Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Az I. OTT fél év és 2 hét távlatából... 1.rész
2010/08/04 17:20:48 Küldte: furge

Az I. OTT két hét,illetve fél év távlatából...

1. rész


Először is elnézést kérek minden kedves Túratárstól,akik várták,hogy majd írok blogot,és lassan azt hihették,hogy nem fogom megtenni!

El kellett teljen kis idő,hogy az élmények és a tapasztalatok, kicsit megérlelődjenek,leülepedjenek bennem.
Gondolkoztam,hogy kettő külön blogban foglaljam össze a találkozó előkészületeit,illetve magát a 3 napos rendezvényt. Vagy egyben legyen, végülis úgy döntöttem,hogy szét veszem,mert ez az egész így nagyon hosszú lenne és egyszerűbb talán kommentelni is.
Az első kicsit hosszú lesz,de ezt majd mindenki eldönti,hogy fél éves szervező munka és 3 nap folyamatosan zajló eseményeihez mérten sok, avagy kevés a beszámoló karakterszáma.

Lássuk a kezdeteket:

Valamikor a múlt év végén?  ez év legelején? hmmm már nem is tudom pontosan  -de azt hiszem,szilveszterkor még nem vetettem föl-  fogalmazódott meg bennem a gondolat,hogy ezen oldal tagjaniak kellene szervezni egy több napos találkozót,melyen személyesen is, nem csak virtuálisan ismerkedhetnek az emberkék egymással. Az egynapos túrák nem mindig elegendőek,nem mindig van együtt a társaság és a hangulat sem biztos,hogy olyan oldottá tud válni,hogy mindenki megismerje a másikat legalább egy picikét is. Egy ilyen több napos dzsembori pedig alkalmas lehet az egyébként egymástól messze élő túratársak személyes találkozására.

Megkérdeztem gyorsan néhány általam már személyesen is megismert túratársat,és Moderatort (mégis csak ő itt a "főnök"),hogy mit szólnak az ötlethez?
A válaszok támogatók voltak. Innentől pedig "szabad kezet" kaptam az előkészületek megszervezéséhez.
Akkor én 80-140 fő körülre gondoltam a "majdani találkozó" részt vevőinek létszámát,tehát ekkora tábor helyre lesz szükség. Mi legyen az időpont? Legyen 2010. nyár közepe,úgyis akkor van a www.turatars.com első születésnapja. Nézelődés interneten olyan táborhelyek után,amik kb ezen létszám befogadására alkalmasak.
Akkoriban ki lett téve a fórumba is egy igény felmérő és helyszín javaslatokat fogadó topic. Jöttek is szép számmal az ötletek. Tulajdonképpen olyan széles skálán,hogy valaki a saját udvarán is elképzelhetőnek tartotta volna az összejevetelt.

A javaslatok alapján szűkült a kör Sástó,Balaton környéke és Bükkszék.
Ezután telefonálgatások,tábor felmérések (hol?milyen jellegű? mennyiért? milyen program- és túralehetőségek vannak? stb..)

Végül Észak-Magyarország maradt abban a bizonyos kapalban, tehát Sástó és Bükkszék). Meg kell hagyni,ez nekem jobb volt,mint ha az ország másik felében kellett volna szervezkedni.Nem beszélve arról,hogy a Mátra főképp,de még a Bükk is azért mégis csak jobban az "enyém",mint pl a Bakony,vagy a Mecsek. Szavazásra lett bocsájtva a két lehetséges helyszín (mert ugye itt is demokrácia van),ami a következő eredménnyel zárult:

Sástón legyen (110 szavazat)
Bükkszéken legyen (89 szavazat)
Mindegy hol lesz, részt veszek (43 szavazat)
Nem fogok résztvenni (22 szavazat)

Tehát:

Sástó - 41,7%
Bükkszék - 33,7%
Mindegy - 16,3%
Nem jön - 8,3%

Az eredmény azt mutatta,hogy "Sástó győzött".

Itt meg kell jegyeznem,hogy már akkor el lett tulajdonképpen döntve Géza javaslatára,hogy a következő mindenképpen a Dunántúlon legyen. ( OTT is lesz,de ez már egy másik történet.)

Innentől kezdődött a komolyabb szervezési munka. Aki szervezett már bármilyen dolgot,az tudja mivel jár. Elég csak egy 4-5 fős család nyaralását viszonylag bőséges programmal,nem túl drágán kisebb meglepetésekkel tartalmassá megszervezni munka mellett,nem pedig egy 100 fő körüli több napos rendezvényt. Szerencsére gyorsan akadtak segítőim,akik jelezték,hogy bármiben segítenek,csak szóljak nyugodtan. Jó volt tudni,hogy számíthatok egy igazából szervezésben nem összeszokott,de maximálisan segítőkész csapatra.

Itt most ki kell emelnem néhányukat: 
Gejza túratárs,akinek a Mátrában tulajdonképpen csak az idén született vadakkal nincs még kialakított személyes kapcsolata(bár lehet,hogy tévedek),és a szervezésben  óriási tapasztalatokkal rendelkezik. Neki köszönhetjük a vártúrákat is többek között. Sok dologra felhívta a figyelmem,és telefonszámokat,neveket adott, javasolta,hogy kikkel vegyem fel a kapcsolatot. Mind e mellett ő is "futott néhány kört" ismeretségi körében a siker érdekében. Többször egyeztettünk telefonon menet közben.
r0t0 túratárs,aki folyamatosan szervez 2-3 vagy akár több napos utazásokat,szilvesztert és "elő találkozót" is lebonyolított sikeresen.  Értékes ajándékokat  intézett a tombolához szponzor bevonásával.Vetélkedő ötleteket is hozott. Ő találta ki a "madzagos-páros,deszkás" játékot,és hozta a kellékeket.
Icebob,Antsa,Erika,Viky,Edina,Zaki és az egész Túr-ittas csapat ők nyomtattak,fénymásoltak,vásároltak stb.Segítettek a vetélkedő lebonyolításában is. A helyszínen való tájékoztatásban,a kellékek kiosztásában,ki- és elhelyezésében.Az alvó helyek kiosztásában. Velük egyébként sokszor napi,de legalább heti kapcsolatban vagyok,igaz sajnos a távolság miatt többnyire virtuálisan.
Matus barátom,aki ugyan nem regisztrált tag,de már tiszteletbeli túratársként segített a túra útvonalak összeállításában,némelyik bejárásában.És a Mátraalja túra vezetésében.
Katica,ő a geocaching túrákat állította össze,de sajnos egyéb dolgok miatt végül nem tudott eljönni.
Kitekint és Gabi47 kerékpáros túratársak. Ők a kerékpáros túrákat vették a nyakukba. Tervezték és vezették sikeresen.
A Kékes Turista Egyesület vezetője Simon Péter,és az Egyesület tagjai,akik túrát is vezettek.Bemutatták a 10 éves Egyesületet.
Farkas Marci. gyöngyösi városnéző program szervezésével és a Rákóczi jelvényszerző túramozgalom szombati túrájának megtervezésével, vezetésével vette ki a részét a programokból.

És itt köszönném meg mindannyiótoknak,hogy partnerek voltatok egész végig. Jöttek a kért adatok,levelek stb. A Ti segítségetek,és nem megfelelő hozzáállásotok nélkül sokkal nehezebb lett volna.
Tehát sokan ügyködtünk ennek az egész talinak az előkészületeiben és lebonyolításában. Amennyiben valakit kifelejtettem név szerint említeni,attól bocsánatot kérek,de minden egyes javaslatot,ötletet nem akarok felsorolni. Pedig voltak szép számmal. Van,amit eltettem későbbre,van amit nem fogadtam meg. Ez így szokott lenni.

A háttér dolgok,melyek márciustól folyamatosan napi legalább 2 órát vettek igénybe,néha egész napot: Telefonok,vásárlások,egyeztetések,emailek,email címek begyűjtése,rendszerezése, kérdésekre válaszolás,előlegek rendezése,folyamatos vezetése. Étkezés,menü stb egyeztetés. Kitűző készítés.Karszalag választás, tesztelés.Helyszíni szemle a táborban többször,majd az egész tábor lefoglalása. A regisztrációs lapok rendezése, ágyak leosztása,ami persze nem feltétlenül úgy sikeredett,ahogyan kértétek,de ezt is sikerült segítséggel probléma mentesen megoldani.
Szóval megannyi apró-cseprő dolog napról-napra. De nem panaszkodásképpen írom le ezeket,csak,hogy egy picit érezzétek mivel is járt ez nekünk szervezőknek.

Elérkezett a 2010-es esztendő 29. hete.

Ezen a  héten szinte már aludni sem tudtam az izgalomtól. A kitűzőket csak szerdán kaptam meg! Kissé idegesített is ez,mert utólag igen nehéz lett volna szétküldözgetni. Hoppá! Még,szaladjak rajszöget is venni.Oklevelet.Jajj az ételjegyek! Meg van-e minden?ÁÁÁ!  Térkép vázlatokat nyomtatni. Mégsem lehetek csütörtökön szabadságon és így éjfélkor fogok hazaérni délutánosból.Pénteken hajnalban rohanhatok Sástóra. Hétvégére lehűlés,hideg front,viharok is várhatók. MEGŐRÜLÖK! Befuccsol az egész. Nem jönnek el messzebbről,ha országosan esik.Igaz túristákról van szó,de 200-250 km-t utazni a dagonyáért nem biztos,hogy jó dolog. Bevallom,de azt gondolom érthető módon az is izgatott,hogy meg van rendelve a kaja,és az egész szállás lefoglalva,amit ki kell fizetni és ha nem jönnek el az emberek,akkor mélyen nyúlkálhatok bele a zsebembe,mert a fennt említett dolgokat ugye rendezni kell. Szóval nem alvás,enni is alig tudtam. Majdnem úgy éreztem,mint tizenévesen szerelmesnek lenni,és a nagy Ő-vel találkozni 2-3 nap múlva. Csak ez most inkább idegi alapon,nem pedig érzelmi vonalon működött. Szóval pörgés volt az OTT előtti pár napban is,pedig már azon a héten nem akartam foglalkozni a dologgal,de ez csak nem jött össze.

Szerdán délután elmentem dolgozni,és annyit sikerült elérnem a főnökömnél, hogy amennyiben csütörtökön végzek a kiírt munkával,akkor 20.00-kor "lepattanhatok".
Persze ez nem volt kérdés.Végeztem hétre. Este nyolcra pedig már Sástón voltam.

Elérkezett az a hét vége,melyet már nagyon vártam-vártunk...

A következő blogban a 2.részben már a "Helyszínről jelentkezem" . A megérkezésemtől a távozásig fogom elmesélni az én szemszögemből és az azóta kapott levelek,és megírt blogok,hozzászólások figyelembe vételével a 3 nap történéseit.

Címkék: Mátra Sástó OTT





Bejegyzések 1 - 6-ig. Összes bejegyzésed: 6

Antsa
2010/08/05 17:06:36

Köszi fürge mégegyszer. Egyrészt az ötletet, másrészt a megvalósítást. Nem volt könnyű dolgod, de szerintem nagyon jól csináltad :) megtartunk



lillamilla
2010/08/05 14:04:32

Szia Fürge!
Már többször is terveztem, de csak most jutottam el oda, hogy ténylegesen is megköszönjem Neked az OTT szervezését. Sejtem, mennyi munka lehet mögötte, és ezért nagyon hálásak vagyunk Neked! Azt hiszem, kevesen vállalnák el egy ilyen találkozó megszervezését.
Szóval köszönünk mindent, nagyon jó volt!!!
lilla



Cinka
2010/08/05 12:48:48

Köszönöm Neked és az egész csapatnak, amit összehoztatok! Óriási élmény volt ahogy annyi TT "profil" megelevenedett, arca, hangja lett, végre sokan találkozhattunk :-)


Már nagyon várom a következőt :-)



Zakarias
2010/08/05 10:05:48

Köszönünk mindent Fürge! Nagyon jól éreztük magunkat!! Profi vagy...



Moderator
2010/08/04 23:29:42

ja bocs, a tobbieknek is koszonet a sok segitsegert. :)



ernofeher
2010/08/04 19:40:48

Szia  Fürge!!


Nagyon köszönöm, és személyesen találkozhatam veled!! Nagyon NAGYSZERVEZÖ EMBER VAGY  ÉS


NAGYON ÜGYES -MINDENKIHEZ SZÓLTÁL EGYJÓ SZÓT !!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.