Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Egy hideg éjjel története..
2011/11/30 11:19:22 Küldte: domi

2011.04.16. Pilistető bivak


Füstös kocsmában peregnek a kártyalapok,piros kilences, alsó majd egy király. A következő kör kezdőlapja pont ideillik. Tök felső, elmosolyodom, kortyolok a sörömből, leteszek egy királyt az asztalra. Időjárás jelentés megy a tv-ben. Hideg éjszakára számíthatunk -2-+2 fok. Április elején ez teljesen jó idő. Egy helyi ember megkérdezi hova tartunk, elmeséljük a tervünket egy mondatban. Vigyázzatok, hideg éjjel lesz.
Van felszerelésetek? Megnyugtatjuk, igen van mindenünk. Elmosolyodik, a szemében az aggódás azonban nem múlt el. A pulthoz lép, kér egy sört. Megcsörren a telefonom. Megérkezett akire vártunk. Legea az utolsó befutó.
TúrázóT, és Fidi lassan felérnek a szálláshoz,mi még csak most indulunk. Hátizsák a helyére kerül, utolsó korty sörök, és indulás! Anita, Legea, Csaba és én. Négyen Irány Pilistető! Éppen hat órakor tesszük meg az első lépéseket, a nappali jó időnek már nyoma sincs. Amint a nap alábukik a hegytetőn, érezhetően hidegebbre fordul az idő. Túraúton gyorsan haladunk felfelé, az első kilátópontig simán eljutunk, itt tartjuk az első pihenőt.
Javában besötétedet már, gyönyörködünk a kivilágított települések látványában, a Kevélyek vonulatában, és a rengeteg csillagban.  
A hold, mint valami lámpás világít, szinte nappallá varázsolja az éjszakát. Épp telehold van, az égboltot bárányfelhők tarkítják, pár fényképet készítek, és uccu! Két pont között a legrövidebb az egyenes! Irány a sziklákon keresztül Pilistető volt katonai bázis. Igaz ez a legkalandosabb út, de mi épp ezért jöttünk! Egy keskeny ösvény vezet felfelé, néhol sziklákon mászunk keresztül, máshol fák között haladunk. Csípős hideg van, nulla közeli hőmérséklet, kicsit fúj a szél is...

Címkék: Kalandorok Túrakaland Domi Pilis Bivak





Bejegyzések 1 - 2-ig. Összes bejegyzésed: 2

domi
2011/11/30 23:44:30

Nézd meg a többit is! Asszem 42 kép...





Angyom
2011/11/30 21:28:47

Jó kis buli lehetett! Az utolsó előtti fotó(a linkben) a legjobb!!!

 




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.