Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 


Normafa-csendélet 2014.12.14.
2014/12/14 21:24:04 Küldte: mihalyzsolt

Sziasztok!


Úgy alakult az én hibámból, hogy lemaradtam egy kiscsoportos kirándulásról, ami a Normafától indult.

Az a helyzet várt, hogy az erdei utak teljesen le voltak zárva. Nekivágtam a KFKI felé vezető aszfalt úton lefelé, ahol a kidőlt fák a kerítéseket is letarolták néhány helyen. Utam elhaladt a Csillagászati Kutató Intézet előtt, ahol megtudtam a kiírásból, hogy be lehet menni a parkjába és néhány épületbe is. A Gyermekvasút nem jár az elhárítások végéig.Szomorú látvány tárul a kirándulók elé a félbetört fák, tőből leszakadt ágak erdejében.

A buszvégállomásnál letértem a Frank-hegyi túristaház irányába. Zárva volt, amin nem csodálkoztam. Errefelé nem volt lezárva az erdeiút, itt a károk is enyhébbek voltak. Átsétáltam a Tűzkő-hegyre, megnéztem az új tanösvényt, örömmel láttam, hogy a tájékoztatótáblák épek voltak, sok információt találtam rajtuk, kedves kis hidakon lehetett átkelni menet közben.

Innen lesétáltam a 240-es buszhoz, közben megkávéztam a benzinkútnál.

Végülis egy kellemeset sétáltam, időnként napsütésben, ködben.

Sajnálom, hogy szétzilálta az időjárás az erdőt, de bízom benne, hogy idővel szépen kiheveri, és megújul.

Zsolt

Címkék: Vihar Károk Erdő Lezárva Veszélyes Túrázás

*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.