Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Sziasztok megint!
2013/06/01 18:05:52 Küldte: lefejellek

 

 

Akkor csomóznám tovább a túráról szóló bogot.

 

Tudjátok mán a Gyuri vagyok oszt a mútkó írtam nektek bogot ami itten találhatólagosan van elhelyezve: http://www.turatars.com/blog/view/id_2768/title_Sziasztok/

 

Egy kis kultúrát is belegyömöszölök mán, hogy ne maradjatok műveletlenök. Azt, hogy mé ezt tettem be lentebb megtudjátok. Érdemes meghallgatni, mer jól nyomja a csajszi:

 

No, mán egész jó megyen a számítológépen az írás. Azzal is vótak bajaim mer háromszó formáztam át a vinyóját vagy mit, meg ötsző omlott össze a rendszer.

(Mondjuk én csak a kilencvenesre emlékszek mikó a komcsikbó demókretén lett.)

Hát nem tehettem róla mer ángelul írta, hogy Are you sure? Én meg naná, hogy jeee.

Azt még a Nagyferótó tanútam régen hogy köll üvőteni hogy jeeeee!

Tőlem oszt taljánúl is kérdezhette vóna. Mé nem tanúl meg magyarul az a gép ha olyan okos?

Biztos, hogy tök dila mer itten cikkcakkosan vigyorog az írás alatt azzal a pirossal meg ződdel aláhúzva, pedig nem is röhögséges amit írok.

A számítológépes csávó má sírt mikó meglátott nyócadszó annyira elérzékenyűtt. Aszonta én vagyok a legjobb ügyefogyottfele vagy mi. Tuggyátok aki odahordja neki a pézit. Montam neki hogy nem tetszett a pofája a gépnek azé gondótam hogy formázni kéne, de akkó mindig bedöglött, nem indútt el. Gondolom mer nem bírta az új kinézetit elviselni. Mongyuk én nem láttam hogy megváltozott vóna. Mindegy marad olyan ronda amilyen.

Meg egyszer motinort vagy mit kellett venni mer a jútúbon aszonta egy fazon a képembe, hogy lefejellek köcsög én meg gyorsabb vótam nála oszt megfejeltem. Egybő eltűnt a csávó olyat, nyomtam néki a ronda pofájába! Mosmá azé kezd menni az inglis, meg az intelnet. Köll neki menni mer itten ahol mostan csajozok csak azzal bódogulok.

Monták hogy fészbúkojjá má mer mindenki ottan van aki számít. Hát féni azt féttem nagyon, csak azt a búkolást nem tudom még. Próbáltam nyomni egy fiatal csajszinak a lájkot, hogy búkoljak neki, de azt írta, hogy: akadjá le rólam vén kecske! Inkább nem megyek oda mer mindig megbántanak oszt zabos leszek hirtelen. Akkó meg rúgdosok mint a Norisz csávó!

Azé írkálok a túrán kívű magamró is hogy ismerjetek meg oszt lássátok ki ez a csóka!

 

Szóval folytatom a túrát, mer az sokkal jobb mint ezek a gépes bonyolítványok! Szóval ottan hagytam abba, hogy nerm is vót ottan krimó a vőgybe ahol az internet hirdette, csak sokkal lejjebb.

Hát elég zabos vótam az elmaradt sör befolyólagossága elmaradásának okából kifolyólag! 

Az a zuhogás meg nem volt nagy truváj mán láttam olyat. Amúgy jó lett vóna csak oda mán ótóval is főmennek a toúristák oszt úgy nézett ki a környéke mint a Blaha tér Pesten, mer tele vót magyar rendszámú ótókkal meg körbe vót szarva. Tuggyátok ottan má olyan civilizációs tanútt embörök járnak, oszt azé.

Amúgy megfogadtam maj legközelebb megkeresem krimót amelyik azzal hirdeti magát hogy ottan van. Megfejelem a csávót, oszt ha lepihent a fődön relakszáni akkó kiiszom az összes sörét. Otthagytuk a körbeszart zuhogást, oszt följebb kőtöztünk a hegyre, mer gyött az este.

Jó táborhely akadt még forrás is vót meg csermely, amibe fürödni lehetett. Itten má tiszta vót minden mer a kútúrátt embörök nem gyünnek föl idáig!

Nem, is fáztam, mer fővettem a csajszi rózsaszín pulcsiját. Az amúgy nagyon ment a galamb lelkemnek a sztájljához meg a gatyámhoz amin elöl egy kéz vót oszt az vót ráírva inglisül hogy kapjá el.

Mongyuk a fürdő után nem sok kapkodnivaló maradt mer üdítő vót a víz. Tudjátok olyan 3 centli meleg …. Mondjuk, hogy így belegondulok lehet, hogy csak a fele, mer amikó elmentem csövelni alig tanátam meg a végit. Ki kő irtani a bozótost körötte, mer nem tanálom a kis vékonyat közötte! 

Reggel meg ez az őrűtt haverom kitanáta, hogy másszunk vissza oda ahonnan tegnap legyöttünk. Nem ám csak, úgy úton hanem valami köveken főfele. No, gondútam há minek néző te engem édesecsém, nem vagyok én zerge! Meg kenguru se hogy ugrájjak ottan főfelé. Amúgy meg mán jártam ott.

Inkább felmék a vőgyön mer föntrő régen marhára csíptam a kinézetit neki. Két csajszi is arra akart menni. Akkó mondok elkísérem őket, mer még összeakadnak valami medvével oszt ők nem olyan erőssek fejbe hogy lenyomják mint a bélyeget. Meg aztán el is tévednének. Így meg két facér csajszival még összejöhet nekem is valami, etyepetye vagy csak az egyikkel oszt a másik meg nyomná a vidit róla. Otthon aztán eladnám a Kovinak jó pézé! Hát aszittem szép lesz főfelé, de nem vót az! A dákok pont ottan vágták ki az erdőt dákónak, oszt kopasz vót a hegyoldal, mint a csajszik háta. Nem gyött össze semmi zaftos cupák se nekem, mer igyekezni köllött, hogy odaérjünk, a találkozóra. Így kétször hosszabb vót az utunk. Azé félúton megfeküdtünk a patakba mivel hogy igen melegített a hegy, pedig nem is sütött a nap. Biztos vulkanotikus azé, de nem tudom mé csak főfelé melegít.

Má majnem fönt vótunk mikó belepett a felhő. No mondom itten valami csávó megütne nem tudnám merre adjam vissza. Azé mire a többi zergéket elértük má jó vót az idő megint. No, mondom a csajsziknak hogy kössék fő a gatyát mer most gyün a meredek. Oda mán a zerge is csak fogaskerekűvel jár föl, ha borókát akar.

Jó vót a húszkilóssal főfelé, de meg se izzadtam mer úgy fútt a szél maj levitt. Ódalba kapott fönn, hogy mondom magamnak: ha itten leesöl komám akkó ottan lent fogsz relakszáni míg kiásnak a régészek krisztus után ötezerbe!

Gyöttek fönt valami eszkimók szembe valami menedékböl vagy honnan. Amúgy magyarul beszétek csak úgy bevótak őtözve azé gondótam, hogy eszkimók. No oszt látom néznek lefele mint árva gyerök a dadája csecsére!

Mondom: mit akartok?

Le kéne menni, de nem tudjuk hol.

Há, mondom itten ahol mi felgyöttünk!

Ez nagyon meredek, itt nem merünk. Hogy tudnánk lemenni?

No, mondom még zsák nélkül is nyamvadtak ezek hát segítek, okítom őket, mer jó cávó vagyok:

Hát híjjatok helikopátert oszt azzal, vagy rendejjetek pizzát oszt fűzzétek meg a futárt, hogy vigyen le visszafele menet!

(Mongyuk ottan az okostelcsijük tök hülye vót, mer tér az akadt bőven, de erő mán egy szál se.)

No jó van - mondom nekik – láttyátok ottan lementek a másik hegy ódalába oszt a fenyvesbe má lájtos a lejtő.

Hát szerencséjük vót hogy egy ilyen áldott jó emberrel akadtak össze, és ilyen szépen útbaigazította őket!

Mondjuk azt má elfeledtem mondani, hogy arra meg a fenyves a gatyát is leszedi róluk, merthogy olyan bozontos mint a cigányasszony ágyéka. Szóval mostanra má lássátok hogy én jó szándékú ürge vagyok csak feledékeny kicsileg.

A feledékenységem is jó tett vót, mer túl vótak őtözve, oszt még hőgutát kaptak vóna a sok göncbe!

 

Amúgy mán látom hogy itten csak jó arcok vannak, mer hozzája szóttak a blognak. Meg nézték a profitomat is vagy mit. Csak egy csóka vót barátságtalan mer éppen Sepultrát meg Kannibál Corpsét halgattam oszt egyből odaírta nekem hogy: moderator. Szóval nem is vót annyira barátságtalan ürge csak nem csípja hevimetált. Mondjuk, nem tudom honnan tudta, hogy aztat hallgatok. Biztos nagy penahajder a csávó, de azé tanútt, bár lehet, hogy mégse mer nem köszönt.

Látta biztos rajtam a műveltségöt oszt tutta hogy visszaveszek a tempóbul mer értök zenéül. Szóval kicseréttem a cédét egy lassabbra hogy ne báncsa a fülit. A Joplin csajszi nyomta oszt nagyon bejött nekem főleg mikó azon az édes kis rekedt hangján nyögdécsel ottan hogy aszongya: mék láv meg komón. No, arra mán ki lehet merevíteni a sátrat oszt komón befelé mékölni benne a lávot. A mútkó kaptam egy csókátó monda, halljá má valami klasszikusat is.

 

No, túrázzunk mán mer felértünk közbe a tetejére a hegynek. Szerencsénk vót mer éppen jó vót az idő mikó felértünk oszt nyomkodtuk a gépeket rendesen.

Vót ottan egy nagy torony meg egy csomó kakas két tyúkkal és egy kutya is oszt a csajszik mingyá kitanálták hogy megfűzik a tornyos palit tudjátok amék a jeleket adja onnan a hajóknak vagy ilyesmi.

Szóval hogy csinájjon nekünk teját. Belevaló vót a pali, mer egyből csinát. Még eredeti cse boróka páleszt is tett az enyimbe. Aszonta hogy afinátéja, de tamponbú vót főzve.

Mondjuk hecsedli az vót benne rendes, meg zahart is adott hozzá ami cukornak látszott amúgy.

Ettek is ottan a többiek mer a ház megett. nem fútt a szél. Dumcsizni azt nem sokat sikerült vele mer nem nyomta magyarul a vakert, a haver meg aki jó tolta a dákot az a borókásba bújkált csak a végin gyött elő mikó kiáltottam neki hogy húzzunk má le.

Megindútunk lefele, de olyan köves meg lejtős vót az út hogy többet koriztam mint kölökkoromba. Azé hamar leértünk a vőgybe, oszt ledobtuk a dög zsákokat a patakná. Vertünk sátrat ottan meg fürödtünk a patakba is. Frankó leveseket főztünk porokbul oszt utána elittuk a maradék bort is. Jó vót ottan aludni mer meleg vót éjjel. Csak má reggel fogott neki az eső oszt verte a sátrat mint az Ali csávó a Frézer fejit. No mondom akkó kimék mer mán régen vert meg az eső oszt köll az edzés. Hát a többiek úgy be vótak gubózva mint a hernyó. Mondom mi lesz má, hát aszongya a haver várunk míg eláll oszt utána indulunk. De csak lájtosan mer a gátná letáborozunk oszt pihenünk.

Szóval van ottan egy tó oszt a végin akkora gátat nyomtak hogy még a Besenyei Pétör is elszédűne tölle ha lenéz. Esőkabátba nyomultunk odáig, de meg vót beszélve ott fönt a Viktorral, vagy kivel, mer mire odaértünk kisütött a nap. Gyorsan letáboroztunk csak mán nagyon szárazak vótunk oszt pia után köllött nézni. Mondok lemék a faluba söré, de vissza má nem mászok mer ha beszívok akkó ottan maradok egy kis könnyű esti sértésre a krimópatriótákkal. Meg azt meredek is visszafele. Úgyhogy inkább az Eddie nevű formaegyes csávó druszájával (tuggyátok amék a Ferrárinak herétte szét a motorját) meg az egyik csajszival elmentünk sétáni. A többi csajszi meg szanaszét henyétt a sátrak körül.

A haver azé megódotta a piát! Valami őrkinézetű pásztort tanált oszt hozatott kocsival egy fél hordó sört. Gyútottunk tüzet oszt alkóba sütögettük magunkat meg a szalonnákat.

 

Amúgy má van két barátom is itten. Az egyik olyan magamfajta lehet. A másik, meg aki hozzászótt az előző boghoz. No, ahogy elnézem a képit az a csávó má Árpád apánk felderítőivel túrázott ide, de elfeledtek szóni neki hogy hont foglaltunk meg letelepedtünk, oszt azóta is itten túrázik. Szóval biztos jó csávó. Ezek egyből látták, hogy faszagyerek vagyok meg okos is azé jelöltek.

Modjuk a profitomba azé írtam átalános iskolát mer tizenhat éves koromra má elvégeztem az elsőosztályt és csak azé hagytam abba mer nem vót az osztályba nekem való csajszi, úgy meg má unalmas, ha nincs kit berántani az őtözőszekrénybe. (Mé engednek ilyen iskolaéretlen csajokat elsőbe?) Mán akkó is kitűntem a többiek közűl az látszik az osztályképen is.

Ja, meg egykét kikapós menyecske is hozzászótt a bloghoz aztat meg nem kommentárolnám, csak a sexplázán.

A Willy nevű csávót azt jelőném, de nem tudom, pedig jó lenne megfejelni oszt még tanúhatnék is tölle valamit.

 

Maj még folytatom a bogot, mer két nap múva érünk csak a kocsikhó oszt még alig áztunk el!

Címkék: Túra





Bejegyzések 1 - 4-ig. Összes bejegyzésed: 4

Willy
2013/06/04 21:24:56

"Talpunk alatt ég a parázs,
legjobb műsor a Garázs!"
Yeeeeeeeeeah

Imádtam a Ferót heti egy óra tiszta irodalom. Pont mint itt!



Anyoca
2013/06/02 10:52:54



lefejellek
2013/06/02 06:32:50


tura írta:


"Amúgy
má van két barátom is itten. Az egyik olyan magamfajta lehet. A másik,
meg aki hozzászótt az előző boghoz. No, ahogy elnézem a képit az a csávó
má Árpád apánk felderítőivel túrázott ide" ... s túrázni fog ezen tájakon élete végeztéig, mert ezen tájak jelentik neki a szülőhazát,... azaz Erdély a szülőhazám, (amivel Svájc se veheti fel a versenyt), ahova egyre többen jösztök felfedezni ... Na mit???? ... azt, hogy itt van Igazi vadon, Igazi természet, Igazi patak, Igazi ...



Így gondulom én is csak nem tudtam ilyen szépőn leírni. A svájcerokhó menjen a fene mer mindené pézt kérnek oszt nem is olyan érintetlen.



tura
2013/06/01 19:57:17

"Amúgy
má van két barátom is itten. Az egyik olyan magamfajta lehet. A másik,
meg aki hozzászótt az előző boghoz. No, ahogy elnézem a képit az a csávó
má Árpád apánk felderítőivel túrázott ide" ... s túrázni fog ezen tájakon élete végeztéig, mert ezen tájak jelentik neki a szülőhazát,... azaz Erdély a szülőhazám, (amivel Svájc se veheti fel a versenyt), ahova egyre többen jösztök felfedezni ... Na mit???? ... azt, hogy itt van Igazi vadon, Igazi természet, Igazi patak, Igazi ...




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.