Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Santa Cruz Trek-Peru
2010/09/13 18:24:04 Küldte: utazom

Van néhány olyan hely a világon, amit mindenképp  látni kell egyszer és minden megszállott túrázó álmai között szerepel. Ide eljutni, nem is egy kaland, vagy teljesítmény, inkább zarándoklat a Természet szépségének egyik különösen gyönyőrű kegyhelyéhez. Maria és Attila Peru legcsodásabb túraútján átélt élményeiket osztják meg, a már már pofátlanság határát súrólóan szép képekkel illuszrálva.

Pazar  látvány. A Cordillera Blanca hegyláncain keresztül húzódó Santa Cruz túraút garantáltan ebben részesít mindenkit, aki felkapaszkodik a 4750 métér magasra nyúlt Punta Union hágóra, hogy ott először levegő, majd fényképezőgép után kapkodjon. A Paria, a Taulliraju, a Caraz és többi vakítóan fehér hegyek csúcsainál tökeletesebb hátteret nehéz elkepzélni az utazási prospektusok ajánlóiba és ki-ki könnyűszerrel válogathat kedvére a szimmetrikus és absztrakt formák között, mi kerüljön az emlékkönyvbe. Onnan fentről konstatáljuk, a természet szép munkát végzett, beletett mindent, ami miatt érdemes a túrabakancsot felhúzni: lagunákat, patakokat, hegyeket, völgyeket. Nem véletlen, hogy a hollywoodi álomgyár, a Paramount Pictures is innen választott magának szimbólumot, amikor az Artesonraju-ra esett a választasa. A környéken nincs hiány hatezer méter magasságot meghaladó hegycsúcsokban, szám szerint huszonkilenc van ilyenből az Andok ezen részén.

A Santa Cruz trek Peru legnépszerűbb bakancsos útvonalanak egyike. Nem vezet túlságosan magasan és nem is emberpróbálóan nehéz. Néhány nap alatt különösebb nehézség nélkül teljesíthető. Számos táborhely közül lehet válogatni, de mindenkinek nomád körülmenyekkel szükseges számolnia, kiépített szálláslehetőség az nincsen. Hálistennek, ha szabad erről véleményt formálnunk.

Címkék: Peru Coldierra Blanca Dél Amerika





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.