Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 






Címkék: Siófok

Blog megtekintése 1 - 3 ennyiből: 3.


Édes anyanyelvünk 9.
2012/06/12 23:15:51 Küldte: Gejza

A lyó, a fok, és a tő.

Amikor honfoglaló őseink megérkeztek a Kárpát-medencébe, még tejjel-mézzel folyó „Kánaánt” találtak itt. A vizek döntő többsége iható volt. Az iható vizeket nevezték akkoriban „lyó”-nak. Innen ered a folyó szavunk is.

... Még több



Balatoni túraajánlatok, 2. számú útvonal
2010/02/24 14:10:06 Küldte: rudicus

2. számú balatoni túra Siófokról

 

A túra ismét az Aranypartról indul, a Beszédes- vagy Petőfi sétányról, a szálloda-sorról és halad Széplak-Zamárdi felé. (A Beszédes hídig tartó szakasz részletesebben leírva az 1. számú tú... Még több



Balatoni túraajánlatok, 1. számú útvonal
2010/02/24 11:47:27 Küldte: rudicus

Ígéretemhez híven a következőkben írok néhány túraajánlatot azok számára, akik a Balaton "unalmasabb" déli partján töltik szabadságukat bringájukkal.

A túrák Siófokról indulnak ki, tekintettel arra, hogy immáron 16. éve folyamatosan, minden év májusában 8-10 napot itt töltök el pihenéssel, bringázással.

Az első túra nagyon kellemes, laza, (gyerekekkel is ajánlott) "félnapos"  (1. számú túra) 

A túra az A... Még több






*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.