megérte... fürgével értek egyet... ez nem csatatér... a természet mindenkié...



furge
2011/09/14 23:40:54

Szeretkezz! Ne háborúzz!


A harmónia és az egyensúly. Ezek a legfontosabb pillérek a  hagyományos kínai orvoslásban
És ez nemcsak az ember fizikai és szellemi egészére vonatkozik, hanem
az ember és környezetére is. Nagyon sokak ismerik fel ennek jótékony
hatását, és sokan vannak, akik alkalmazzák is saját életükben. Ilyen a természetjárás is.

Túrázz! Ne háborúzz!

Túrázz és szeretkezz!




Tomm
2011/09/14 23:13:29

Valaki bemásolná azt a levelet, vagy legalább a lényegét leírná?Én nem kaptam.




Oldal:  1 | 2 | Következő >  Utolsó >>


*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.