Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


Összes Megtekintés: 9232 - Összes Válasz: 1

Bejegyezte: bopeti 2013/06/16 11:51:48


Sziasztok. Baráti körben augusztus közepén megyek Erdélybe túrázni, viszont arra gondoltam, hogy addig bedobom a közösbe a teljes túra-tervet KML formátumban, hátha valaki(k)nek megtetszik, elmegy, és megosztja velem ( bopeti83@gmail.com ), velünk a tapasztalatait. A KML mindent tartalmaz!

Amit a túráról nagyvonalakban tudni kell: sátras túra (mert az az igazi), 1 éjszaka kiutazás, 3 nap gyalogtúra, 1 nap „buszos túra”, 1 éjszaka visszautazás.

Főbb állomások: busszal ki (Népligetből, vagy Debrecen), Balánbánya – Egyes-kő, Nagyhagymás, Gyilkos-tó, Kis-Cohard, Békás-szoros, busszal át Parajdra, sóbánya, busszal át Szováta, Medve-tó, majd busszal vissza Magyarország. A túra 99%-a persze gyalog történik, 2 éjszaka sátrazás hegy-gerincen, utolsó éjszaka kemping a Gyilkos-tónál. Napi 11-14 km, 1300-1800 méterek között.

A KML-fájlhoz Google Earth kell. Megnyitod, és az tartalmaz mindent (infók a számozott helyjelzőkben). A busz-foglalás telefonszáma, hol, mikor, mettől, meddig, hol kell felszállni, Street View, pontos túraútvonalak (GPX-be át, és mehet a kütyüre), látnivalókhoz, állomásokhoz helyjelzők (klikk a számozott helyjelzőkre), beleágyazva képek, youtube, Street View, hogy mire is számíts ott. Sok munkám benne van a túra megtervezésében, én már alig várom, de gondoltam megosztom veletek. Remélem lesz olyan, aki kedvet kap hozzá, és végig is járja a saját kis csapatával. És persze megosztja velünk, és velem (ide: bopeti83@gmail.com)

Innen töltheted le a KML-t:

https://mega.co.nz/#!uQgCxADI!YXALVj6PyUFAI3qPaHWDBlF9vU9km3AoYHdGHCcmoWM




Bejegyezte: Flinter - 2014/07/08 15:14:45


Hello,

hát biza' az a kmz már nem eléhető...

Üv,

FL





--------------------------------------------------------------
FejLéc
A lap tetejére
2024/03/29



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.