Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

SZÁNKÓZNI MENTEM… AUSZTRIA? AKKOR NANÁ, HOGY SCHLADMINGBA! 1. rész
2013/01/16 20:23:45 Küldte: Kata99

Hova is máshova?

És ha már kiszánkóztad magad, térj vissza kirándulni is!

Szeretnék olyan helyekről és élményekről írni, amelyeket nem találtam még meg a blogok között. Schladming az egyik legkedvesebb hely számomra Ausztriában. Azzá teszi az a rendkívüli gazdagság, amivel rendelkezik. Akár nyárról, akár télről van szó, nehéz betelni vele!

Völgyeinek és hegyeinek romantikus és festői szépsége az első pillanattól kezdve megfogott, és az a hely, ahová a legtöbbször tértem vissza. Ennek az az oka, hogy az Ausztriában található magasabbnak számító hegyek közül még mindig ezek a hegyek vannak hozzánk a legközelebb, így hamar elérhetőek, és soha ennyi káprázatos meseszép völgy és tengerszem egymás mellett máshol nem található.

A számtalan lehetőség az oka annak, hogy a kirándulóáradat szétszéled és itt még megélhető, hogy nem egy tömeges kirándulás részesei vagyunk, hanem időnként akár egyedül is maradunk a természettel.

A HELY, AHOVÁ MEGÉRKEZEL…

Schladming a középpontja annak a üdülőrégiónak, ahol mind északra a Dachstein déli falai között, valamint Tauplitz irányába, mind délre, nyugatra és keletre, egymással párhuzamosan, közben mint valami érrendszer, a völgyek végeinél újra és újra szétágazott, labirintusnak is beillő völgyrengeteg fogad minket, végeláthatatlan kirándulási lehetőséget nyújtva főképpen a vadromantikus tájak és a bűbájos völgyek szerelmeseinek.

Minden völgyben varázslatos környezetben tavak, kövek és fenyvesek között csordogáló patakok, vízesések és a csodálatos flóra. Mindez karnyújtásnyira.

A völgyek között magasadó hegyeken felfelé haladva újabb és újabb tavak csillanak meg a napsütésben hegykoszorúval körbevéve. Ennek a gazdagságnak az okai a jégkorszakig vezetnek vissza.

NYÁRON

Mindenki saját képességeinek megfelelően választhatja, az autóval, könnyű, akár 1 órás túrával elérhető tengerszemeket, majd tovább 3-4 óra alatt megközelíthető magasvölgyeket, vagy csak gyakorlottaknak ajánlott, a hegy tetején található, vagy hágón keresztül elérhető tengerszemeket, és a közelükben magasodó hegycsúcsokat. Csak néhány példa a legismertebb tavakból és völgyekből, amelyeket ajánlhatok: Haus: Seewigtal – Bodensee – vízesés – Hüttensee- vízesés- Obensee, Schladming: Untertal – Riesach vízesés- Riesachsee- vízesés – Preintalerhütte – Klafferkessel (tengerszemrengeteg, leghíresebb több mint 20 tócsepp, hóban veszélyes!), Schladming: Preuneggtal – Ursprungalm – Giglachseen (tavak tócsepekkel, hegycsúcsokkal)

TÉLEN

Télen a mesés táj egyszere nyújtja a jólkiépített 4 hegyet összekötő, modern felvonórendszer által könnyen elérhető panorámák látványát és a sí- és szánkópályák által nyújtott felejthetetlen élményeket, és ugyanakkor a káprázatos havas völgyek bejárása közben megélt nyugalom és békesség érzését, ahol a csend, a lenyűgöző környezet és a finom levegő együtt ad lelkünknek valami jóleső érzést, ami a nagy nyüzsgésben nem megélhető.

SZÁNKÓZÁS AZ ALPOK EGYIK LEGJOBB ÉS AUSZTRIA EGYIK LEGHOSSZABB PÁLYÁJÁN

Ausztriában sok szánkópályát kipróbáltam már és Schladmingban találtam meg az egyik legjobb pályát. Ennek köszönhető, hogy a szánkózásba reménytelenül beleszerettem, valószínűleg nyugdíjas koromban sem lesz ez másként. Ez is egy olyan érzés, amit csak akkor értünk meg, amikor kipróbáltuk. Végig menni a pályán, technikásan ráérezni és együttmozogni a szánkóval és a köröket róva egyre gyorsabban haladni. Élvezetet jelent számomra ha másokat kerülgetek és megtalálom az egyes kanyarokban azt az ívet, ahol a sebesség legjobban megtartható. Ha tehetem, Rohrmoosban szállok meg, és este hazáig szánkózok.


Címkék: Ausztria Schladming Hochwurzen Szánkó Szánkópálya





Bejegyzések 1 - 3-ig. Összes bejegyzésed: 3

dcr8
2013/01/25 09:29:21

Azt mondod megérkeztél.

Érdekes én is ezt éreztem Rómában az ember- és autóáradatban, mikor két hét bolyongás, vándorlás után megérkeztünk két keréken. Na azért volt ott más is. Pl. első nap egy fekete hölgy nyújtott elsősegélyt a hőség miatt feleségemnek.



Kata99
2013/01/20 11:40:24

Köszönöm!

Találtam két videót, nézd meg ezeket is, ha még mindig nem győzött meg, hogy ide is el kell menned és ezt az élményt át kell élned!!!
https://www.youtube.com/watch?v=HKwiFiZvV6s
https://www.youtube.com/watch?v=YDHtRmWR--0



Gejza
2013/01/20 07:17:24

Köszönöm  az ötletet, és a szép fotókat! Úgy is  megyek fiamhoz Grázba...




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.