Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

DÉL-DUNÁNTÚLI PIROS TÚRA Regionális jelvényszerző túramozgalom
2009/10/21 15:02:56 Küldte: hev53

DÉL-DUNÁNTÚLI PIROS TÚRA



 Somogy, Tolna, Baranya  megyén áthaladó, Siófok és Szekszárd között vezető hosszú távú, regionális túramozgalom.
Hossza 319 km.  Jelzése:

Ennek a szép , és megyémet - Somogyot - is átszelő túramozgalomnak a teljesítését 2006. 04.01.-én kezdtem meg. A  túrák szakaszolását elsődlegesen a közlekedési lehetőségek alapján határoztam meg , de mindig szem előtt tartottam, hogy legyen időm nézelődni, fotózni és ne kelljen megszakadni a túrán. A befejező túrám a K-i végponton, Szekszárdon volt 2009.09.22.-én.

Az alábbiakban  Siófoktól - Szekszárd irányába rendezve szeretném bemutatni, hogy milyennek is láttam ezt a három megyét érintő útvonalat, a bejárások dátuma igy nem folyamatos, de mindenhol feltüntettem a bejárás időpontját is. Somogy területén több olyan szakasz is van amit többször is végigjártam , első helyen mindig az első bejárást találjátok. A túramozgalmat 20 túranap alatt teljesítettem,  a túra során 4 szakaszon egyedül mentem , volt amikor teljesítménytúra során több százan is társaim voltak de az út nagy többségét egyesületi túra keretén belül kisebb nagyobb csapatban jártam be, de sok esetben ketten mentünk, kétségtelenűl ezek voltak a legszebb túraszakaszok. Ez általában a fotókból és a leírásokból kiderül. Két olyan túraszakasz volt ahol a hívatalos útvonalról eltértem , az egyik Gyűrűfű térsége, ahol az eredeti DDP nyomvonalon mentem, jelenleg már nem érinti az ökofalut az útvonal, a másik szakasz pedig Mecseknádasd előtti szakasz. Ezeken a részeken egyesületi túrán voltam és a többség kedvéért látványosabb útvonalon mentünk de a pecsételőhelyet mindenhol érintettük. Egy túranapról nem írtam szöveges beszámolót, Töröcske és Bőszénfa között, ezt is újra végigjárom majd, hiszen közel van, és pótolni fogom.  Kapoly és Zala között útvonal változás van én mindkét változatot bejártam, a távolság az új verzióra vonatkozik. A teljesítménytúrák közben bejárt  viszonylag rövid távok csak a DDP szakaszra vonatkozó adatot tartalmazzák! 
A teljesítésem száma: 35.

A túraútvonal menetiránya nem minden esetben volt azonos azzal ami a megnevezésben szerepel, ezeket a szakaszokat itt így jelöltem meg: <---.
A túraszakaszoknál feltüntetett táv és szint adatokhttp://www.turistautak.hu/ adatai!  Az esetenkénti rágyaloglások miatt az adott túraszakasz csak hosszabb gyaloglással teljesíthető, ezt a logisztikánál figyelembe kell venni, az itt található adat tisztán a DDP rész!  
A  résztávokat összesítve a túra útvonala jelenleg kb.: 326 km  természetesen ebben is  lehet néhány km eltérés de nem túl sok. Szint fel/le: 6611/6504  m

Részletes beszámolókat és több száz képet itt találsz. 

http://zselic.atw.hu/ddp/azenddpm.html

 


 
 

Címkék: DDP Túramozgalom Somogy Tolna Baranya





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.