Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Mátra és a Závoz-völgy na meg a bérc és a behavazott Kékestető
2015/02/25 14:52:08 Küldte: domi

Mátra és a Závoz-völgy na meg a bérc és a behavazott Kékestető


Található egy hegység hazánkban, ami kiemelkedik a többi közül. Na persze nem csupán magasságában, hanem valahogy minden magyar ember vágyik legalább egyszer a csúcskövét megpillantani élete során.


Túránkat ezúttal a Mátra déli oldalán 97 km-re Budapesttől kezdjük. Az Árpád-kori település, Domoszló az indulási pontunk. A település egyik dombtetején messziről látszik a római katolikus templom, amit érint a Mária zarándokút.


Északi irányban, mielőtt elhagynánk a települést,  egy régi tekerős kút áll az ösvény mellett. A fák árnyékában kezdődik -vagy ha a másik irányból nézem- végződik a Závoz-völgy. A mi esetünkben kezdődik, de nem csupán a völgy, hanem a túra nehezebb szakaszai is.




A turistaút a meseszép völgy alján, a patak mentén vezet, amit többször is keresztez. 







Felfelé haladva kissé szurdokszerűvé válik a völgy, a patak felszínét vastag jég borítja, amit csupán a zubogók vad csobogói törnek meg.

Ha bővebben szeretnél olvasni a túráról, valamint a fotóalbum és a túráról készült film ia érdekel kattints az alábbi linkre:

Címkék: Túrakaland Domi Kalandorok Mátra Závoz-völgy Domoszló





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.