Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Nőnap - akkor társkeresés!
2015/03/04 20:50:22 Küldte: triatlonos

Amikor regisztráltam - néhány évvel ezelőtt - akkor gyorsan rájöttem, hogy a Túratárs végeredményben 90 %-ig társkereső. Természetesen a közös érdeklődés előnyeit felhasználva, már szinte fél siker. Magam is sokáig tévelyegtem ennek a kényes témának az útvesztőiben - több- kevesebb sikerrel.

Később az is világossá vált számomra, hogy a szervezett túrák sikere elsősorban a túravezetőn múlik. Nagyszerű túravezetőket ismertem meg, akik értik a "szakmájukat". Van közöttük nő és férfi, fiatal és korosabb, alacsony - még annyi sincs, amit magáról állít, de nagyon "penge" - és magas is. Talán még a szemük szine alapján lehetne Őket csoportosítani, de felesleges, mert mind kiválóak. Olyan is akad közülük, aki fizikai képességek alapján javasolja a résztvevőknek a túrát. Eddig még olyannal nem találkoztam, aki életkor szerint limitál. Világos, hogy Ő a legjobb, mert ehhez már olyan szellemi magasság szükségeltetik, ami keveseknek adatik meg. De mivel a Túratárs szédületes tempóban fejlődik, már ilyen is van! De ez mind semmi, még a társkeresésben is profi! Olyan útvonalat választ, ahol az "összeboronáltak" egymás melett tudnak haladni, sőt az előre kiosztott kérdések alapján még beszélgethetnek is. Egy kicsit azért szomorú vagyok, mert 20-45 év közötti sávban gondolkodik - reklám szempontok szerint ez a célcsoportja - én pedig ebből már kicsúsztam. De a túratársas ismerőseit átnézve - zömmel csinos fiatal lányok - találtam 46 éveset is! Kérdésem prózai: "Mikor lössz selejtözés?" A mi vegyes csapatunk szívesen fogadja, sőt még tehenet is tudunk fejni.


Címkék: Csak





Bejegyzések 1 - 10-ig. Összes bejegyzésed: 11


Oldal:  1 | 2 | Következő >  Utolsó >>

etikus
2016/02/06 17:55:43

Én teljesen " szűz " vagyok még..nemrég jelentkeztem be,de eddig azt hittem ,hogy itt túrázni lehet....Gejzával ,igy láthatatlanul is egyetértek !



tura
2015/03/09 22:49:48

Sosem állítok felnőtteknek korhatárt. Sok olyan túratársam volt, aki "egyszer volt háromszor":

1.először, 2.utoljára, 3.soha többé, s ez így van rendjén: minden túrázó találja meg a hozzá illő túravezetőt, túratársakat, de a kitéteket, a korlátokat, a megkötéseket nem én teszem. Bárkinek/mindenkinek joga van eldönteni, felmérni egy bizonyos túrán az alkalmazkodási képességét, az elfogadhatóságát, a saját képességét, a saját határait. Ha egy közösségi oldalon túrát írok ki, akkor meg kell adni a lehetőséget erre a próbára bárkinek/mindenkinek



Gejza
2015/03/09 21:41:04

A túratárs oldalnak sok előnye mellett van hátránya  is. Én is belefutottam  már olyanba, amikor hiába írtam a túratervbe hány kilométer, mennyi szint, s hogy az útvonal nagyobb része út és jelzés nélkül, mind ezt többen nem  olvasták el!

Volt, aki úgy gondolta: Ezzel a pasival már túráztam, ott jól  éreztem magam, most is  megyek! Mások csak azt kérdezik: Kik jelentkeztek már? Mert ők a társaság miatt jönnének. Olyanok is akadtak, akik talán úgy gondolkotak: nagyjából egykorúak  vagyunk, tehát én sem fogok rohanni. Nem is rohantam, de adott volt a menetrend, a táv, a szint, a látnivalók. Mind ez pedig meghatározott egy  menetsebességet...  Ők pedig meg akarták halni  magukat, de nem sikerült. És ez nem volt jó nekik sem, és nekünk sem. 

Velem eljöhetnek  járó képes kortól, járó képes korig. De velem sem jöhet el bár ki, bárhová! A többség ez megérti.





mskorpio
2015/03/09 12:11:33

T. triatlonos!

Személyes levelet küldtem.


mskorpio/Pali



triatlonos
2015/03/09 09:49:27

T. mskorpio! Természetesen bizonyos fizikai jellegű korlátozást elfogadok, és helyesnek tartok, mert kellemetlen, ha 1-2 lassú személy miatt a terv borul. Voltam "Ch" -most már nevezzük így -túráján is, ahol zömmel fiatalok voltak, semmi gond nem volt, sokszor mentünk nehezen járható meredek jelzetlen utakon is. Az tény, hogy egész idő alatt a beszélgetés fővonala az Ő kacskaringós életútjáról szólt, de sok biológiai ismerettel gyarapodtam. Szerintem jó túravezető.



mskorpio
2015/03/09 08:43:14

T. triatlonos!

Teljesen egyetértek Veled, bár abban tévedsz, hogy nem volt még olyan kiírás ahol "korlátozták" a jelentkezéseket. A  T. tura által is említett Ch... ra gondolok. Azon csodálkoztam viszont, hogy az általa "kizárt" csoportból senki sem háborodott fel / még egy csendes nemtetszésig sem/ magam is beleértve. Azt csak halkan jegyzem meg: kedves ismerősöm I...bácsi 70 év felett még úgy vezette a túráiit, hogy alig lehetett utolérni.



triatlonos
2015/03/08 19:33:37

Bár nem vagyok egy liberális alkat, de elfogadom a "másságot", mert kedvenc tanáromat juttatja eszembe, aki gyakran mondogatta:"Minden ember egyforma, egyik ilyen, a másik olyan". Mi ilyenek vagyunk, Ő olyan. Csupán finoman érzékeltettem az arra rendszeresített fórumban az észrevételemet, mire törölt, sőt semmilyen kontakt lehetőségem sincs vele, de nem is akarok! Ennyi tapasztalattal tudom, hogy a stílus maga az ember, és ezért egy túrakiírásból következtetek az emberre. Másik mondás szerint: "Amig lósz@r van, veréb is akad". A hétvégi túráimon ezek a "verebek" kérdezés nélkül kezdtek csiripelni - meglepő dolgokat.

T. tura! Ezzel a társkereséssel semmi gondom, sőt jó alkalomnak tekintem az ismerkedésre, de nézd meg a túratársak adatait, és aki nem házas vagy kapcsolatban levő, az keres, még akkor is ha "lányos zavarában" nem vallja be. Viszont azokat, akiknek az adatai nem publikusak, úgy tekintem, mint a "nudista strandon nagykabátban kukkolót", aki adott pillanatban széttárja a kabátot, és mutat valamit a szexualitásából. Főhősünk is ilyen! Ritkán szoktam találkozni ilyen túratárssal, és úgy átnézek rajta, mintha ott se lenne.



tura
2015/03/07 16:40:28
Nem értek egyet azzal, "hogy a Túratárs végeredményben 90%-ig társkereső" ... megeshet, hogy 10-20%-ban az is ...
A társkereső túrát kiíró túloz, de megbocsájható, mert saját korosztályában gondolkodik. , ennyire képes
Inkább elgondolkoztat a "Cha......" esete, aki csakis a nála 20 évvel fiatalabb korosztályt célozza meg ... Jajj , hogy nem bírja a fiatalok ütemét? , de Ő a FŐ-nők (felett) ... ez is egy szempont

A kizárás az illető túravezető "szürke állományára" utal! Jó ezt tudni

Őszinte résztvétem nekik!


begi
2015/03/07 11:53:02

Szia!

Nem rég  volt egy budapesti ismerkedős séta...Reklamáltam is, hogy miért szab a szervező korlátokat.(persze szíve joga) Azt válaszolta, mert a 45 év és 50 év feletti korosztály már nem célcsoport....Állítólag végzett egy felmérést is.Ki mondhatja meg, hogy én ne ismerkedjek 45 vagy  50 feletti/ alatti emberekkel???

Szerintem a kor annyira viszonylagos.

Szóva kicsit morogtam magamban, de többet nem érdemel a dolog.Azért érdekelne, hányan mentek el arra a sétára.Írjon, aki igen.

Persze nem akarom leszólni a szervezőt, csak nem értem ezt a fajta hímsovinizmust.



Gejza
2015/03/06 21:18:46

Tudod Jóska, aki korlátokat emel, valójában saját lehetőségeit minősíti.

Ő még nem tudja, hogy vannak 60 feletti fiatalok, és negyven alatti kiégett öregek...




Oldal:  1 | 2 | Következő >  Utolsó >>


*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.