Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Következő >  Utolsó >>
Összes Megtekintés: 75993 - Összes Válasz: 47




Bejegyezte: cztamas - 2011/09/30 19:20:34


Helllóóó!

A családban mindneki használ Salomont, én egy széjjeltaposott extend low-ba dolgozok, ami már sokmindent kapott az élettől (2006-os), alapból se volt vízálló de hihetetlen kényelmes és tartós cipő. Szeretem.

Hugom egy Exit GTX-be túrázik, meg van vele elégedve kényelmes, nem töri a lábát, de idén vette szóval még majdhogynem új szaga van.

Faternak 2 is akad, egy discovery gtx baki, szereti nagyon kényelmes, vízálló bár nem túrázik vele sokat, ezért jó sokáig bírni fogja. Van még egy intersportba vásárolt GTX salomonja is (ez egyszerű cipő), a típusát nem tudom sajnos, de az keskeny a lábára (majd jól elcsenem tőle).

Anyunak egy gore-tex-es félmagas (MID) szintén valamilyen intersportos akcióban szerzett salomonja van, ő egyszerűen ennyit mondott. "Nagyon jó, de a merrell kényelmesebb." Egy merrell moabja van, azt nyúzza is terepen sokszor, ezek szerint nem olyan kényelmes mint az, de gond nem volt még vele, bár ez is csak 2 szezonos.

Sajnos erről a Campside-ról nem találtam semmit a neten, szóval nem tudom hogy néz ki miket tudhat még azon kívül hogy félmagas és gore-tex-es. Mondjuk ezek alapján rossz nem lehet.

A haza hegyeket ez elbírja simán, vastag zoknival, kamásnival akár télen is szerintem.

Ha felpróbálod és egyből úgy érzed hogy nah ez igen, az már félsiker szerintem. A gore-tex-be bízhatsz nyugodtan, a MID kialakítás miatt pedig a bokád is egy csöppet nagyobb biztonságban van.

Hazai hegyekbe a hasonló kialakítású cipők bőven elegek, pld.: LaSportiva, Garmont, Merrell hasonló kialakítású cipői és persze az általad írt Salomon is jónak tűnik. A Quechuát is dicsérik ár-érték arányban. Én az Olangokat is szeretem de azok kényelem terén elmaradnak a mezőnytől, strapabíróságuk viszont figyelemre méltó. A north-face csukákról nem hallottam sok jót teljesítménytúrás berkekben, pedig a márka kabátban majdhogynem verhetetlen.

A Hanwag, Meindl és egyéb csúcsszuper drága szerkezetek egy picit fölöslegesek a hazai emelkedőkhöz, ellenben örökre szólnak.

Mégegyszer mondom (írom) hogy ez igen szubjektív vélemény, ahogy a fórumok általában....

Szép estét, jó hétvégét Neked!


üdv.

czt.





--------------------------------------------------------------
"because where we are going there are no doors to pass through, we don't have to pay a cover and of course we never have to wear a tie" (Jorge Atramiz)
A lap tetejére




Bejegyezte: gabbi - 2011/10/26 14:19:03


Sziasztok! Beszállok én is egy kicsit a bakancs témába.

Én a napokban vettem egy Olang Gardena-t, full bőr, vibram talp, állítólag vízálló, de nem gore tex. Éles bevetés még nem volt, de jónak igérkezik, nagyon kényelmes.

Előtte egy Quechua-t gyepáltam vagy 6 évig, télen nyáron, utcán , túrán, vegyesen. Nekem nagyon bevállt, semmi gondom nem volt vele, de mostanra a talpa már teljesen elkopott. 

Még annyit az Olang-hoz, hogy Tatabányán van viszonteladó, (L-Sport) és nem elhanyagolható, hogy nagy méretekben is elérhető. (Szerénységem is 48-as lábbal büszkélkedhet...)

A lap tetejére




Bejegyezte: gabbi - 2011/11/19 13:41:42


Pár nap utcai "betörés" után megvolt az első éles bevetés. Igaz, csak kis bevetés volt, tizenpár km. , de az Olang egyenlőre jól vizsgázott. Kicsit fura, hogy magasabb a szára, de hamar megszokható. Jól fogja a bokát, a talpa kellően merev. Menet közben kényelmes, nem nyom nem dörzsöl sehol. A lábam nem fülledt bele, nem is fázott sehol.( -6 fok, decathlon forlaz 100 közepesen vastag zoknival)

Így elsőre jó vételnek tűnik, azért kíváncsi vagyok, hogyan teljesít majd egy komolyabb túrán.

A lap tetejére




Bejegyezte: cztamas - 2011/11/24 20:37:10


Kedves Túratársak!

Topicindító hozzászólásomban a felszereléseimről írtam apró kis véleményeket, azóta ezt sokan teszik, remélem minél többen követnek minket eztán is. Köszönöm, köszönjük az eddigi hozzászólásokat, kritikákat.

Azóta eltelt egy kis idő, és néhány cipellőmmel kapcsolatban változott a véleményem, úgy érzem ezt fontos megemlíteni Nektek is. Szóval nézzük azóta mi történt cipőfronton:


Teva TerraFi 2:
Hihetetlen mit kibír ez a szandál, a VOLT fesztiváltól a nyári földmérésig mindent. Folyamatosan a lábamon van nyáron (a teva foltom télen is látszik a lábfejemen) sok sok éves már. Mindenkinek kötelező, mostanában akciós. :)

Reebok futócipő:
A vasárnapi félmaraton után is biztosan álílthatom hogy nagyon jó vétel, mostanában futópadon nyüstölöm majdnem naponta, nyáron tóparti sétányon. Király.

Salomon Extend Low:
Ő az új munkáscipőm, a talpa slick, sokadik cipőfűző, de még mindig nem szakad, és ugyanolyan kényelmes mint újkorában.

Olang Cortina:
5 év folyamatos (siklóernyő+túra+földmérés+utcai) használat után csereérett lett februárban a szeretett bakancsom. Akciós áron egy teljesen ugyanolyat szereztem be, ami azóta is teszi a dolgát. A tulajdonságai nem változtak, az Olang cipők keménytalpúak, de a sziklákon ügyesebbek. Nem high-end technológia, de ár-érték arányban nagyon jó.

LaSportiva FC 3.0 Mid GTX XCR:
A jóöreg teljesítménytúra cipőm egy új kényelmes talpbetéttel éli mindennapjait már. Ezt csak túrázni használom azóta is. Kb. 1600 terepi sáros-poros km van benne, volt a Triglavon, ott volt a Kinizsin, Gerecsén és sok sok más teljesítménytúrán szolgált. Egy helyen kezd látszani az idő rajta, jövő szezon végére szerintem csereérett lesz, de azért még egy ezrest bele szeretnék rakni. Összességében elégedett vagyok vele, az első gore-texes cipőm, és azt kell mondjam a technológia működik.

Garmont Eclipse 3 GTX:
A mindenes utcai cipőm lassan egy éves lesz (Salomon pajtást váltotta). Nagyon drága és nagyon jó cipő, hihetetlen kényelmes, robosztus, de jól néz ki egy farmerral is. Sok-sok évig szeretném használni, eddig az egy év nem hagyott rajta nyomokat.

Merrel Phaser Pinnacle WP:
Téli utcaiként szolgál, de párszor felküldtem a schneebergre és a magas tátrába is kapott láncot-sziklát. Hát nem szereti. :( A bőr és a középtalp összeeresztésénél a ragasztás elkezdte elengedni a felső részt, cipészhez kell vinnem majd ragasztani. Nem tudom hogy egyedi-e vagy általános, de mindenképp megemlítendő hogy ha ezt használnám mondjuk az olang helyett dolgozni (az olang a harmadába(!) került) akkor meddig bírná a kiképzést. Remélem néhány pihentető téli utcai használatot még kibír.

Columbia Bugaboot:
Amiket leírtam még régen, azok most is fennállnak. Nagyon meleg és hihetetlenül kényelmes. DE! Faterom ilyet hord siklóernyőzni és télen utcára-munkára (fázóslábú) és 3 szezon alatt elnyűtt egyet. Darabjaira hullott a középtalp és a gumi közötti ragasztás, kb. kilógott a zokni. Akciósan vett egy újat (egyben az újabb típus) de szerintem nem fogja sokáig húzni ez sem; és miért? Mert az én bugaboot-om is kezd szétesni. Pedig tényleg csak 1.5-2 hónapot hordom egy évben, igaz elég kemény terepen. Voltam vele a Gyömbér csúcson, és a Zirbitzkogelen is (felcsatolható hágóvassal), és a Tanúhegyek 40-et tavaly ebbe csináltam. Már most látszik hogy ugyanott, ahol apámnak, ott fog az idei tél végére szétesni az alig használt és nagyon drága columbia bakancsom.
Szumma: Hanwagra gyűjtök.

Remélem, Ti túratársaim okultak a tapasztalataimból.
Szép estét, jó éjszakát és jó túrázást a hétvégére Nektek!





--------------------------------------------------------------
"because where we are going there are no doors to pass through, we don't have to pay a cover and of course we never have to wear a tie" (Jorge Atramiz)
A lap tetejére




Bejegyezte: bgas - 2011/12/08 17:01:45


A Scarponi márkát ismeri valaki?Tatán a gyártónál 19000ft, vibram talpas,tex béléses túrabakancs.A facebookon vannak képeik,elég maszívnak tűnik a bakancsuk.

A lap tetejére




Bejegyezte: Tatanka88 - 2011/12/17 11:37:49


Sziasztok!
Sürgősen vennem kéne egy bakancsot, kb. 40 k-t szánok rá és a következő feltételeknek tegyen eleget:
-Membrános és egybenyelves (tudom, sokan parasztvakításnak tartják, én egy Decathlonos csodában gyalogoltam egy patakban átázás nélkül, ennél több nedvességgel szerintem nem fogok találkozni, úgy hogy nekem kell az a membrán)
-Kényelmes, főleg a Honvédségi surranóhoz képest(bár mondjuk ahhoz képest minden kényelmesebb :D). Mivel a súly is ide tartozik, ebben is adjatok tanácsot, idáig mindenki másra esküdött nekem, szóval nem tudom, hogy szintetikus vagy bőr legyen.
-Egyszínű sötét. Főleg airsoftozáshoz használnám az őszi-téli-kora tavaszi lombtalan időszakban, fekete vagy sötét barna kéne MINDEN élénk színű cicomától mentesen (na jó a fűző elüthet), mert passzolnia kell az egyenruhához.
-Nyáron egy másik, szellősebb bakancsot viselnék, de az ősz-tavasz miatt most is inkább csak közepesen meleget keresek,  valami olyasmit, amiben max. két zoknival ki lehet bírni a telet, ne legyen túlszigetelve.
-Nem értek a talpak anyagához, csak annyit tudok, hogy a nedves szikla egy gyenge pontja szinte mindegyiknek, márpedig én sajna gyakran találkozom ilyesmivel, illetve az airsoftozás miatt nedves, nyirkos betonnal, és sikerült már nem egyszer csúnyán megcsúsznom, tehát hogy ha erre van valamilyen megoldás, osszátok meg velem! (nem akarok hágóvasat hordani! :D )
Előre is köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! :)





--------------------------------------------------------------
Si vis pacem, para bellum!
A lap tetejére




Bejegyezte: sankesz - 2012/01/18 11:51:40


Kocatúrázóként pár éve gyűjtögetem a cuccaimat. Igyekszem olyan felszerelést összeszedni , ami nem professzionális , de egy hétre simán el lehet húzni vele Erdélybe (itt nem Kolozsvár belvárosára gondolok:)) és az árától sem érzel azonnal szívtájékon szorító érzést.

Bakancsból nekem nagyon bevált a KEFAS Yupanqui, ami ugyan 29000 Ft a mountexben, de ha ügyes vagy ott felpróbálod és  szlovákoknál megveszed 18-ért..én így tettem...Erős, robosztus, elég jó vízálló képességekkel. Télen ha egy napot hóban gázolsz, meg sem érzed benne. A bokát úgy tartja, ha egy dinnyés ifa elcsap, a felső részed eltűnik, de a bokád marad a  helyén. Hátránya, hogy kissé büdösödik, pedig nem vagyok egy skunk, és igen, a vizes sziklán ez is csúszik. Félcipőből egy SALAMON-t vettem akciósan a Decaban...sokat vaciláltam , hogy OLANG vagy ez, de szerintem jól választottam. Rendkívül kényelmes, nagyon könnyű (az OLANG mellette, mint egy traktor aksi) a talpa nem csúszik. Hátránya , hogy valamiért hajlamos kikötődni akkor is ha nem akarom. Lehet le kéne ragasztani a fűzőt dobozragasztóval?:) Természetesen decathlonos cipők, bakancsok is akadnak a szekrényben, jók azok is ,de ritkán használom...hátizsákból meglepő, de a gazdaságos tényleg a teszkós! Egy tizesért vettem tavalyelőtt valamikor, de tök kényelmes, rip-stoppos, esőhuzattal, és még jól is néz ki! (Szerencsére nem fehér-kék csíkos) 65 literes piros-fekete és sárga fekete változatban kapható néha. Ami biztos, hogy jó erős, az amszterdami reptéren alig bírták megszaggatni a vámosok...Kellet nekem kölcsönadni a raszta cimborámnak:) Szintén 65 literesben nagyon jól teljesít a  Regatta márka is, ami cirka 20000Ft  volt a trexpertnél. Ugyanazt a jó minőséget garantálja mint a  nevesebb de dupla ilyen árú zsákok. Kisebb zsákokban egy "Kacsója" és egy Dakine van szolgálatban...az utóbbi kissé drága és nem igazán túrára van kifejlesztve, de elég kényelmes és ráadásul kaptam. Hálózsákokban ami nagyon bejött a HUSKY -10, igazi medvedurmolást lehet benne produkálni, kemény télre pedig egy CARINTHIA -35-ös, na ebben aztán nem fázol egy percig se, és mosható belső huzata van, néhány északi országban a speciális erők használják, ha netán egy kis esti szentjánosbogár vadászathoz van kedvük...sajnos ezt nálunk nem lehet kapni:( és van egy SALEWA plusszos, ami nyáron teljesen, jó és kb. akkor mint egy sörösdoboz, ...természetesen összecsomagolva...(a hervisben lehetett 8ezerér' kapni) Jó hálózsákot láttam már egyébként a  JYSK-ben is. MARS néven fut a versenyző, csajos, piros színű de jó vastag és elég könnyű is. Sztem egy-egy őszi estét ki lehet húzni vele még akkor is ha nem a cserépkályha mellett jut hely. Sátorban HUSKY, SALEWA, HANNAH volt amiben sikerült, derűs estéket és kevésvbé derűseket eltölteni...Salewát vateráról vettem.Egy 2008-as modellért egy 20-ast kértek, úgy hogy zsír új és házhoz hozták!!! Huskykat lehetett a tecsóban is kapni jó olcsón, csak sajnos egyik sem volt alupálcás, ami azért nem árt ha egy viharosabb helyen sikerül tábort ütni. jó véleményeket hallottam még a Rafikiről, RP-ról és a Lafumáról. ruhákban teljesen vállaható a  kecsua, salewa vagy a szlovák ZAJO is. Egyébként én folymatosan böngészgetem a  boltok honlapjait és általában  a kifutó vagy akciós modellekre csapok le. Eszméletlen pl. hogy SALEWA télikabátot szezon előtt féláron is lehetett kapni...no, bocs hogy hosszú voltam, néha sokat "beszélek"...pedig nem is ittam:) üdv minden erdei cimborának!



A lap tetejére




Bejegyezte: ozikecica - 2012/01/23 14:07:08


Segítségeteket és tapasztalaitokat kérném!

Szeretnék Magyarországon és külföld is nemsokára részt venni sítalpas túrán, ahova vízhatlan bakancsra lenne szükségem.

Ugyancsak nyáron szeretnék hegyi gyalogtúrákon részt venni, ahol lehet pocsolyában kell gázolni, vagy elkap az eső és ott is szükséges a vízhatlan bakancs.

A kérdéseim:

Létezik e olyan vízhatalam magas szárú bakancs ami mindkét évszakra jó és olyan 2 az 1-ben típus? Tehát elég lenne egy pár is nem kell külön mindkettőre vennem egyet.

Milyen márkát vegyek ami kielégíti az igényeimet, amiben megbízhatok, últra kényelmes, 100%-ban vízhatlan (főleg télen a hóban), ami szellőzik, ami tapad.

Bp-i vagyok és konkrétan hol vegyem meg ahol normális árban van?

És a hótalpas túrához lehet használni a sírúhát is? Ha igen akkor abból is konkrétan milyen márkát (pontos neve) és hol vehetem meg?

Hosszú távra tervezek (egy olyan feleszerelés amiben jól érzem magam és csak a táj szépségét évezem, nem pedig, hogy beázott, szűk, melegem van, stb) de fanatikus sem vagyok hogy horrorisztikus árú öltözéket vásároljak.

Türelmetlenül várom a tanácsaitokat.


Egy dilettáns kezdő túrázó.

Zsike






A lap tetejére




Bejegyezte: Csupa - 2012/02/18 21:09:24


Sziasztok!

A tapasztalt bakancshasználók véleményét szeretném kérni!

Magasabb hegyi terepre fogunk túrázni, amelyhez bakancsot akarok vásárolni. A választott bakancsban gore-tex-es, illetve bőr béléses is kapható. Ez okozta számomra a dilemmát. Milyen szempontok alapján, melyiket érdemes választani? 

A lap tetejére
2024/04/25
<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Következő >  Utolsó >>



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.