Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Tanyázás a Bakonyban! Október 16-17.
2010/10/28 15:27:16 Küldte: domi

Zirc, vasútállomás, október 16. 11:00 A vonat indulásáig még másfél óra. Beülünk az állomás büféjébe egy kafféra, a csapos sürög forog, alig győzi kiszolgálni a betévedt csapatot. Hangos kacajjal, nagy nevetésekkel telik meg a büfé. Megvesszük a jegyeket ami egy megállóra jogosít használni a vasúti szerelvényt. 
Pár perccel indulás előtt szétporciózzuk a vacsora alapanyagait, kimegyünk a peronra, felszállunk az érkező szerelvényre. Az állomásfőnök elindítja vonatot ami 15 perc zakatolás után megérkezik az első állomásra. Porva Csesznek, mi itt leszálunk. Amint a vonat továbbhalad meglátjuk a szállásul szolgáló régi épületet. A hangulata egyből megfog mindenkit! Hűűű... tök jó! De jó! Kíváncsian indulunk lepakolni. A szállás fénykorában a bakter és családja lakóhelyéül szolgált. A nagyfőnökök pletyka szerint, csinos hölgyek társaságában itt töltötték munkás hétvégéiket. De lépjünk tovább. Fogadj örökbe egy állomást pályázat keretében üzemelteti jelenleg szabadidejében a tulajdonos. Lehetőségeihez képest felújította, csinosítja működteti a büfét, amiben mindent lehet kapni ami egy turistának szüksége lehet. Mi persze előállunk pár hajmeresztő ötlettel, ezek nem nagy fejtörést a kiszolgáló személyzetnek. 
Lepakolás után nekiindulunk az erdőnek. Az állomás mögött át a Cuha patakon egy fahídon haladunk át, majd a patak mellett felfelé haladunk a piros jelzésen. Széles erdei út, patak a csörgedez a jobb oldalunkon a másikon hegyoldal magasodik. 
Ezer méter után élesen jobbra kanyarodik az út. Tölgyfák között haladunk, meredeken felfelé. Kicsit szét is szakad a csapat. Legelöl Frey Peti vezeti az élbolyt, én a végén szedem össze a leszakadókat. Szerencsére nem tart sokáig a kaptató, talán három szintvonalat emelkedünk. Ember magasságú susnyáson keskeny ösvény vezet keresztül. Az egyik szakaszon egy víz átfolyás bokáig érő sártengerré változtatta az utat. Páran megpróbálják kikerülni, ők balra belemennek a szúrós bozótosba. Bózótvágó nélkül küzdenek a csipkebogyó bokrok ágaival, tüskéivel. Végül így vagy úgy de megint teljes a csapat. A következő szakaszon árokban vezet utunk, két oldalt a fák gyökerei gyűrűznek, fejünk felett egy két kidőlt fa. Talán 150 métert gyalogolunk az árokban, majd aszfaltos út következik. 
Innen már látni a Cseszneki várat, mai utunk célpontját. A kövesút.... 

folytatás: http://turakaland.blogspot.com/2010/10/zirc-vasutallomas-oktober-16.html

Címkék: Túra Kirándulás Bakony Domi





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

barnusmama
2010/10/31 20:37:53

Hasonló élményeim voltam október 16-tól 22-ig, csak én Bakonybél körül tapostam az ösvényeket, bozótost. Gyönyörű volt.  barnusmama




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.