Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 | 3 | 4 | Következő >  Utolsó >>
Összes Megtekintés: 13514 - Összes Válasz: 33




Bejegyezte: Tivadar - 2010/06/22 21:49:49


Speciel én a Google térkép útvonaltervező gyalogos verzióját használom és ha szükséges, beszerzem a kérdéses terület kerékpártérképét a Térképkirálynál.

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Ljubljana,+Szlov%C3%A9nia&daddr=Velence,+Olaszorsz%C3%A1g&geocode=%3BFeBFtQIdYEa8ACkfb1JTCq9-RzGwX5EVhwkHBA&hl=hu&mra=ls&dirflg=w&doflg=ptm&sll=45.98035,14.65627&sspn=3.580267,7.042236&ie=UTF8&z=8





--------------------------------------------------------------
Tivadar
A lap tetejére




Bejegyezte: dcr8 - 2010/08/21 09:14:59


Találtam egy egész Európában működő kerékpáros útvonaltervezőt. Egy egyszerű regisztráció szükséges, hogy komfortosan működjön. Akkor szerintem egész használható.

Íme a linkje:

http://www.viamichelin.com/

Érdekelne a véleményetek. Én pl. még nem találtam meg benne egyéb kütyűre menthető opcióját .

A lap tetejére




Bejegyezte: bagyinszkijanos - 2010/10/14 12:14:51


CSOMAGSÚLY

'93-BAN, 40 KG-OS CSOMAGGAL KEREKEZTEM EGY BARÁTOMMAL AUSZTRIA-ÉSZAK OLASZ O /DOLOMITOK/-SVÁJC-DUNAMENTE ÚTVONALON. MINDENT VITTÜNK. 1 HAVI ÉLELEM, VADKEMPING FELSZERELÉS, STB, ÉLETEM LEGNAGYOBB KALANDJA EZ, BÁR SOK VAN MÉG. 26 NAP 2200 KM, KÉTEZRES HÁGÓK /STELVIO IS/. AZ ÉLET NEM ÁLL MEG, A BRINGA GURUL VELEM TOVÁBBRA IS. MOST A VITALITÁSOM MEGTARTÁSA IS EGYIK CÉLOM ÍGY:

http://www.bagyi.wellnesscoffee.eu/ganoderma

EGY KÓSTOLÓ KÚRÁT MEGÉR MINDENKINEK, BARÁTSÁGGAL BAGYI





--------------------------------------------------------------
BAGYITÚRÁK-ÉLETVITEL-ÉLETERŐ-KÉRDEZZ
A lap tetejére




Bejegyezte: czenegabi - 2010/12/02 10:58:43


Sziasztok! Hozzászólnék én is a témához. 2-szer vettem észrt eddig több napos biciklitúrán egy országúti kerékpárral. A csomag olyan 25 kg körül lehetett mindennel együtt. Nálam az volt a probléma, hogy elöl nem terheltem és gyakran akart egy kerékre állni nagyon kevés emelésnél. Mikor rajta ültem akkor nem volt gond.

Bizonyára fizikai magyarázata van annak, hogy ugyan nehéz volt vele elindulni de utána könnyebb volt a lendületet megtartani.

Még itt a vélemények között olvastam, hogy előtte gyakorolni kell vele. Ezzel teljes egészében egyetértek. Egész könnyen megszokja az ember, azonban alkalmazkodni kell mind súlyban mind kiterjedésben a csomag okozta változásokhoz.

Czene Gabi





--------------------------------------------------------------
Frontmester (a salgótarjáni Bányamúzeumban kapott hivatalos tiszti rangom. :)
A lap tetejére




Bejegyezte: BirBa - 2011/02/02 04:32:45


Két gépet használok túrázásra, egy GENESIS Corsa 440-es országútit rövidebb utakra, nyeregtáskával és hátizsákkal (aluváz, Shimano Tiagra szett, 23-as magasnyomású gumik, koskormány), és egy GIANT Expedition-t a hosszabbakra (acélváz, Shimano Deore XT szett, 25-ös magasnyomású gumik, egyenes, de keskenyebbre vágott kormány) csomagtartó hátul, lowrider elől kétoldalt lent, és kormánytáska. Mindkettőről van fotó a lapomon.

A lánc élettartamát növeli, ha pörgős áttétellel hajtunk, és nem brutális erővel. Tisztítására maradok a régi jó petróleumnál, mert a szennyeződést ugyan úgy kihozza, mint a Brigeciol. de kevésbé agresszív, és van egy minimális kenőhatása (addig is, amíg az új kenőanyag mindenüvé bedolgozza magát). A kenőanyag legyen jól "kúszó", menjen be mindenhová, de legyen annyira viszkózus, hogy ne szóródjon a láncról az abroncsra (!). A legjobbak valóban az un. "száraz" kenések, nem fogják meg annyira a port. Ilyen van a jobb láncokon gyári állapotban.

Az étolaj, mint minden növényi olaj, az un. száradó olajok közé tartozik. Száradás után kemény kérget képez, már nincs kenő hatása, és nehéz eltávolítani. Nem ajánlom!

A láncot egy erre a célra kapható 3-kefés zárt készülékkel, leszerelés nélkül mosom. Nehéz elmagyarázni a működését, de majd teszek fel a lapomra egy fényképet, ha megint otthon leszek. Tökéletes, gyors és nem csinál mocskot.

Tájékozódásra GPS-t nem használok. Indulás előtt Google Earth, ViaMichelin, és hasonlók az általános okosodásra, de merev útvonalterv nélkül. Sok mindenben úgyis csak a helyszínen lehet dönteni. Egy részletes térképet kinyomtatok, és a megfelelő rész mindig a kormánytáska átlátszó teteje alatt van, rajta bejelölve a szándékolt útvonal. Ez megóv a tévelygéstől.

A lap tetejére




Bejegyezte: Taki73 - 2011/07/20 18:16:10


Sziasztok!

Én az Alföldi Kéktúrán indulok a hónap végén bringával Szekszárdról.

Érdeklődnék járt-e valaki arra, és van-e valami jótanácsa?

Többnapos sátras túrát tervezek. ',2);">


Üdv.: Taki

A lap tetejére




Bejegyezte: Eleonora - 2011/09/27 17:21:43


Sziasztok! Több napos kerékpár túrára jó időben szoktam menni. Olyankor meg minek a sátor...Nekem nagyon bevált a kétszrmélyes függő ágy,amely ejtőernyő anyagából készült. Első függő ágy amelyben igazán jól tudok aludni-lehetetlen belőle "kifordulni". Kis helyen elfér. Üdv! Nóra

A lap tetejére




Bejegyezte: dcr8 - 2011/09/28 08:11:21



Eleonora írta:

Sziasztok! Több napos kerékpár túrára jó időben szoktam menni. Olyankor meg minek a sátor...Nekem nagyon bevált a kétszrmélyes függő ágy,amely ejtőernyő anyagából készült. Első függő ágy amelyben igazán jól tudok aludni-lehetetlen belőle "kifordulni". Kis helyen elfér. Üdv! Nóra

Na igen, a fórum címe kissé félrevezető. E fórum apropója, hogy május-júniusban egy három hetes túrán vettem részt Itáliában. Idejét már fél évvel korábban kijelöltük. A szempontok: A Giro d'Italia körverseny ideje; Túratársam születésnapján találkoztunk a mezőnnyel; Olyan időszak, amikor nincs túl meleg, mert Itáliában a 40 fokos hőség sem ritka; Szabadságot is könnyebben kaptam nyár elejére, mint főszezonra.

A túra folyamán éjszaka többször kaptunk esőt. Két olyan napunk volt amikor a nagy esőzés miatt változtatni kellett a túraterven, de azért tekertünk száz illetve százharminc kilométert.

Mégsem mondom azt, hogy rossz az ötleted illetve gyakorlatod. Már hetek óta anticiklon alakítja időjárásunkat, és kellemes az idő. Mostanában is sokat kerékpározom, igaz zömmel egynapos túrákat teszek, mivel már nincs szabadságom.

A lap tetejére




Bejegyezte: dcr8 - 2011/10/12 20:53:06


Aggódtam, elég lesz-e egy lánc a 3000km-es olasz túrára. Imdulás előtt raktam fel az újat. Csak kentem egy grafitos vízlepergetős olajjal. Soha nem tisztítottam a láncot. 9100km-nél még nem volt 1mm-es nyúlása, de ekkor már lecseréltem. Igaz nem volt olcsó lánc. Egyesek szerint egy lánc általában 3000-4000 km-t bír ki. Az is igaz, hogy én csak országúton használtam.

fontosnak tartom még, hogy mivel soha nem tisztítottam a láncot, így a manapság divatos erősen maró hatású brigéciolt sem használtam.

A lap tetejére
2024/03/28
<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 | 3 | 4 | Következő >  Utolsó >>



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.